Meer over Canva?

Zichtbaarheid verhogen? Snel en zonder stress mooie afbeeldingen maken? Je geheime tool is Canva. Leer je dit programma pas kennen of wil je meer geavanceerde technieken ontdekken? Dit is dé pagina voor alle tips & tricks.

Wat is Canva?

De Basis

Canva is een effectieve marketingtool, als je het juist gebruikt. Ontdek in deze blogs wat Canva is en gebruik het in je eigen voordeel.

Canva

Must Do

Belangrijke zaken eerst. wat zijn de absolute must do's  die je best voor je onderneming maakt?

Canva Template Shop

Canva Template Shop

Vind je niet het juiste design in Canva? Check dan eens de shop. Misschien ontdek je hier wel net dat wat je nodig hebt.

Het Canva programma is een must have voor elke ondernemer. Deze grafische tool, helpt je met het maken van al je online en offline communicatie. Als je hier goed mee leert werken en alle bijzondere tips en tricks ontdekt ga je dus honderden euro's besparen. Een professional inhuren is niet meer nodig. Je maakt gewoon alles helemaal zelf.

Online en offline communicatie in Canva maken

Als ondernemer ben je een krak in je vak. Het liefst wil je ook dat mensen je vinden en een beroep doen op je diensten en je producten Het is belangrijk dat je een aantal skills bezit die je zichtbaarheid verhogen. Er komt veel bij kijken. Je Facebook en Instagram onderhouden, een website en logo creëeren én flyers en visitekaartjes maken om rond te delen. Sure, je kan dit allemaal uitbesteden, maar als je een beetje handig bent én zelfs als je niet handig bent - zijn er manieren om dit zelf te doen. En dat avontuur begint bij Canva. Laten we eens een kijkje nemen naar de verschillende opties die dit programma je te bieden heeft. Wat kan je er allemaal in maken?*

Voor je offline communicatie

 • Logo
 • Poster
 • Flyer
 • Visitekaartje
 • Brochure
 • Cadeaubon
 • Certificaten
 • Menu's
 • Uitnodigingen
 • Aankondigingen
 • Eventprogramma's
 • Werkbladen
 • Planners
 • Facturen
 • ....

Voor je online communicatie

 • Je huisstijl
 • Facebook & Instagram posts & stories
 • Snapchat Geofilter
 • Pinterest Pin
 • Youtube banner
 • Presentaties
 • Linkedin Banner
 • Soundcloud banner
 • Ebook of Magazine
 • Mailchimp opties
 • Google drive opties
 • ....

* de opsomming van hierboven is verre van compleet. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden in Canva en er komen maandelijks nieuwe opties bij. Deze onderneming groeit zo hard. Het is telkens opnieuw een feestje om de nieuwe features te ontdekken. 

Mijn verhaal

Mijn Canva verhaal begint 4 jaar geleden, bij de start van mijn vorige website en diensten. Om mijn blog meer in de kijker te zetten schuim ik het internet af naar oplossingen. Ik weet nog goed dat ik naar manieren aan het zoeken was om een leuke banner te maken. Echt. Ik heb wat afgesukkeld. Eens ik een  programma gevonden had, welk weet ik niet meer en ik aan het experimenteren ging, zag de boel er echt verschrikkelijk uit. De moed zakt me in de schoenen en even heb ik gewtijfeld alles overboord te gooien. Maar toen zag ik anderen mooie plaatjes maken en dacht. Als anderen dit kunnen, kan ik dat ook.

Mijn speurtechnieken en doorzetting brengen me bij Canva. Er gaat een wereld open. De eerste plaatjes zijn wat krakkemikkig, maar nu durf ik gerust zeggen dat ik mooie zaken maak in dit programma. Oefening baart kunst. Als je naar de gym gaat voor de eerste keer, heb je toch ook geen sixpack als je twee uur later terug buiten stapt? Wel zo is dat met het aanleren van nieuwe skills ook. Het heeft tijd nodig.

Het voordeel van Canva is wel, dat het een lage leercurve heeft. dat wil zeggen dat je het snel onder de knie hebt. Bovendien hebben ze aan je gedacht en veel mooie templates of sjablonen voor je gemaakt. Je hoeft dus enkel de drag en drop functie gebruiken om zaken aan te passen. Zo gemakkelijk gaat dat.

Nog meer opties?

