Spread the love

Werkbladen groep 1. Als je daar naar op zoek bent, dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. In deze blog neem ik je mee op speurtocht naar werkbladen voor groep 1. Alle printables die je vindt op deze pagina zijn aanpasbaar in Canva. Je kan ze dus nog aanpassen naar je eigen smaak en voorkeur.

Het enige dat je nodig hebt is een gratis Canva account. De meeste templates zijn gratis en kan je zo gebruiken, sommige andere templates zijn Canva Pro, daarvoor moet je uiteraard een Canva Pro account hebben of een Canva voor Leerkrachten account. Dan zijn de Pro templates ook gratis.

Laten we eens een kijkje nemen naar de verschillende soorten werkbladen groep 1 die allemaal in Canva te vinden zijn.

Klik zeker ook even op de link hiernaast: Werkbladen voor Kleuters. Hier vind je een mooi overzicht van verschillende werkbladen.

Werkbladen groep 1

Er staan honderden werkbladen voor groep 1 in Canva. Hieronder geef ik slecht een kleine greep van wat mogelijk is. Wat je misschien best wel weet, is dat er weinig Nederlandstalige werkbladen in Canva staan. Op mijn profiel vind je er wel een aantal, maar de grote meerderheid van werkbladen zijn gemaakt voor de Engelstalige markt.

Uiteraard kan je deze ook gebruiken en er mee aan de slag gaan, je gaat ze dan – indien nodig – vertalen.

Het beste om veel van deze templates te ontdekken, is je Canva account in het Engels te zetten. Ik heb de indruk dat de mogelijkheden dan groter zijn. Juist een klein tip om je leven met Canva wat gemakkelijker te maken.

Maar goed, ben je klaar? Ready Freddie?

Schrijven groep 1

Met deze werkbladen ga je voorbereiden aan de slag. Leren schrijven hoort er op deze leeftijd bij en met deze templates ga je goed van start. Je vindt hieronder linkjes naar drie setjes. De ene met al wat meer uitdaging dan de andere. Je kiest er dus uit wat je nodig hebt.

Setje 1

Deze set bestaat uit drie templates, het thema feest staat hier centraal.

Werkbladen groep 1
Werkbladen groep 1 – klik hier

Setje 2

Ook in setje twee staat het thema feest centraal. Deze templates zijn wat uitdagender.

werkbladen groep 1
werkbladen groep 1 – klik hier

Setje 3

Werkbladen groep 1
Werkbladen groep 1 – klik hier

In setje drie vind je twee templates terug, in deze set is gekozen voor het thema auto’s.

Uiteraard kan je deze templates aanpassen naar je eigen voorkeur en er andere elementen en kleuren voor uitzoeken. Dat kies je uiteraard helemaal zelf.

Rekenen groep 1

Voor de ene al wat uitdagender dan voor het andere kindje. Maar met deze templates zet je de kids aan het tellen. De set bestaat uit twee templates en er is gewerkt met dieren uit de dierentuin. Uiteraard kan je de elementen vervangen of kan je pagina’s bij bouwen.

 

Werkbladen groep 1
Werkbladen groep 1 – klik hier

 

Rekenen Labyrinth

De template die je hieronder vindt, is gemaakt voor de Engelstalige markt, maar je kan hem heel gemakkelijk vertalen naar het Nederlands. Bij deze template moeten de nummers twee geconnecteerd worden, zodat de leeuw bij de beer geraakt. Herkennen van getallen staat hier centraal. Deze template kan je zelf uitbreiden en meerdere labyrinten van maken uiteraard.

 

Werkbladen groep 1
Werkbladen groep 1 – klik hier

 

Voertuigen Domino

Een domino spel waarbij de kindjes de juiste voertuigen moeten connecteren. Print deze templates af, lamineer ze, knip ze uit en het spel kan beginnen. Deze set bestaat uit twee pagina’s en verschillende voertuigen.

 

werkblad groep 1
werkblad groep 1 – klik hier

 

I spy: Wilde dieren

Dieren herkennen en tellen. Dat is het doel van dit werkblad. Hoeveel dieren tel je van elke soort? Schrijf het juiste antwoord op in elk vakje naast elk dier. Als je deze template afdrukt en lamineert, dan kan je er meer plezier aan beleven. In deze template wordt gewerkt met wilde dieren.

Werkbladen groep 1
Werkbladen groep 1 – klik hier

 

Meer of minder

Een rekenblad voor de kleintjes. In welk vakje staan meer voertuigen? Trek er een cirkel rond. Ideaal om te werken rond de woorden ‘meer en minder’.

werkblad groep 1
werkblad groep 1 – klik hier

Voertuigen en hun richting

Met de werkblad gaan de kinderen aan de slag met de juiste richtingen. Links, rechts, voorruit of achteruit. De kinderen trekken een pijl in de juiste richting en benoemen ook welke kant het voertuig uit gaat. Het benoemen van het juiste voertuig kan je hier uiteraard ook in verwerken.

