Spread the love

In Canva vind je verschillende ‘Getallen Schrijven Werkbladen’. Een aantal zijn gratis, voor anderen heb je een Pro account nodig. Als je een leerkracht bent kan je een gratis ‘Canva voor Leerkrachten’ account aanvragen en anders kan je gebruik maken van mijn gratis link die je rechts in de sidebar vindt.

Deze ‘Getallen Schrijven / Traceren’ werkbladen kunnen erg handig zijn als je kind interesse toont in schrijven en getallen of als het moment rijp is om er aan te beginnen. Tijdens de weekends of in de vakantie.. ga er mee aan de slag op een leuke en creatieve manier.

Hoe ga je aan de slag met deze ‘Getallen Schrijven Werkbladen’?

De templates in Canva kan je aanpassen naar jouw smaak, stijl en voorkeur. Lees hieronder hoe je aan de slag gaat.

 • Klik op deze link of op één van de foto’s die je op deze pagina tegen komt
 • Als je nog geen account hebt, maak er eentje aan
 • Daarna klik je door op de paarse button en je gaat de template kunnen bewerken in Canva
 • Je komt dus in de editor terecht en kan aanpassingen maken
 • Verander eventueel de tekst naar het Nederlands, pas de kleur aan en zet er eventueel wat leuke elementen bij
 • Het lettertype veranderen kan je uiteraard ook als je dit wenst 😉
 • Of je laat alles zoals het is

Hoe druk je deze ‘Getallen Schrijven Werkbladen’ aan?

Als je de nodige aanpassingen aan de template hebt gemaakt, dan is het tijd om ze af te drukken en ermee aan de slag te gaan.

 • Ga rechts boven naar de witte ‘Share/Deel’ button
 • Klik op download
 • PDF print is het file type dat je kiest
 • Duid aan welke pagina’s je wil downloaden
 • Downloaden die handel

Als je de printables eenmaal afgedrukt hebt, kan je ze best ook lamineren, zodat je er langer mee aan de slag kan gaan. Gebruik dan een stift die gemakkelijk afwasbaar is en je kindje(‘s) zijn uren zoet met het traceren of het schrijven van de nummers. Gebruik ze opnieuw en opnieuw tot je kindje genoeg zelfvertrouwen heeft in het schrijven van nummers. Voor je kindje in de kleuterklas is dit de perfecte activiteit.

Afwasbare Stiften vind je achter deze link (aff link)

Hoe introduceer je nummers bij kinderen?

Wat ik zelf doe bij mijn zoontje is regelmatig als zijn vingers en tenen tellen. Maar ook zijn koekjes of rozijntjes in zijn doosje. Liedjes zingen met nummer in of bewust even stilstaan bij nummers als we onze wandeling door straat maken. Of en dat is zijn favoriet, is nummers schrijven op het raam.. 🙂 Ik heb ook een grote dobbelsteen waarvan we dan de ogen tellen en zijn drumstel heeft een activiteit waar ze een nummer horen en dit zoveel keer op het toestel moeten drummen.

Heb je zelf ook nog leuke activiteiten die je gebruikt om je kindje nummers aan te leren?

Getallen Schrijven Werkbladen Set

Het setje werkbladen dat je hieronder vindt zijn zeer geschikt voor kinderen van de kleuterklas of het eerste leerjaar of kinderen van groep 3, als je in Nederland woont. Het zijn echter wel Pro templates, dus check zeker die link in de sidebar en ga verschillende weken gratis aan de slag. Canva Pro kan je nadien nog annuleren.

De templates die je hieronder vindt helpt je kind met het traceren of schrijven van getallen. De templates gaan van nummer 1 tot en met 9. Het is de bedoeling dat het kindje de getallen, die in stippen zijn geschreven, gaat traceren. Het gaat hem of haar helpen om de getallen op termijn te schrijven zonder de stippen. Als je de printables lamineert, dan ga je er meer plezier van beleven, want dan kan je ze blijvend hergebruiken.

Het zijn negen templates, maar uiteraard kan je dit zelf uitbreiden naar meer. Dit doe je door het getal handmatig aan te passen.

 

Getallen schrijven Werkbladen
Getallen schrijven Werkbladen – Klik hier

 

Heb je deze set werkbladen liever in een ander thema? Dan vind je ze hieronder nog terug. Klik op de link om ze te ontdekken.

Thema Zonnebloemen  – Nummers traceren – klik hier

Thema Pasen – Nummers traceren – klik hier

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze blog of over Canva in het algemeen? Stuur me dan een mailtje op [email protected] en ik help je graag verder. Ook wil ik je langs deze weg laten weten dat deze website gebruik maakt van affiliate linkjes. Als je op één van deze linkjes klikt en je doet een aankoop, dan krijg ik hier een toffe commissie voor. Het kost jou niets extra, maar hierdoor kan deze website wel blijven bestaan.

Meer templates?

Wil je meer van de templates ontdekken die ik gemaakt heb? Klik dan de afbeelding hieronder. Je steunt er mij enorm mee als je één of meerdere templates van me download. Zelfs als je een gratis template download. Dusse.. Zeker eens de moeite waard om een kijkje te nemen.

 

Gratis templates Canva
Gratis templates Canva – klik hier

 

Leestips?

Vormen leren voor peuters en kleuters

Thema Ruimte Templates in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Woordkaarten Vormen