Woordkaarten Vormen

Klik op de afbeeldingen in deze blog en ontdek 4 pagina’s met ‘woordkaarten vormen’ in Canva. 3 pagina’s zijn woordkaarten, er is één pagina bij met resources. Zo kan je je eigen woordkaarten nog maken indien dit nodig is. Deze woordkaarten zijn helemaal gratis, je maakt alleen een gratis Canva account aan als je dit nog niet moest hebben.

Woordkaarten Vormen Afdrukken

Eens je in de Canva editor zit, ga je rechts boven naar de ‘share/deel’ button. Daar klik je op download en kies je voor het bestandstype PDF print. Vervolgens duid je aan welke pagina’s je wil downloaden en klik je op de ‘download’ button. Het is heel gemakkelijk om dus toegang te krijgen tot de onderstaande woordkaarten met het thema vormen.

Gratis Woordkaarten Vormen
Gratis Woordkaarten Vormen Afdrukken

 

Spelletjes met Woordkaarten Vormen

Enkele spelletjes die je kan spelen met deze woordkaarten zijn bijvoorbeeld de spelletjes die ik hieronder opsom, maar laat zeker je kennis en fantasie vloeien en maar er je eigen spelvorm van. Deze spelletjes speel je met kinderen of jongeren en volwassenen die de Nederlandse taal nog onvoldoende machtig zijn.

Benoemen

Benoem de voorwerpen en de vormen die op de kaartjes staan.

Verstoppen

Verstop de kaartjes, buiten of binnen en laat de kinderen zoeken. Je kan ook als opdracht geven dat ze nu enkel één bepaalde vorm mogen zoeken.

Omschrijven

Omschrijf zelf of laat de kinderen het voorwerp omschrijven, andere moeten dan de vorm raden.

Een zelfde vorm zoeken

Laat één van de kinderen een kaart trekken, de vorm benoemen en dan op zoek gaan naar een voorwerp, thuis of in de klas dat dezelfde vorm heeft.

Per soort

Laat de kinderen de kaartjes per soort leggen

Memory

Druk de kaartjes twee keer af en maak er een memory spel van

Tekenen

Laat de kinderen een vorm zien en laat ze deze vorm zelf tekenen op een blad.

 

 

Woordkaarten vormen
Woordkaarten vormen – Klik hier
Woordkaart vormen
Woordkaart vormen – Klik hier
Woordkaarten Vormen
Woordkaarten Vormen – Klik hier voor deze template

Meer templates

Wil je meer templates ontdekken? Klik dan op onderstaande afbeelding en laat je helemaal gaan. De meeste zijn gratis, anderen zijn Canva Pro. Maar je kan er alvast mee aan de slag gaan. Heb je vragen? Stuur me dan een mail op kelly@sprankelonline.be en ik antwoord je zo spoedig mogelijk.

Woordkaarten Vormen Gratis
Woordkaarten Vormen Gratis – Ontdek deze en meer templates hier

Leestips!

Thema Ruimte Templates in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Even nog belangrijk om te weten

Deze website maakt ook gebruik van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een commissie. Hierdoor kan deze website met gratis content blijven bestaan. Dus, ik dank je daar heel erg voor..