Gemakkelijk kleurplaten voor Pasen Printen? Wel deze kleurplaten kan je snel printen, maar ook nog naar je eigen smaak en voorkeur aanpassen als je dit wil. In deze blog ontdek je verschillende Canva templates die je kan personaliseren en thuis kan printen. Hoera voor uren kleurplezier.

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op kelly@sprankelonline.be

Decoreer de eieren

De templates die je hieronder vindt, zijn ontwikkeld om de fantasie van het kind de vrije loop te laten gaan. Laat de kinderen de eieren decoreren op welke wijze dan ook. Met kleurtjes, stiften, met vingerverf of pastel glitter waterverf. Met stickers of kleine propjes papier.

Begin eerst met de grotere eieren, nadien kan je de kleintjes decoreren. Of andersom. Wat de kindjes fijn vinden.

Kleurplaat Pasen
Kleurplaat Pasen – klik hier

Kleur de eieren

In de template die je hieronder vind kan je aan de slag gaan met het inkleuren van de verschillende eieren. Er zijn 4 verschillende eieren en als je ze bekijkt op het werkblad zie je dat ze willekeurig door elkaar gezet zijn. Je hoeft dus niet aan de slag te gaan met het ontdekken van patronen. Gewoon lekker inkleuren die handel.

Kleurplaat Paaseieren
Kleurplaat Paaseieren – Klik hier

Kleur de andere helft

Onderstaande set van Canva templates bevat 11 verschillende kleurplaten die je kan afdrukken. Wel even bij vermelden dat dit Pro templates zijn, dat je dus wel een Pro account nodig hebt of je gewoon Canva Pro voor een maandje gratis uittest. Canva Pro gratis uittesten gaat ook en na die maand zeg je dan je abonnement op. Heerlijk om zo alle Pro templates eens uit te proberen.

Dus, in deze set Canva templates tref je telkens één helft van het ei dat reeds gekleurd is, de andere helft mag je kind mee aan de slag gaan. Eerst traceren, daarna kleuren. In dezelfde kleurtjes of in de kleur van hun fantasie.

Indien je dit nodig vindt, kan je de tekst nog even vertalen naar het Nederlands, in eender welke andere taal of gewoon weglaten. Daar doe je mee wat je wil.

In het onderstaande setje vind je 12 verschillende Canva templates. Heel wat momenten kleurplezier zegt. En ps, gebruik ook eens pastel glitter waterverf. Succes verzekerd.

Pasen Kleurplaten Canva Template
Pasen Kleurplaten Canva Template – klik hier

Kleuren op Nummer

Hebben je kindjes al wat meer uitdaging nodig en zijn ze geïnteresseerd in cijfertjes, dan zijn deze setjes ‘kleuren op nummer’ misschien wel interessant. Het enige wat je dan nog moet doen is, als je dit nodig vindt, de tekst van het Engels naar het Nederlands vertalen. Wat je ook kan doen is de getallen vervangen door tekens of letters. Je mag en kan hier creatief mee aan de slag.

In het onderstaande setje vind je vier verschillende templates.

Pasen Kleurplaten Kleuren op Nummer
Pasen Kleurplaten Kleuren op Nummer – Klik hier

In het setje hier onder vind je zes verschillende Canva templates. Kleurplezier verzekerd.

Pasen Kleuren op Nummer
Pasen Kleuren op Nummer – Klik hier

Kleurplaten Pasen Puzzel

In een eerdere blog heb ik je al laten kennis maken met deze toffe Puzzel Kleurplaten voor Pasen. Als je ze nog niet ontdekt hebt, kan je dat nu doen. Deze set bestaat uit vijf verschillende templates. Een Paaskonijn, een kuiken uit het ei, een bloem, een cupcake en een Paasei.

Bedoeling is dat de kids eerst de tekening of tekeningen gaan kleuren, daarna uitknippen en dan terig bij elkaar leggen. Je kan het net zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Door één of meerdere puzzels door elkaar te gooien.

Pasen Kleurplaat Puzzels
Pasen Kleurplaat Puzzels – klik hier

 

Kleurplaten Pasen

Hieronder vind je een aantal kleurplaten voor Pasen. Ik geloof wel dat de meeste Canva Pro templates zijn, dus daar moet je even voor uitkijken. Enjoy!

Pasen Kleurplaat
Pasen Kleurplaat – Klik hier

 

Kies je voor een enkele kleurplaat als hierboven of ga je voor een kleurboek zoals in het setje dat je hieronder vindt. In dit setje vind je trouwens 5 verschillende Canva templates. Je kan deze set uiteraard ook nog zelf uitbreiden door er extra werkbladen en elementen aan toe te voegen.

 

Pasen kleurplaten kleurboek
Pasen kleurplaten kleurboek – klik hier

 

Kleurplaten Pasen Printen

Als je er iets leuks heb tussen zien staan, dan klik je op de afbeelding en klikt verder tot je in de editor van Canva zit. Heb je nog geen gratis account, maar er gerust eentje aan.

Indien je tevreden bent met de kleurplaat, de nodige wijzigen hebt aangebracht of net niets wil wijzigen, dan is het tijd om de boel af te drukken. Hiervoor onderneem je de volgende stappen:

  • Je klikt op de ‘delen’ knop rechts in de bovenhoek
  • Daarna kies je ‘downloaden’
  • Kies het bestandstype ‘PDF afdrukken’
  • Je kiest de juiste pagina’s om af te drukken
  • En klik daarna op de paarse button
  • Druk je printables af en je bent klaar om te starten
  • Uren kleurplezier verzekerd

Andere toffe blogs en templates ontdekken?

Pasen Kleurplaten met Patronen

Werkbladen groep 1

Knipoefening Werkbladen

Vormen leren voor peuters en kleuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Thema Ruimte Templates in Canva

Peuters Woordkaarten

Piraten Woordkaarten

Vormen Woordkaarten

Meer info over deze website

Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes, als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan wordt hiervoor een commissie betaald door het betreffende bedrijf. Dit kost jou als consument niets extra, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus, alvast een dikke dankjewel hiervoor. Heb je hierover vragen, of heb je een andere vraag zoals over deze ‘Pasen Kleurplaten Printen’ blog?  Geef me dan een seintje op kelly@sprankelonline.be

Ps; ik ben heel benieuwd hoe dat jij of je kids aan de slag gaan met deze Pasen Kleurplaten. Daarvoor mag je mij ook altijd contacteren of me taggen op Instagram zodat ik de mooie kunstwerkjes zelf eens kan bewonderen. Want zeg nu zelf. wat is er heerlijker om creatief aan de slag te gaan met één of meerdere kindjes rond je heen.