Een Visionboard maken online. Dat is waarschijnlijk iets dat je ooit al wel eens gedaan hebt. Vaak wordt dat als opdracht in een training gegoten en ga je er individueel of in groep mee aan de slag. Heerlijke momenten zijn dat. Zo nadenken en bezig zijn met je dromen. In deze blog leg ik je dan ook uit hoe je dit maakt in Canva en ik geef je enkele tips mee om je hele mindset rond een vision board te verbeteren.

Hieronder geef ik een opsomming van verschillende soorten templates die je kan vinden in Canva. Je gaat dus niet alleen op vision board zoeken. Maar goed om te weten, is dat allemaal een ander doel hebben, maar als je eentje ziet dat je aanstaat, kan je dit wel naar jouw stijl aanpassen.

Een visionboard is een visuele manier van stellen van je doelen. Het is net iets anders dan een moodboard. Een moodboard maak je voor je aan het echte designwerk begint. Het is een soort van inspiratieboard, van hoe jij wil dat je project er uit gaat zien, welke mood je wil creëren. Een brand board wordt dan weer gemaakt door een ontwerper voor hij bijvoorbeeld aan je huisstijl begint. In één oogopslag heb je dan een overzicht van kleuren, lettertypes, elementen… Een photo collage heeft als doel een fijne herinnering levendig te houden, van die mooie vakantie of die grote liefde. En een scrapbook is ook een soort van foto – of herinneringsboek. Traditioneel maak je die met dikker papier, maar tegenwoordig gaat dat ook digitaal.

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op kelly@sprankelonline.be

 

vision board maken online
vision board maken online – klik hier voor de template

Hoe maak je een vision board in Canva?

Open Canva en ga op zoek in de zoekfunctie naar één van de volgende opties:

 • Vision Board
 • Brand Board
 • Mood Board
 • Photo Collage
 • Scrapbook

Je gaat hier op zoek naar templates. Je weet ook dat een mood board niet helemaal hetzelfde is als een vision board, maar het gaat hier over de layout van de template. Als je dan wat verder zoekt dan kan je wel eens andere leuke templates tegenkomen die je bijzonder kunnen verrassen.

 • Kies de template die je leuk vind en start met het aanpassen
 • Voeg je eigen foto’s toe of gebruik er van Canva zelf
 • Ga op zoek naar leuke elementen
 • Verander de tekst en zoek andere woorden (die vind je soms ook bij elementen)
 • Misschien wil je wel een hele andere look en feel, verander dan zeker de kleur

Heb je even wat meer Canva ondersteuning nodig? Check dan deze video. Hij is al wel van een tijdje geleden, maar de basis blijft hetzelfde

Een digitaal vision board maken tips:Enkele ti

Tip 1: Kies je foto’s

Als je ervoor kiest om je board in Canva en dus online te maken, dan heb je de mogelijkheid om uit miljoenen foto’s te kiezen. Eerlijk, dan heb je net toch iets meer keuze dan de foto’s die in oude magazines staan? Een digitaal visionboard is dus sneller en gemakkelijker te maken dan the old fashioned way.

Uiteraard ben ik grote fan van Canva zelf voor het uitzoeken van foto’s, maar vind je daar je zin niet, dan kan je ook op Pinterest op zoek of op één van de websites die ik voor je hier in de blog heb verzameld.

Wel even opletten met het zomaar gebruiken van foto’s, zorg ervoor dat je de juiste licentie hebt voor het gebruik van deze foto’s, als je ze zakelijk wil inzetten. Dus, je hele vision board op je website wil zetten bijvoorbeeld. Als je Canva Pro gebruikt, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Tip 2: Gebruik foto’s waar de emotie vanaf spat

Vision Boards zijn eigenlijk net zoveel emotie dan dat ze materialistisch zijn. Wil je echt die sportieve Porsche Macan of wil je de vrijheid en het zorgeloze leven dat deze foto symboliseert? Zie je, het gaat niet alleen over het materialistische product, zorg ook dat je foto’s toevoegt die je een positieve emotie laten VOELEN. Het hoeft niet alleen een foto te zijn. het kunnen net zo goed quotes, affirmaties of sterke woorden zijn. Ook die dingen maak je in Canva.

