Spread the love

Met deze gratis puzzel kleurplaten voor Pasen ga je een heleboel plezier beleven aan de feesttafel of in de vakantie. Want deze 5 gratis Paas Printables gaan je kinderen een hele tijd entertainen. Na het downloaden kan je de prints kopiëren en blijven kopiëren. Je kan ze dus gebruiken voor je kinderen, maar ook in de kinderopvang, op school of op het Paaskamp dat je organiseert.

Deze activiteit is ontwikkeld om zoveel mogelijk spelplezier aan je kind te bezorgen. Je kleurt eerst de plaatjes, lamineert de tekeningen, knipt ze uit en schud ze door elkaar en begint met puzzelen. Hoeveel puzzels jij door elkaar gebruikt, is natuurlijk up to you. Deze puzzel bevordert het werken aan de fijne motoriek en scherpt het logisch en het probleemoplossend denken aan én buiten dat zijn ze natuurlijk ook een grote bron van plezier.

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op [email protected]

Pasen Kleurplaten Puzzels
Pasen Kleurplaten Puzzels – Klik hier

Deze templates zijn gemakkelijk en zo much fun. Je kids gaan toch een tijdje bezig zijn met het volbrengen van deze leuke uitdaging tijdens het jaarlijks familiefeest. Maar je kan ze ook als activiteit in de klas gebruiken. Het enige wat je moet doen is ze downloaden en je kan aan de slag. Misschien nog een dingetje waar je rekening mee houdt. Ze zijn gemaakt in het Engels. Maar de tekst kan je heel gemakkelijk zelf aanpassen naar eender welke tekst jij wil hebben. Je kan dus nieuwe tekst schrijven of alle tekst gewoon verwijderen.

Deze Paas printables zijn wel gemakkelijk. Ze zijn gemaakt voor kleuters van 3, 4 of 5 jaar. De ene kleuter zal er sneller mee weg zijn en gaat geen begeleiding nodig hebben. Voor andere kleuters is het een hele opgave om hier aan te beginnen. Ik ga niet zeggen dat alle kleuters graag kleuren, want dat is niet zo. Maar je kan ze ze ook gewoon laten uitknippen en dan opnieuw bijeen laten puzzelen. Je bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad door bijvoorbeeld meer of mindere puzzels door elkaar te leggen.

En hé, met kleuren bedoel ik kleurtjes, stiften, wasco’s of pastel glitter waterverf. Dat laatste is altijd wel een succes en zorgt ervoor dat de kids naar de knutseltafel worden getrokken.

Pasen Kleurplaat Puzzels
Pasen Kleurplaat Puzzels – Klik hier

Een voordeel van deze toffe Kleurplaten Puzzel voor Pasen is dat er weinig voorbereiden werk aan vooraf gaat. Je download één of meerdere puzzel, print het juiste aantal exemplaren en begint met ze te kleuren, te knippen, te lamineren (indien gewenst) en daarna kan je al beginnen puzzelen.

Pasen Kleurplaat
Pasen Kleurplaat – Klik hier

Print één van de puzzels of print ze allemaal.

Pasen Kleurplaat Puzzel
Pasen Kleurplaat Puzzel – Klik hier

Je vindt in deze set Canva templates 5 verschillende opties. Een konijn, een ei, een kuiken, een bloem en een cupcake. Je kiest dus zelf welke je wil gebruiken. Eén template of allemaal. Je kan er ook voor kiezen om in Canva eens rond te snuisteren en andere elementen op de puzzels te plaatsen. Dan kan je voor Pasen gaan of voor eender welk ander topic.

Pasen Kleurplaten
Pasen Kleurplaten – Klik hier

Voor mensen die nog niet heel bekend zijn met Canva zal ik even uitleggen hoe de templates bij jou op de computer geraken. Wel. Klik op één van de afbeeldingen hier in dit blog, dit brengt je naar de landingspagina in Canva waar je een overzicht van deze set templates vindt.

Klik daarna op de paarse button en je komt als vanzelf in de Canva editor terecht. Als je al een Canva account hebt. Als je nog geen account hebt, maak dan eentje aan. Dit is gratis.

Je maakt aan je template de nodige aanpassingen en als je heel tevreden bent dan kan je de template downloaden.

  • Klik op de knop ‘delen/share’ in de hoek rechts boven
  • Kies voor download
  • En verander het bestandstype naar PDF Print
  • Selecteer het aantal pagina’s dat je wil downloaden
  • Klik op de paarse button ‘klaar/done’
  • Hit the download button en klaar is Canva
  • Print de handel af en je bent klaar om te beginnen.
Pasen Kleurplaten Puzzels
Pasen Kleurplaten Puzzels

Deze gratis voor Pasen Kleurplaten Puzzels zullen een handje helpen tegen de verveling in de Paasvakantie, maar ook voor je aan de chocolade begint op het grote Paasfeest kan je ze al inzetten voor het pretplezier te bevorderen. Print deze templates misschien al vooraf af, zodat je er op het moment zelf niet al te veel werk meer mee hebt.

Andere toffe blogs en templates ontdekken?

Werkbladen groep 1

Knipoefening Werkbladen

Vormen leren voor peuters en kleuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Thema Ruimte Templates in Canva

Peuters Woordkaarten

Piraten Woordkaarten

Vormen Woordkaarten

Meer info over deze website

Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes, als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan wordt hiervoor een commissie betaald door het betreffende bedrijf. Dit kost jou als consument niets extra, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus, alvast een dikke dankjewel hiervoor. Heb je hierover vragen, of heb je een andere vraag? Geef me dan een seintje op [email protected]