Spread the love

Een gratis Geboorteposter Sterrenbeelden maken in Canva dat doe je in een handomdraai. Is er een kleintje geboren in de familie en wil jij de kersverse ouders verrassen met een prachtig geschenk? Of ben je net mama of papa geworden en wil de kinderkamer van je liefste baby met een mooie herinnering inrichten?

Goed nieuws.

In Canva maak je een geboorteposter met sterrenbeelden helemaal gratis. Je kan ervoor kiezen om dit op je thuiscomputer af te drukken, tenminste als je een goede huisprinter hebt of je kan ervoor kiezen om met je pdf naar de drukker te gaan. Dan gaat het je wel enkele euro’s kosten.

Maar de elementen die ik met je ga delen zijn helemaal gratis. Je moet alleen een gratis Canva account aanmaken en je bent vertrokken.

 

Gratis Geboorteposter Sterrenbeelden
Gratis Geboorteposter Sterrenbeelden – klik hier

 

Geboorteposter Sterrenbeelden Inspiratie

Het is handig als je even wat inspiratie opdoet in Google. Typ gewoon de zoekwoorden “geboorteposter sterrenbeelden” in en neem dan eens een kijkje bij de afbeeldingen. Je kan ook op Etsy gaan snuisteren. Zo krijg je een beeld van wat er allemaal gemaakt en verkocht wordt.

Als jij leuke plaatjes ziet en je wil deze privé gaan gebruiken, laat jezelf dan volledig gaan. Je kan de layout in principe na gaan bouwen. Als je zelf geboorteposters wil gaan verkopen, dan weet je dat er zoiets bestaat als copyright en dat je een copy niet op de markt mag brengen.

Als je op onderstaande link klikt, dan vind je een aantal templates die ik voor je in Canva gemaakt heb. Je vindt eronder ook pagina’s met resources, zodat je zelf aan de slag kan gaan.

Hoe maak je een Geboorteposter met Sterrenbeelden in Canva?

Als je op de afbeeldingen doorheen deze blog scrolt merk je de optie om op deze afbeeldingen te klikken. Je hebt dan een uitgewerkte poster en daaronder vind je een pagina met de juiste resources. Op de resources  pagina’s gaan op zoek naar het sterrenbeeld dat jij nodig hebt.

Je plaatst dan het juiste sterrenbeeld op de pagina en past de tekst aan. Je past verder nog de zaken aan die je wil aanpassen. Kleur, stijl, lettertype. Je zet er zaken bij. Je laat zaken weg. Maakt er je eigen poster van.

Elementen doorzoeken

In Canva staan nog meer sterrenbeelden. Ze hier allemaal plaatsen zou teveel werk in beslag nemen, daarom geef ik je graag mee hoe je hier op zoek naar gaat.

 • Ga naar ‘elementen’
 • Typ in de zoekfunctie het sterrenbeeld in dat je zoekt. Heb je niet veel keuze in het Nederlands, probeer dan eens in het Engels
 • Wil je meer van één bepaald element zien? Klik dan op de drie … en klik op ‘see more like this’ Dit brengt je bij soort gelijke elementen terecht.
 • Let wel even op of het een gratis of een Canva Pro element is

Het gebruik van de eye dropper?

Wil je kleuren gebruiken die je ergens online gevonden hebt, maar je hebt geen idee hoe je exact diezelfde kleur terug vindt in het kleurenwiel? Geen nood, met de Chrome Eye Dropper is dit zo opgelost.

Download deze Eye Dropper en enkele seconden later vind je hem in je Chrome balk terug. Een Eye Dropper herkent de hex codes van kleuren die je op het web vindt.

 • Klik deze toffe extensie aan
 • Pick color from web page klik je aan
 • Ga over de kleur die je wenst, het vierkantje achter je pijltje geeft de kleur aan die je op dat moment aanduidt
 • Tevreden met die kleur, klik dan eenmaal, de kleur in je Chrome balk is gewijzigd naar de kleur die je aangeduid hebt
 • Rechts boven ga je naar het vakje ‘selected‘, klik daar de eerste code een # in combinatie met zes cijfers en letters aan
 • Deze #code selecteer en kopieer je
 • Je plakt hem daarna in de Canva kleuren zoekfunctie of de kleurentool
 • En whoppa, vanaf nu detecteer jij elke kleur van het web
 • Je bent klaar om je geboorteposter met sterrenbeelden helemaal zelf in elkaar te steken

Wil je een ander formaat van poster?

