Spread the love

Ben je op zoek naar een manier om het aanleren van de tafels gemakkelijker te maken. Wel zoek niet verder. Met deze leuke templates die je in Canva vindt is het inoefenen van de tafels een kinderspel. Je vindt in Canva gratis en Pro templates. Ideaal dus om aan de slag te gaan met je kindjes. Thuis of in de klas..

Om je een idee te geven van wat je allemaal kan vinden in Canva heb ik een aantal van de Canva templates voor je uitgezocht en hier in deze blog gezet.

Als jij je Canva account niet in het Engels hebt staan, dan kan het zijn dat je mogelijks toffe templates mist. Dat is ook een reden waarom ik op deze manier ’tafels oefenen werkbladen’ met je deel.

Is dit je eerste ervaring met Canva? Check dan hieronder hoe je de templates kan gebruiken en downloaden..

Tafels oefenen werkbladen in Canva

Flitskaarten

Deze gratis Canva templates zijn done voor jou en moet je eigenlijk alleen nog maar afdrukken. Tenzij je ze eerst van kleur wil veranderen natuurlijk. Na het downloaden kan je ze lamineren, uitknippen en onder elkaar zetten. Bedoeling is het juiste antwoord bij de correcte vermenigvuldiging te zetten. Om het een beetje sportiever te maken, kan je alle kaartjes in huis of in de klas  verstoppen en de kids laten zoeken. Mix & Match.

Dit setje Canva templates is gratis en bestaat uit 10 pagina’s. Van 1 tot en met 10. Door te klikken op de afbeelding hieronder ontdek je ze in Canva.

Vermenigvuldigen cirkel

Hoe ga je aan de slag met dit werkblad? Wel, in het midden van de cirkel zie je de tafel staan. Deze vermenigvuldig je met het getal in de middelste rij. Staat er geen getal in de middelste rij, dan kijk ja naar de buitenste rij en schrijf je het antwoord alsnog op. Je deelt dan het getal van de buitenste rij met het cijfer in het midden van de cirkel.

Deze templates zijn gratis voor iedere Canva gebruiker. Dit setje bestaat uit twee templates. Van het origineel maak je een kopie en je maakt er je eigen werkblad van. Zo kan je deze blijvend gebruiken natuurlijk. Wil je deze template voor thuis of in de klas, klik dan op de afbeelding hieronder.

Multiplication chart

Bekijk van deze template zeker het setje. Er zitten drie verschillende templates in. Een template waarbij alle maaltafels ingevuld zijn, een blanco exemplaar en een template waarbij een groot deel van de getallen nog in te vullen zijn. Als je al een eindje onderweg bent in het memoriseren van de maaltafels, dan zijn deze templates een leuke manier om er gericht mee aan de slag te gaan. Bekijk wat je nodig hebt en vul dus de ontbrekende antwoorden in. Check hoe ver je al staat in je kennis van de maaltafels?

Deze templates staan in het Engels en ga je even nog moeten vertalen (indien nodig) Bovendien is dit een Pro template. Dus houd daar even rekening mee. Wil je de templates gebruiken, klik dan op de afbeelding hieronder.

Tafels oefenen flashcards

Flashcards zijn een zeer toffe manier om leerstof op een creatieve manier op te nemen. Ook zo wanneer je dit gaat combineren met de maaltafels. In Canva vind je enkele ’tafels oefenen flashcards’ terug. De hoeveelheid flashcards die op deze manier getoond worden zijn niet heel erg uitgebreid, dus, je gaat best even zelf aan de slag als je er meerdere wilt.

Dit is een Canva Pro template. Wil je hem gebruiken, klik dan op de afbeelding die je hieronder vindt. Wil je meer van deze oefeningen, dan ga je (voorlopig) zelf aan de slag moeten gaan. Maar de basis is alvast gelegd met deze template.

 

Hieronder heb ik een template gevonden die wel gratis is. Wil je hiervan gebruik maken, klik dan op de afbeelding hieronder. Wil je er meer van, van deze flashcards, dan ga je ze even zelf moeten aanpassen. Dat gaat heel gemakkelijk. Kopieer de template, wijzig het bovenste en binnen de vijf minuten heb je de klus geklaard.


Tafels oefenen werkbladen 1 tot 10

In Canva vind je verschillende werkbladen voor elke tafel afzonderlijk. Ze zitten niet in één setje, dus je gaat ze allemaal apart moeten gaan zoeken. Als je in de zoekfunctie de volgende zoekwoorden ‘multiplication facts’ ingeeft, dan ga je ze voor een groot deel wel in één oogopslag vinden. Afdrukken die handel en aan het rekenen gaan.

Vermenigvuldigen en matchen

Bij deze bee-zondere template ga je rekenen en kleuren. Zoek de tafels die bij het juiste antwoord horen. Tafel en som kleur je in dezelfde kleur. Gebruik voor elke match een andere kleur.

Dit is een Canva Pro template. Wil je hem gebruiken? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Tafels oefenen uitdaging

Om het allemaal wat interessanter, spannender en ludieker te maken vind je een mooi werkblad in Canva. Laat de kids deze grafieken invullen. Plezier verzekerd.

Dit is een Pro template. Wil je hem gebruiken, klik dan op de afbeelding hieronder.

 

Canva Templates gebruiken en downloaden

Na het klikken op de afbeelding op deze pagina klik je nogmaals door op de afbeelding in Canva. Hierdoor kom je in de editor terecht. Hier kan je alles aanpassen. Tekst, kleur, lettertype. Als je niet goed weet hoe je dat moet doen, check dan deze video op YouTube. Hij is al van een tijdje geleden, maar ben ik er zeker van dat je er nog handige tips uit haalt.

Daarna ga je door met het afdrukken van de templates. Klik rechts boven op de pijl en kies voor PDF Print. Kies de juiste bladzijde en het downloaden kan beginnen.

Meer over deze website?

Graag wil ik je laten weten dat deze website gebruik maakt van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een kleine commissie. Hier betaal jij niets extra voor, maar hierdoor kan deze website wel blijven bestaan. Super bedankt hiervoor.

Verder schrijft deze website veel over Canva, wil je nog meer weten hierover, check dan zeker deze verzamelpagina die ik hierover gemaakt heb. Heb je vragen over deze of een andere blog, stuur me gerust een mailtje op [email protected].

Leestips!

Thema Ruimte Templates in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Woordkaarten Vormen

Vormen leren voor peuters en kleuters