Tip 3: Maak een wallpaper

Maak van je template een wallpaper en bewaar deze op je telefoon of desktop. Kijk er dagelijks na en zet stappen richting droomleven. Misschien moet jij je grote doelen wel opsplitsen in kleinere doelen, verdeel ze in tiny actiestappen. Zet zo een actiestap op je wallpaper en wijzig hem wanneer je je doel bereikt hebt.

Tegenwoordig zijn de meeste mensen vergroeid met hun smartphone en vaak checken we als laatste als we in bed liggen. Tijdens deze momenten kan je dan ook even tijd nemen op je progressie te evalueren. Visualiseer je doel voor je gaat slapen, dit helpt je gemotiveerd in te slapen en wakker te worden en zo productief aan de dag te beginnen en te werken aan je doelen.

Het komt er eigenlijk op neer dat je vision board een middel is, een herinnering is aan het nemen van actie. Zo blijf je gefocusd en ga je je doel sneller bereiken.

Vision Board downloaden

Als je helemaal klaar bent met je board en je bent tevreden, dan beslis je wat je met je template gaat doen? Wil je hem fysiek in je bezit of wil je hem op je telefoon of als achtergrond op je desktop.

Misschien is het ook handig om even vooraf na te denken en je template in de juiste afmetingen te zetten. Zo zal een template voor je telefoon er anders uitzien dan ééntje voor je tablet. Als je Canva Pro hebt gebruik je de Resize optie.

Anyhow – Downloaden. Klik de download pijl rechts in de editor en beslis welke file type je gaat gebruiken.

PS: je kan dit vision board maken online & gratis. Er zijn voldoende gratis templates te vinden in Canva. En of je een vision board kan maken in de Canva app? Natuurlijk! Check zeker die app op je telefoon en begin met ontwerpen.

 

Hebben? Klik op de afbeelding

 

Hoe helpt een Vision Board je bij het halen van je doelen? 5 manieren:

Zolang ik het mezelf kan herinneren ben ik al bezig met vision boards, als kind knipte ik al uit de boekjes wat ik graag wilde hebben en hing dit dan op het prikbord op mijn kamer. Later ben ik veel persoonlijke ontwikkeling trainingen gaan volgen en daar is het maken van een vision board ook een belangrijk onderdeel. En, uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat het werkt. Als ik terug kijk naar mijn boards, dan heb ik veel van die zaken bereikt in mijn leven.

Mijn vraag aan jou is, of je doelen zet voor jezelf? In je persoonlijk of je zakelijk leven? Als je dit niet doet, hoe weet je dan dan je aan het groeien bent? En droom jij ook van het leven dat je wil hebben? Wat is je Why? Waarom spendeer je al die uren in je onderneming?

En daarom net, is een vison board zo belangrijk. Het helpt je om je dromen en doelen te visualiseren. Gelukkig kan je dit op elk tijdstip van je leven en in elke maand van het jaar opstarten.

Hier zijn mijn 5 tips:

Visualisaties stimuleren het creatieve gedeelte van je brein

Als jij je vison board op een zichtbare plaats plaats, je telefoon, desktop, in je agenda, dan wordt je er dagelijks herinnert aan dat wat je wil bereiken. Ook als je er naar kijkt voor je gaat slapen, stimuleert je onderbewustzijn en hierdoor wordt je ook gemotiveerd wakker. En wie weet wat voor harde werk je onderbewustzijn die nacht voor je doet. Houd daarom altijd een schriftje bij je, zodat je je ideeën snel kan noteren. Misschien wil je wel een nieuwe cursus of coaching programma ontwikkelen.

Vision Boards helpen bij je focus

Ze helpen je inderdaad om te focussen op dat wat het belangrijkst voor je is. Het maakt niet uit of je een persoonlijk, een zakelijk of een combinatie van beiden hebt, het doet je nadenken over wat jij wil in het leven en welke belangrijke prioriteiten die je wil stellen.

