Spread the love

Pasen kleurplaten. Deze zeer leuke templates, paaseieren met patronen zijn perfect om te werken aan de fijne motoriek bij je peuter of kleuter. Een kleurplaat kan je op verschillende manieren gebruiken en je kan veel breder gaan dan alleen de tekening in te kleuren. Je kan ook werken met playdough, losse onderdelen, elementen uit de natuur en uiteraard ook met stiften, verf en kleurpotloden. In deze blog inspireer ik je en laat ik zien dat je creatief aan de slag kan gaan.

De templates die je hieronder vindt zijn wel Canva Pro templates, als je nog geen pro account hebt, kan je altijd eentje aanmaken en weet dat de eerste maand gratis is. Daarna kan je uiteraard altijd het abonnement opzeggen.

Genoeg inleiding. Laten we eens kijken hoe je met deze Kleurplaten voor Pasen kan werken aan je kindje zijn fijne motoriek en aan zijn pre-writing skills.

Pasen Kleurplaten Canva Templates
Pasen Kleurplaten Canva Templates – klik hier

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op [email protected]

Pasen Kleurplaten en Fijne Motoriek

Deze werkbladen met paaseieren met een bepaald patroon kan je gebruiken in je klas, de kinderopvang, maar ook gewoon thuis tijdens de Paasvakantie. Ze zijn perfect om aan de slag te gaan met het verwerven van goed getrainde fijne motoriek. Deze templates vragen weinig voorbereiding, je kan ze indien gewenst even aanpassen en daarna uitprinten en er mee aan de slag gaan om op een plezante manier te werken aan de fijne motoriek. En geloof me. Als ouder of als begeleider is het ook nog eens fijn om met die vingertjes en bijvoorbeeld het playdough aan de slag te gaan.

Natuurlijk kan je ook een beetje uit de box denken en kan je de eieren tijdens meerdere lessen of momenten gebruiken. Denk maar aan een dino thema of de kip en het ei moment. Je kan ze op eender welk moment van het jaar creatief verwerken in je spelmomenten.

Er zijn verschillende manieren waarop je deze templates kan gebruiken die de fijne motoriek helpen bevorderen. Hieronder kom je ze allemaal tegen. Maar uiteraard kan je dit altijd aanvullen met ideetjes die werken voor jouw kinderen. Mijn zoon kleurt helemaal niet graag. Wat ik ook probeer.. no-no-no.. dus dan zet ik al mijn fantasie aan het werk om zijn fijne motoriek op een andere manier te bevorderen.

Kleurplaten voor Pasen en Playdough

Haal je plasticine boven en ga aan de slag met het maken van bolletjes of lange worstjes. Op de foto hieronder hebben we bolletjes gerold om in de cirkels van het paasei te leggen. Dat is op zich is al een fijne opdracht en je kan dit uiteraard aanvullen met verschillende kleuren. Op het einde kan je al de playdough al tellend verzamelen. Maar je kan ook worstjes maken en deze op één van de andere printables leggen. Of je maakt dunnen slierten waarmee je elke cirkel in het ei mee bedekt. Ik wil maar zeggen, de mogelijkheden zijn dus eindeloos. Je kan zelf de playdough gaan combineren met losse onderdelen. Eén ding is zeker die spiertjes in de handen worden getraind.

 

Kleurplaten Pasen Canva Template
Kleurplaten Pasen Canva Template – Klik hier

 

Kleurplaten voor Pasen en (Natuurlijke) Losse Onderdelen

Het idee is om je paasei te gaan decoreren met losse onderdelen. Misschien heb je onlangs losse onderdelen gekocht om het spelplezier te bevorderen of duik je even je tuin in om losse elementen te zoeken. Denk aan bloemen, blaadjes, stenen, houtstokjes,.. mix en match is toegelaten. Ook hier gaat je kindje plezier aan beleven. Je kan dit installeren om patronen te oefenen, maar ook om kleuren te benoemen en het tellen te bevorderen.

