Goed nieuws! Na het verwijderen van de achtergrond van je foto heb je nu in Canva ook de mogelijkheid om je videoachtergrond te verwijderen. Dit gaat zowel met een eigen gemaakte video, als met een video die je vindt in de Canva bib. Dus hoe werkt dit? Laten we er snel eens in duiken.

Hoe een video achtergrond verwijderen in Canva?

Op het moment van schrijven van deze blog (oktober 22) is deze gloednieuwe Canva optie nog een Beta product. Dit wil zeggen dat ze er nog aan aan het sleutelen zijn en dat er nog veranderingen en verbeteringen zullen/kunnen optreden. Maar geen nood, je kan er zeker nu al mee aan de slag gaan.

  • Open een template, kies een video uit en zet deze op je template
  • Ga naar ‘video bewerken / edit video’
  • Kies bij ‘effecten’ voor de ‘background remover’
  • Klik en wacht een aantal momenten
  • …laat Canva zijn magic doen..

video achtergrond verwijderen Canva

Je houdt er best rekening mee dat deze Canva tool het belangrijk vindt dat er een goed contrast is tussen de persoon en de achtergrond die je wil verwijderen. Zodat de tool goed weet wat het moet afsnijden. Is het niet zo duidelijk, dan bestaat de kans dat Canva stukken gaat missen die hij anders toch had kunnen verwijderen. Misschien wijzigt dit nog in de toekomst, maar voorlopig is het belangrijk dat er contrast is tussen beiden.

Een eigen video

Je kan een eigen video uploaden, eentje die je gemaakt het met je gsm of met de camera van je laptop. (met als voorwaarde een goed contrast hee, niet vergeten). Je kan deze videoachtergrond dan verwijderen en deze op een template, een foto, video of op een screencastrecording zetten. Dat gaat uiteraard ook met een video uit de Canva bib, maar de vraag is dan of dit met je content matcht. šŸ™‚

Een Canva Video

Met een video uit de Canva bib, kan je net hetzelfde als hierboven beschreven staat. Het is gewoon heel belangrijk dat je steeds zorgt voor eenĀ hoog contrast tussen mens en achtergrond, anders heb je troubles met het uitsnijden.

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze blog ‘ Video Achtergrond Verwijderen in Canva’ of heb je een andere vraag? Stuur me dan een mailtje naar kelly@sprankelonline.be

Affiliate Marketing

Deze website maakt gebruik van affiliate marketing. Als je op Ć©Ć©n van de linkjes klikt en een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een toffe commissie. Je als consument betaalt hier niets extra voor, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus dank je wel hiervoor!

Leestips?

Hoe maak je toffe Canva video’s

Een tabel maken in Canva? Hoe doe je dat?

Maak je CV aan in Canva

Achtergrond verwijderen in Canva

Ebook template maken in Canva

Hoe voeg je een lettertype toe in Canva?Ā 

Canva verzamelpagina op deze website

Deze website steunen?

Heb je wat gehad aan dit artikel? Klik dan op onderstaande afbeelding en download een gratis of Pro template.Ā  Dankjewel!

Gratis templates Canva
Gratis templates Canva – Klik hier