Voertuigen Werkblad groep 1
Voertuigen Werkblad groep 1 – klik hier

Alfabet Kleurplaten

Met deze alfabet kleurplaten kunnen meerdere doelen gehaald worden en spelletjes gespeeld worden. Je kan er voor kiezen om alles in één keer af te drukken of per template te werken. De kids kunnen de letters in de juiste volgorde leggen, de platen kleuren, daarna lamineren. Nadien kunnen ze door de kids uitgeknipt worden en daarna terug in elkaar gepuzzeld worden. Het wordt uiteraard eens stukje moeilijker als alle puzzelstukjes bij elkaar liggen, maar een beetje uitdaging mag, nietwaar?

 

Werkbladen groep 1
Werkbladen groep 1 – klik hier

 

Eén meer, één minder

Met deze template zetten de kids hun reken skills aan het werk. Ze kijken naar het eerste vakje van elke rij en gaan nadien op zoek naar één vrucht meer en één vrucht minder. Hebben ze dit gevonden, dan trekken ze hier een cirkel rond.

werkbladen groep 1
werkbladen groep 1 – klik hier

Dag van de week werkblad

Dit werkblad is ideaal voor de kinderen om de dagen van de week te leren kennen. Print het af en zing er het juiste liedje bij en de kids kunnen in no time alle dagen van de week opnoemen.

Dagen van de Week Werkbladen groep 1
Dagen van de Week Werkbladen groep 1 – klik hier

Letters traceren

Deze template moet je even vertalen, of de tekst weghalen. Nadien kunnen de kids aan de slag met het traceren van het alfabet. Op deze template staan de hoofdletters.

De template vind je hier

Hoeveel tel je er?

Okay, deze template ga je even moeten vertalen als je ermee wil werken. Want deze is enkel in het Engels en dus niet in het Nederlands gemaakt.

Bij rij 1 & 2 tellen de kinderen het aantal elementen. Bij rij 3 gaan de kids hun teken skills moeten boven halen. Is deze oefening te gemakkelijk, dan kan je het aantal elementen uiteraard altijd aanpassen.

Eén, weinig, veel

Ook deze template kan je even vertalen als het nodig is. Dit werkblad druk je af en lamineer je. Nadien knip je alles uit en laat je je kindje sorteren. Eén, weinig, veel. Fun verzekerd en een aantal nieuwe woorden bijgeleerd of verder ingeoefend.

Wat eten deze dieren?

Bij dit werkblad gaan de kindjes aan de slag en zoeken ze voor elk dier de juiste voeding uit. Het kan inderdaad voorkomen dat een bepaald dier meerdere zaken eet. Het enige wat je misschien best doet is de tekst vertalen. Of niet, mss laat je het zo.

Fruit en Groenten

Met deze herkennings- en kleuropdracht zijn je kindjes toch een momentje bezig. Wat moeten ze doen? – Want ook deze templates staat in het Engels en kan je indien gewenst even vertalen. – Bij de fruitjes gaan de kindjes de bananen – geel, de appels – rood en de druiven – blauw kleuren. Bij de groente kleuren de kids de wortels – oranje, de tomaten – rood en broccoli groen.

Je kan deze template uitbreiden door meerdere groentjes en fruitjes uit te kiezen.

Fruit en groenten werkblad
Fruit en groenten werkblad – klik hier

Tel het fruit

De reken skills van de kids worden aangescherpt door deze werkbladen. Deze set bestaat uit twee templates, in het Engels, maar je kan dat gemakkelijk omzetten naar het Nederlands.

De opdracht is eenvoudig. Tel het fruit en kleur het juiste aantal bolletjes.

Deze template vind je hier

Zoek hetzelfde fruit

Met deze opdracht gaan de kids op zoek naar exact hetzelfde fruit. Heb je hetzelfde fruitje gevonden, dan trek je er een cirkel omheen.

Deze template vind je hier

Vogel Labyrinth

Kan jij vogel 1 helpen zo snel mogelijk bij vogel 2 te geraken. Dat is de opdracht.

Labyrinth werkblad
Labyrinth werkblad – klik hier

Ruimte Sudoku

Een sudoku, maar dan op kindermaat en met ruimte elementen. Een beetje denkwerk wordt inderdaad wel gevraagd, maar wat uitdaging is niet slecht natuurlijk. Op pagina twee vind je de oplossing, en de overige elementen kan je daar ook uitknippen, zodat de kindjes dit op de juiste plaats op de sudoku kunnen leggen.

 

Sudoku groep 1
Sudoku groep 1 – klik hier

 

Letters traceren Werkblad

Als je kindje interesse krijgt in letters zijn deze werkbladen misschien wel tof om mee aan de slag te gaan. Deze set bestaat uit 20 pagina’s. Van 1 tot en met 20. Uiteraard kan je altijd werkbladen bijmaken.