Het voorbeeld van de geboorteposter met sterrenbeelden dat ik hier gemaakt heb is gemaakt op een A4 document. Het kan zijn dat je echt een poster wil of liever een Instagram Story. Dan moet je even van formaat wisselen. Als je Canva Pro hebt, dan druk je op ‘Resize‘ en pas je het formaat aan. Ben je aan het werken in de gratis versie. Selecteer al je elementen of groepeer ze (dat is nog gemakkelijker) en kopieer ze dan. Open het gewenste formaat en plak ze daar in. Bij de resize optie doet Canva dit automatisch.

Hoe druk je de geboorteposter met sterrenbeelden af?

Om je geboorteposter sterrenbeelden af te drukken ga je in de editor naar de rechterhoek boven en je klikt op de witte button ‘Share‘, daarna kies je voor ‘download‘ en ‘PDF print‘. Ga je de geboorteposter zelf afdrukken met je thuiscomputer en je hebt een CMYK printer, dan kies je deze optie. Ook als je deze pdf naar de drukker wil sturen kies je voor de CMYK optie. Je selecteert uiteraard ook de juiste pagina, zodat je niet alles wat je gemaakt hebt afdrukt. Als je de PDF als download op je computer hebt staan, kan je hem afdrukken.

 

Geboorteposter Sterrenbeelden Gratis
Geboorteposter Sterrenbeelden Gratis – Klik hier

 

Achtergrond informatie over de verschillende Sterrenbeelden

Dit kan je dan naar jezelf of naar je kleine spruit toe vertalen. Voor jezelf kan je dan kijken of het klopt. 😉 Je kan eventueel kernwoorden op je geboorteposter met sterrenbeelden zetten.

Ram (21 maart – 20 april)

De Ram wordt het eerste teken van de dierenriem genoemd. Wij beschouwen januari als het begin van het nieuwe kalenderjaar. Maar in het dierenriemjaar start het nieuwe jaar op 21 maart. Op het moment dus dat de lente begint. En dat is logisch als je erover nadenkt, want de lente is het begin van vernieuwing en wedergeboorte.

Als je geboren bent onder dit teken, dan kan het zijn dat je dezelfde eigenschappen hebt als een jonge ram. Enthousiast, avontuurlijk, energiek en openhartig. Rammen zijn moedig en zelfverzekerd, een durfal en soms een beetje impulsief. Enkele bekende Rammen zijn onder andere Leonado da Vinci, Marlon Brando en Francis Ford Coppola. Geen van hen was bang om nieuwe wegen in te slagen en ze hebben allemaal, op hun eigen manier, de wereld een stukje mooier gemaakt.

Mensen geboren onder het Ram-teken zijn gepassioneerde minnaars en intense vrienden. Ze lopen het risico mensen weg te jagen met hun intensiteit en hebben partners nodig die hen kunnen evenaren zonder het vuur aan te wakkeren en explosieve situaties te creëren.

Rammen zijn goede dokters, atleten en ontdekkingsreizigers. Dit wil niet zeggen dat mensen geboren onder dit teken allemaal actie in zich hebben. Ze hebben ook een zachtere, meer lamachtige kant en als je een Ram bent, zorg er dan voor dat je ook die kant van jezelf laat zien als je met andere mensen omgaat. Je hebt misschien moeite met bepaalde banen, omdat je een persoon bent waar de ideeën soms erg opborrelen en je een persoon bent die zaken in gang zet, maar ze soms ook niet af maakt. Omring jezelf met mensen die deze eigenschappen aanvullen en je zal zeker een succes worden.

Stier (21 april – 21 mei)

Stieren zijn standvastig, loyaal en geaard. Ze zijn ook stabiel en evenwichtig. Stieren zijn slim zonder overdreven intellectueel te zijn. Ze zullen waarschijnlijk niet op zoek gaan naar het onbekende, maar geven de voorkeur aan bekend terrein. Ze zijn bovendien geduldig, betrouwbaar en liefdevol.