Kleurplaten voor Pasen en Stickers

Ook met stickers kan je kindje de paaseieren gaan decoreren. Je kan dan kiezen voor stickers in het thema Pasen of stickers van zijn favoriete Marvel held. Je kan het zo gek niet bedenken. Als die handjes maar aan het werk gaan en de spiertjes getraind worden.

 

Pasen Kleurplaten – klik hier

 

Kleurplaten voor Pasen en Verf

Voor de meesten heel gekend en normaal om met een kleurplaat aan de slag te gaan en de boel leuk te decoreren. Alleen, mijn zoon is niet zo een fan van verven met een borstel op papier. Dus moet ik af en toe wat creatiever denken en manieren onderzoeken waarmee hij toch even aan de slag gaat met verf. Lang gaat ie niet achter de schilderstafel zitten, maar als ik hem al maar een paar minuten heb kunnen laten experimenteren dan ben ik alvast blij.

Wat ik wel een doe als het ‘normaal’ schilderen niet lukt, dan gebruik ik wattenstaafjes, een aardappel of zijn vingertjes om leuke patroontjes op de tekening te zetten. Het is vaak trial en error, maar ik vind het wel de moeite om hier in te blijven investeren. Al is het maar een paar minuten per dag.

 

Pasen Kleurplaten
Pasen Kleurplaten – Klik hier

 

Meer manieren om aan de slag te gaan

Er zijn nog tal van andere manieren om aan de slag te gaan met deze Pasen Kleurplaten.

Haal de stiften en de kleurtjes uit het rek. Verdeel de wasco’s over de tafel of gebruik lijm en glitter. Alles is goed om de fijne motorische skills te bevorderen. Traceer de lijnen, kleur de lege vlakken daarna in en hang je tekening op een mooie zichtbare plaats of heng hem weg.

Ik was nog vergeten te vermelden dat na al dat kleur en plakwerk je eventueel nog aan de slag kan gaan met de schaar om de eieren uit te knippen op de patronen op de eieren te volgen. Zie, de ideetjes blijven maar binnen stromen. Eens je aan de slag gaat, zie je dat ze blijven poppen in je brein.

Hoeveel templates in deze set?

In deze set vind je 14 verschillende paaseieren, elk met een ander patroon. Je kan dus kiezen welk het best bij je kindje past of je kan ze allemaal downloaden en op je computer opslagen om later opnieuw te gebruiken.

Deze templates afdrukken?

Voor mensen die nog niet heel bekend zijn met Canva zal ik even uitleggen hoe de templates bij jou op de computer geraken. Wel. Klik op één van de afbeeldingen hier in dit blog, dit brengt je naar de landingspagina in Canva waar je een overzicht van deze set templates vindt.

Klik daarna op de paarse button en je komt als vanzelf in de Canva editor terecht. Als je al een Canva account hebt. Als je nog geen account hebt, maak dan eentje aan. Dit is gratis.

Je maakt aan je template de nodige aanpassingen en als je heel tevreden bent dan kan je de template downloaden.

  • Klik op de knop ‘delen/share’ in de hoek rechts boven
  • Kies voor download
  • En verander het bestandstype naar PDF Print
  • Selecteer het aantal pagina’s dat je wil downloaden
  • Klik op de paarse button ‘klaar/done’
  • Hit the download button en klaar is Canva
  • Print de handel af en je bent klaar om te beginnen.

 

Andere toffe blogs en templates ontdekken?

Werkbladen groep 1

Knipoefening Werkbladen

Vormen leren voor peuters en kleuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Thema Ruimte Templates in Canva

Peuters Woordkaarten

Piraten Woordkaarten

Vormen Woordkaarten

Meer info over deze website

Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes, als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan wordt hiervoor een commissie betaald door het betreffende bedrijf. Dit kost jou als consument niets extra, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus, alvast een dikke dankjewel hiervoor. Heb je hierover vragen, of heb je een andere vraag? Geef me dan een seintje op [email protected]