Deze template vind je hier

Tel en Kleur de dieren

Deze template kan je, indien gewenst eerst even vertalen, nadien afdrukken en de kindjes het juiste aantal dieren laten tellen en inkleuren. Heel simpel, meer moet dat niet zijn. Vermoedelijk gaan de kindjes dit al kunnen voor ze naar groep 1 gaan.

Deze template vind je hier

Tel en Markeer

Bij deze twee templates gaan de kid op zoek naar het juiste cijfer. Tellen en cijferherkenning staan hier centraal. Deze set bestaat uit twee templates en dieren staan hier centraal. Als je even gaat rondkijken op mijn profiel, dan ontdek je dat er nog soortgelijke templates als deze te vinden zijn, met een ander thema, maar als de kids deze oefening leuk vinden, druk het dan gerust af.

Deze template vind je hier

Woordkaarten

In Canva staan een verschillende woordkaarten, verschillende thema’s ook. Ideaal om mee aan de slag te gaan, thuis of in de klas. Als je een nieuw thema wil beginnen of wanneer je op zoek bent naar een inspirerend spel.

Als je op onderstaande link klikt, dan kom je uit bij een blog die ik hierover geschreven heb, dan heb je toegang tot de meeste woordkaarten die ik in het Nederlands gemaakt heb, de meesten zijn gratis, anderen zijn Pro templates. De meeste flitskaarten zijn ook in het Nederlands, anderen ga je even moeten vertalen, want ze staan nog in het Engels.

Blog Woordkaarten vind je via deze link.

Om je een idee te geven, er zijn woordkaarten van de volgende thema’s: muziek, feest, emoties, sport, gereedschap, bakker, insecten, dokter, piraten, vlaggen, winter, circus, huisdieren, dino’s, fruit, school, boerderij, zeedieren, sprookjes, jungle, vormen, lichaam, letters, ruimte, weer, kleuren, dieren.. en vermoedelijk gaan er nog een deel bijkomen. Dus, check regelmatig mijn creator account.

Pasen ABC

De kids met Pasen het alfabet laten oefenen? Geen probleem met dit werkblad. Vul de ontbrekende letters in bij het eerste werkblad. Of maak je eigen versie. Er is een pagina toegevoegd waarbij alle letters ingevuld zijn. Maak een copy van dit werkblad en haal dan verschillende letters weg. Je kan zoveel variaties maken als je nodig vindt.

Thema Pasen Werkbladen groep 1
Thema Pasen Werkbladen groep 1 – klik hier

Kleurplaten

Heb je tussendoor wat ontspanning nodig, laat je kindje dan aan de slag gaan met één van de kleurplaten die je op mijn profiel vindt. Het zijn er verschillende. Haast onmogelijk dus om hier een linkje voor elke kleurplaat te plaatsen. Maar check mijn Canva creator profiel en je gaat er verschillende tegen komen. Pinky promise.. het enige is dat de meeste kleurplaten wel Canva Pro kleurplaten zijn… Maar klik op de afbeelding aan de rechterkant en je kan er 45 dagen gratis mee aan de slag gaan.

Werkbladen groep 1 afdrukken

Het is heel gemakkelijk om met deze werkbladen aan de slag te gaan. Je kan ze afdrukken en er mee beginnen. Hoe druk je ze nu af?

  • In de editor ga je rechts naar de witte knop ‘delen / share’
  • Daar kies je voor ‘downloaden’
  • Je wil een printable downloaden, dus kies je voor de optie ‘PDF afdrukken’ bij het bestandstype
  • Het is belangrijk dat je het juiste aantal pagina’s kiest
  • En dan push je de paarse button ‘downloaden’
  • Ready, set, go! Je printable staat nu op je computer, je moet hem alleen nog even afdrukken

Nog meer werkbladen groep 1?

Uiteraard staan er in Canva nog meer werkbladen voor groep 1 en zullen er altijd bijgemaakt worden. Daarom is deze pagina niet volledig, ze zal regelmatig wel eens een update krijgen. Maar om zeker te zijn van de laatste nieuwe werkbladen die bijgekomen zijn, klik dan op onderstaande foto en ga mijn creator profiel volgen. Je krijgt dat een update in je account als er templates bijgekomen zijn.

Gratis templates Canva
Gratis templates Canva – klik hier

 

Leestips?

Woordkaarten Peuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Vormen leren voor peuters en kleuters

Thema Ruimte Templates in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Woordkaarten Vormen

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over dit artikel ‘Werkbladen groep 1’? Stuur me dan snel een mailtje op [email protected] en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

Affiliate website

Deze website is een affiliate website, dit wil zeggen dat er verschillende affiliate linkjes op de verschillende pagina’s staan. Als jij via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hier een kleine commissie voor. Hier ben ik je heel dankbaar voor, want hierdoor kan deze website blijven bestaan. Jij als consument betaalt hier niets extra voor. Hierdoor kan ik wel blijvend gratis content maken. Dus, dank je wel hiervoor!