Op het werk zijn Stieren goede vakmensen, ze kunnen goed met hun handen werken. Je kan een Stier vertrouwen. Het zijn goede managers en voormannen. Ze zijn absoluut goed in het gebied van de landbouw, architectuur, geneeskunde of scheikunde. In deze gebieden kan je creatief zijn, maar binnen een wetenschappelijk kader. Stieren zijn goede werkers en houden er niet van om gek te doen. Omdat ze geen grote risiconemers zijn, kunnen ze vertrouwd worden met belangrijke bedrijfsfinanciën, want een Stier is volledig te vertrouwen.

Als een partner zijn Stieren trouw en huiselijk. Ze zijn ook geduldige ouders. Stieren zijn stabiel en houden van harmonie. Ze houden van huisdieren en het buitenleven. Van fietsen, wandelen en het genieten van de natuur in het algemeen.

Maar elke positieve eigenschap heeft ook een andere kant. De betrouwbaarheid en standvastigheid van de stier kan zich uiten in jaloezie en koppigheid. Gelukkig zijn ze ook zeer intelligent en kunnen ze snel redeneren om uit deze donkere stemming te ontsnappen.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Ken je een tweeling? Stel je dan voor dat ze één persoon zijn en je hebt een idee van wat de persoonlijkheid is van een persoon geboren onder dit teken. Tweelingen kunnen tegenstrijdig zijn, het zijn mensen met dualiteit in zich die vrienden, families en geliefden in verwarring kunnen brengen. Ze houden van veelzijdigheid en verandering, maar kunnen vluchtig en veranderlijk zijn om interesse in hun leven te wekken. Ze houden niet van routine en het nemen van beslissingen kan moeilijk voor hen zijn. Dit omdat ze vaak van gedachten veranderen.

Maar Tweelingen zijn ook erg aardig, aanhankelijk en vrijgevig, zolang dit niet te veel invloed heeft op hun eigen leven en comfortsystemen. Ze hebben een sterkte intellect en houden van mentale uitdagingen. Ze pikken snel nieuwe ideeën op, hebben een analytische kant en kunnen beide kanten van een probleem zien.

Verveling is een groot probleem voor een Tweeling. Hierdoor kunnen ze in hun zoektocht naar opwinding wel eens in de problemen geraken. Maar ze zijn erg creatief en actief en zouden een uitlaatklep moeten hebben voor al hun energie. Door bijvoorbeeld artistiek bezig te zijn of door lichaamsbeweging. Omdat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe en interessante ervaringen, kunnen ze de neiging hebben om te veel te eten en te drinken of om teveel in het nachtleven rond te hangen. Een Tweeling moet onthouden dat ie zichzelf moet aanpassen, anders lopen ze het risico zichzelf te vroeg in hun leven op te branden.

Heb je al een idee kunnen opdoen met deze info voor je geboorteposter met sterrenbeelden?

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Geloof het of niet, maar het teken Kreeft heeft weinig te maken met het stekelige schaaldier. Het is in feite niet zo gemakkelijk om vast te stellen wat de Kreeft persoonlijkheid vormt. De oude Egyptenaren zagen Kreeft als een heilige scarabee. Het was een symbool van opstandig en onsterfelijkheid en ze plaatsten vaak een scarabee in het lichaam waar het hart had gezeten, dit als onderdeel van het mummificatieproces.

Kreeften zijn erg fantasierijk en intuïtief, het zijn geweldige artiesten en muzikanten. Ze nemen geen risico’s en nemen de tijd om allerlei uitkomsten en kansen te overwegen voordat ze een nieuwe onderneming aangaan. Dit teken is erg sympathiek en beschermend voor de mensen om zich heen. Ze zullen helpen waar ze kunnen, maar zullen hun vrijgevigheid temperen door eerst alle risico’s te berekenen. Ze zijn emotioneel en liefdevol en geweldige familiemensen.

Kreeften zijn goede journalisten, schrijvers of politici vanwege hun vermogen om onafhankelijk te denken en te beoordelen wat hen verteld wordt. Ze functioneren goed in een openbare dienst en misschien zelfs een sociale dienst. Kreeften zijn goede verschaffers omdat ze zelf van comfort en een goed leven houden. Dit sterrenbeeld is niet zo goed in het aannemen van bevelen. Dus posities waar ze onderdanig of ondergeschikt moeten zijn, passen niet zo goed bij hen.