Ik weet bijna zeker dat je nu denkt. Whaauw! deze tool is goud waard? én het kan nog meer? Goh, de mogelijkheden zijn zowat eindeloos. Toch op grafisch vlak. En ik weet ook dat honderden mensen elke dag in de weer zijn om de mogelijkheden nog uit te breiden. Canva doet er alles aan de wereld te veroveren en het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een overzicht:*

Foto's

Een bibliotheek van miljoenen foto's ter beschikking hebben? Geen probleem. Canva heeft verschillende partners die foto's aanleveren. Zo is er een samenwerking met Pexels, maar ook als individueel fotograaf kan je centje bijverdienen door je foto's met Canva te delen. Als Canva akkoord gaat, deel jij binnenkort je plaatjes met de rest van de wereld. Maar goed. Als non fototograaf en gebruiker van Canva, pluk jij hier de vruchten van. In feite is een ander stockfotobib niet meer nodig.

Afdrukken

Uiteraard druk je al je ontwerpen af met je huisprinter. Maar wist je dat Canva je de mogelijkheid biedt je posters, naamkaartjes, flyers en andere communicatie af te drukken door een professionele drukker. Geen gedoe meer met uitzoeken welke online drukkerij best bij je past. Je hoeft Canva niet meer te verlaten om je ontwerpen tot bij jou te krijgen. Canva levert aan de deur. Geen nood, je pakket komt niet uit Australië, maar van een partner in Nederland. 45 dagen wachten hoef je niet te doen.. Mhoewhahaha

Microsoft PowerPoint

Het maken van een echte en mooie powerpoint presentatie is soms een hele uitdaging. Maar ook dit maakt Canva heel gemakkelijk voor je. Je kiest in Canva een mooie template uit, past hem aan met je huisstijl en tekst én met één druk op een knop wordt je afgewerkte presentatie omgezet in je oude vertrouwde Microsoft PowerPoint.

Animaties

Bewegend beeld heeft toch altijd een streepje voor op je Facebook of Instagram pagina. Deze maak je uiteraard eenvoudig en snel met je favoriete tool. Helllloww extra zichtbaarheid.

Video

Deze optie staat nog in zijn kinderschoenen, dus hier is nog ontzettend veel groeipotentieel. Heel benieuwd wat de verschillende mogelijkheden allemaal gaan worden. Op dit moment voorziet Canva enkele kleine stukjes video die je kan verwerken in je ontwerpen. Maar ik verwacht dat je binnenkort ook je eigen stukjes video kan opladen en bewerken. Gogogovideooooooooo!

Plannen

Vergeet al die fancy planners. Er wordt gewerkt aan een platform binnen Canva waar je binnenkort al je sociale media kan delen op je verschillende kanalen. Ook deze optie is nog heel pril (voor Canva Pro gebruikers) en heeft af en toe wel eens last van een kinderziekte. Maar dat neemt niet weg dat er weer een weg vol mogelijkheden wordt bloot gelegd.

Mailchimp

Wat dacht je van je nieuwsbrief maken in Canva en dan onmiddellijk delen in je emailprovider. Ja, tuurlijk kan dat!

HTML Code invoegen

Als je zelf je website beheert en je hebt kennis van html, dan plak je voortaan je net gemaakte ontwerpen in je hippe blog. Telkens je dan in Canva iets wijzigt in je ontwerp, dan past dit zich automatisch aan op je website. #freakybutfancy

T'Shirts afdrukken

Zin in je eigen label of in ieder geval je eigen gepersonaliseerde t-shirts met favoriete slogan. Zoek niet meer. Voortaan ga jij met de uitdrukkingen van de streek of je bepaalde statements door het leven. Wie weet wordt het een hit. Spannend!!!!!!!!!

* Ohhh my god! Don't you just love Canva?

En dat is uiteraard nog niet alles. Alles opsommen, daar is gewoon niet aan te beginnen. Maar uiteraard help ik je wel graag op weg. Ik heb een heleboek leuke blogs met allerlei tips en andere hulplijnen voor je geschreven. Je vindt ze bovenaan de pagina.

Nog een fan

Dat Canva wereldwijd hard aan het groeien is, dat is een understatement. Honderduizenden mensen maken alle dagen gebruik van de fantastische mogelijkheden. Ook Gary V is een grote fan. In dit interview met een medewerker van Canva geeft hij je goede tips.

Wil je Canva Pro 30 gratis testen? Druk dan op de afbeelding hieronder