De beste partner voor een Kreeft is een Stier. Het teken met het minste potentieel voor een harmonieuze relatie met een Kreeft, is een Ram.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Een leeuw behoort tot de koningen van de dierenriem. Ze zijn genereus en hartelijk, creatief, trouw en liefdevol. Ze kunnen echter ook trots en dominant zijn. Leeuwen zijn ook spontaan en extravert. Net zoals de koning der dieren houden ze ervan het bevel te voeren en goede leiders te zijn. Ze hebben een sterke intelligentie en houden ervan het bevel te voeren en kunnen filosofisch en zelfs religieus zijn.

Leeuwen zijn hartelijke en betrouwbare partners, maar kunnen extreem gekwetst en in de steek gelaten worden als dit vertrouwen wordt misbruikt. Ze hebben een sterke geslachtsdrift waardoor het voor hen moeilijk kan zijn om lang bij een zelfde partner te blijven.

Leeuwen staan graag in het middelpunt van de belangstelling en hebben krachtige ego’s. Ze kunnen ook boos zijn als ze niet in de belangstelling staan. Leeuwen moeten af te toe onthouden dat meer minder is en dat ze evenveel aandacht kunnen trekken als ze niet meer zo hard proberen om dit te krijgen. Maar he, dat is dan weer hun trotse kant.

Op liefdesvlak is een Ram een goed match, hoewel je zou denken dat twee zulke eigenzinnige tekens zoals deze twee geen goede match zijn. Maar het is hun sterke karakter en passie die hen tot een goed stel maakt. Het slechtste teken voor een Leeuw is een Maagd. Leeuwen hebben de neiging om iets dominanter te zijn dan goed is voor de Maagd.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden worden over het algemeen beschouwd als zeer nauwgezet, methodisch en gedetailleerd. Maar een maagd kan ook verlegen zijn.

De beste match voor een Maagd is een Steenbok, de slechtste een Waterman. Een ding dat sommige experts over de Maagd zeggen, is dat ze hoewel ze er aan de buitenkant koel en afstandelijk uitziet, ze emoties kunnen verbergen die bijna te intens kunnen zijn. Een maagd is daarom wel dankbaar als iemand dit herkent, zodat ze even kunnen verdwijnen om ergens apart bij te kunnen komen.

Weegschaal (23 september – 23 oktober)

Als je onder het teken Weegschaal geboren wordt, heb je een prachtige balans van eigenschappen. Een Weegschaal wordt beschouwd als diplomatiek en hoffelijk, romantisch en charmant, idealistisch en vreedzaam. Zelfs hun donkerste kenmerken zijn niet eens zo verschrikkelijk. Ze kunnen flirterig en gemakkelijk te beïnvloeden  en besluiteloos zijn. Vreemd genoeg is de Weegschaal het enige teken van de dierenriem dat vertegenwoordigd wordt door een levenloos object, de weegschaal. Elk ander teken wordt vertegenwoordigd door een dier, zeedier of persoon.

Een Weegschaal zou een goede advocaat of rechter zijn. Ze kunnen afstand nemen en situaties met een kritische, objectieve blik bekijken. Ze behoren tot de meest beschaafde van alle tekens, met elegantie en cultuur als hun eigenschappen.

Als partner zijn Weegschalen bereid zich tot het uiterste te buigen om een probleem in der minne op te lossen. De beste match voor een Weegschaal is een Tweeling. Een Weegschaal is het minst compatibel met een Steenbok, omdat deze van wat meer opwinding in het leven houden, terwijl Weegschalen de voorkeur geven aan een meer ontspannen bestaan.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Dit teken is één van de meest energieke en krachtige tekens in de dierenriem. Een schorpioen is een opwindende en magnetische persoonlijkheid. Zeer gepassioneerd en emotioneel. Het zijn krachtige persoonlijkheden en ze kunnen gemakkelijk voorbestemd zijn voor leiderschapsrollen.

Schorpioenen hebben een groeter kans op een geniale IQ dan de meeste mensen. Ze zijn intens, kritisch en analytisch. Ze hebben de neiging om in opstand te komen tegen hun onwaarheden en ze kunnen politieke extremisten zijn.

De beste liefdesmatch voor een Schorpioen is een Steenbok. Ze begrijpen elkaar op een diep spiritueel, bijna psychisch niveau. Schorpioenen geven hun hart volledig en hartstochtelijk.

Omdat ze zo begaafd zijn, vinden ze voldoening in veel banen. Hun innerlijke intensiteit kan resulteren in de ijskoude zelfbeheersing en onthechting van de chirurg, de concentratie van de onderzoeker en de heldhaftigheid van de soldaat. Elk beroep waarin analyse, onderzoek, omgaan met praktische zaken en het oplossen van mysteries relevant kan zijn, kunnen de Schorpioen aanspreken. Denk aan politie- en recherchewerk, spionage, de wet, natuurkunde of psychologie kunnen hen aanspreken.

Boogschutter ( 23 november – 21 december)

Een Boogschutter heeft een positieve kijk op het leven. Zit vol energie, is veelzijdig, avontuurlijk en gretig om het nieuwe te ervaren. Ze houden van reizen en ontdekken, zijn ambitieus en optimistisch, zelfs als ze geconfronteerd worden met teleurstelling. Hun sterk idealistisch karakter kan ook veel teleurstellingen verdragen zonder dat dit hun karakter aantast. Een Boogschutter is eerbaar, eerlijk, betrouwbaar, waarheidsgetrouw, genereus en oprecht. Ze staan meestal aan de kant van de underdag in de samenleving en zullen vechten voor elke zaak die ze rechtvaardig achten.

Boogschutters zijn meestal bescheiden en vaak religieus, ze hebben ook een sterk gevoel voor moraliteit.

In relaties zijn Boogschutters betrouwbaar en zullen ze hun partners bijna nooit verraden. Ze zijn genereus en vergevingsgezind, hoewel ze vatbaar zijn voor driftbuien en uitbarstingen. Beroepshalve zijn ze uitstekende leraren en filosofen. Voor de uitvinding van de auto werd gezegd dat ze uitstekend met paarden omgingen. Dit zou logisch zijn, aangezien het symbool voor Boogschutter, half mens, half paard is.

Heb je al een idee kunnen opdoen met deze info voor je geboorteposter met sterrenbeelden?

Steenbok (22 december – 20 januari)

Een Steenbok bereikt elk doel dat hij of zij voor zichzelf gesteld heeft. Ze hebben moed en zijn vastberaden om een project of een doelstelling te realiseren, ongeacht hoe lang het duurt. Ze zijn verrassend geestig, maar niet van het vurige, flitsende type. Een Steenbok zal altijd op tijd zijn en neemt verantwoordelijkheid serieus. Ze hebben het vermogen om goed te kunnen luisteren naar opvliegende mensen of mensen die een tirade uiten. Ze hebben het vermogen om kalm en beredeneerd te blijven in een meningsverschil of conflict. Ook al is de andere partij meer gepassioneerd.

Het zijn diepe denkers en ze hebben een nooit eindigende intellectuele nieuwsgierigheid. In hun relaties kunnen ze de neiging tot ongeluk hebben. Steenbokken stellen zeer hoge eisen aan zichzelf en kunnen gemakkelijk teleurgesteld zijn als anderen niet diezelfde hoge eisen stellen.  

Waterman (20 januari – 18 februari)

Ben je geboren onder het teken Waterman, dan ben je een meelevend en vrijgevig persoon. En weet je dat er een echt Watermantijdperk is? En dat we er nu aan begonnen zijn? Net zoals er individuele sterrenbeelden zijn, zo zijn de tijdperken van de menselijke geschiedenis verdeel in blokken van 2000 jaar. We hebben net het Vissentijdperk verlaten, dat begon aan het begin van de christelijke telling tot aan het jaar 2000. Dit tijdperk werd gekenmerkt door vloeiende veranderingen in politiek en regeringen. Vissen is natuurlijk het teken van de vis, het symbool van het christendom.

We zijn dus nu in het tijdperk van de Waterman, maar nog maar net in het begin ervan. Alle prachtige en genereuze eigenschappen van de waterdrager zijn nog niet symbolisch voor de mensheid als geheel. (Zoals blijkt uit de huidige onrust in bepaalde landen, maar er zijn tekenen. Denk maar aan willekeurige daden van vriendelijkheid, die we de laatste jaren toch hebben mogen ontmoeten.

Een Waterman wordt geboren tussen 20 januari en 18 februari. Dit sterrenbeeld is humanitair en intelligenter dan de meesten en denkt na over hoe je van de wereld een mooiere plek maakt. Deze persoon kan inventief en erg origineel zijn én ze zijn vrijheidslievend. Ze zijn genereus met hun gedachten of mensen nu geïnteresseerd zijn of niet. Maar ze kunnen ook excentriek en eigenzinnig zijn en hebben veel ruimte nodig. Maar hun hart zit bijna altijd op de juiste plek.

De partner van de intelligente en eigenzinnige Waterman, wie is dat? Iemand die hun genereuze kwaliteiten wel weet te waarderen en deze overtuigingen met hen kan delen. Iemand die bereid is om samen met hen te verkennen en mee te groeien. Een Waterman zal het gelukkigst zijn met iemand die ruimdenkend is, warm en begripvol en iemand die bereid is een goede hulp te zijn. Hoewel het voor bijna iedereen het ideaal kan zijn, is het vooral belangrijk voor een Waterman om een partner te hebben die hun passie voor het creëren van een betere wereld en hun genereuze karakter deelt.

Heb je al een idee kunnen opdoen met deze info voor je geboorteposter met sterrenbeelden?

Vissen (19 februari – 20 maart)

Iemand die het sterrenbeeld Vissen heeft, heeft waarschijnlijk veel vrienden. Dit omdat je een accepterende en kneedbare aard hebt die het gemakkelijk maakt voor andere mensen om bij je in de buurt te zijn. Vissen zwemmen eerder met de stroom mee dan dat ze stroomopwaarts zullen zwemmen. Ze zullen ook niet proberen andere mensen of hun omgeving te veranderen.

Vissen zijn eerder emotioneler dan dat ze rationeel of analytisch zijn. In zeer gedisciplineerde omgevingen functioneren ze niet en een 9 to 5 job is een gruwel voor de natuur van dit sterrenbeeld. Ze voelen zich aangetrokken tot situaties waarin ze hun artistieke gaven en hun waardering voor kunst en natuur kunnen gebruiken. Ze houden van luxe en plezier, kunnen goed nadenken en genieten van goede muziek, literatuur of kunst.

De ideale partner voor een Vis? Zeker niet het ruige holbewonerstype. Een relatie met een Vis zal een ontmoeting zijn tussen geest en ziel, minder dan het lichaam. Vissen zijn cerebraal en niet intens seksueel. Ze zijn intens liefdevol en loyaal en hebben een monogaam karakter. Misbruik dit zeldzame wezen niet.

Als je een Vis bent, dan kan het zijn dat er af en toe over je heen gelopen wordt of dat er misbruik van je gemaakt wordt, dit vanwege je vloeiende aard. Misschien moet je manieren vinden om jezelf te laten gelden die in harmonie zijn met je psyche.

Omdat je de neiging hebt om met de stroom mee te gaan en in het moment te leven, heb je misschien een stijl van geldbeheer waardoor je soms geld tekort komt. Mogelijk ben je best wat strenger in deze situatie zodat de geldzaken goed onder controle blijven. Koop niet alles wat je denkt nodig te hebben… 🙂

Heb je vragen?

Heb je vragen over dit artikel ‘Geboorteposter met Sterrenbeelden’? Stuur me dan snel een berichtje op [email protected] en ik tracht asap te antwoorden. Wil je meer te weten komen over Canva, check dan deze verzamelpagina die ik voor je gemaakt heb.

Deze website maakt gebruik van affiliate marketing, als je op één van de linkjes klikt en een aankoop doet, krijg ik hiervoor een kleine commissie in return. Het kost jou niets extra, maar hierdoor blijft mijn website wel bestaan. Dus dank je wel hiervoor.

Je kan me ook steunen door één van mijn gratis templates te downloaden op mijn Canva Creator profiel