Wil je verhuizen naar een Tiny House in het bos of wil je zicht op zee? Als jij een foto plaatst van je droom locatie dan inspireert je dit om slimmer te werken en ook om bijvoorbeeld niet onder je prijs te werken. Als je wil verhuizen, dan ben jij diegene die dit moet gaan waarmaken en uiteindelijk maak je dan betere zakelijke beslissingen met het oog op je doel.

Focus op je doel en je herkent nieuwe mogelijkheden

Als jouw doel is je kindje elke dag naar school te brengen en te halen, dan ben je gemotiveerd om naar dat doel toe te werken. Je ontdekt dan onderweg nieuwe opportuniteiten die je hierbij ondersteunen. Deze mogelijkheden zijn misschien altijd beschikbaar geweest, je hebt ze misschien nooit opgemerkt. Met je nieuwe focus worden ze als het ware in het licht gezet, als een manier voor jouw om je droom te bereiken.

En hier geef ik je graag mijn eigen voorbeeld. Ik ben een mama en hoewel ik wel eens denk aan werken in een warm land, is dat verre van mijn nummer één doel. Op dit moment wil ik helemaal gaan voor mijn zoon en zorgen dat ik hem elke dag van en naar school kan brengen. Daarom investeer ik veel zorg in mijn website. Ik blog en via mijn blog ontvang ik affiliate inkomsten. Maar onderweg heb ik ontdekt dat het maken van Canva Templates voor anderen ook extra inkomsten in het laadje brengt. Ik heb altijd geweten dat er mensen waren die dit deden, maar nooit gedacht dat ik dit zelf ook ging doen. Tot daar plots dat lichtje was. Hoera. Weer een stap dichter bij mijn doel.

Verlaat je comfortzone. Zet een groot doel.

En zet liefst een groot doel, eentje dat je heel bang maakt. Want vaak blijf je op eenzelfde plaats trappelen omdat je bang bent om uit je comfortzone te treden. Als jij een major goal stelt, dan zet je stappen buiten je comfortzone. Het helpt je met het aangaan van nieuwe uitdagingen, allemaal met als doel je droom te bereiken.

Stel je voor dat je uitdaging ligt in het spreken voor een groot publiek. Okay, nu met corona zal dat misschien niet onmiddellijk haalbaar zijn, maar ook corona gaat voorbij. Maar goed, je doel is een publiek van 3000 mensen. Dan ga jij steeds vaker opportuniteiten spotten voor kleinere spreekevenementen. Deze kleinere opdrachten geven je de mogelijkheid om ervaring op te doen en helpen bij je naamsbekendheid bij bedrijven en organisatoren. En dan plots Danggggg… hebben ze je nodig voor dat event van 3000 mensen. Zo werkt dat.. 🙂

Zet je droom om in acties

Als je geen actie onderneemt, dan gaat er niets gebeuren. Als ik geen blogs blijf schrijven, dan komen er geen mensen op mijn website en heb ik geen affiliate inkomsten. Vision boards zijn geen geheime magie, maar het zet je denken om in actie, zodat je eindelijk andere beslissingen gaat nemen. Visualiseer dus je droomleven en zet elke dag babystapjes. De vele stapjes brengen je uiteindelijk bij je doel.

En remember, het ontwerpen van vision boards is een hele plezierige activiteit, voor jong en oud. Voor je zaak of je familie. Dus, ga aan de slag met Canva of met oude magazines. Wat jij wil. Just do it!

 

Leuke template? Klik op de afbeelding

 

Hoe weet je of je Vision Board gaat werken of niet?

Het maken van een vision board is tegenwoordig erg populair. Er zijn online workshops over te vinden, maar ook in bepaalde trainingen zijn ze een vast onderdeel. Je ontmoet dan gelijkgestemden, het is fun en plezierig. Je steunt elkaar in je zoektocht. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan een feestje waar je je eigen leven mag creëren?

Anderen zijn niet overtuigd en zeggen dat een vision board niet gaat werken. Maar uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat vision board wel werken. Als je onderstaande tips volgt, dan ga je zeker resultaat zien. Als je de tips niet gaat toepassen dan ga je van je pad af, zal je gefrustreerd en kwaad worden, omdat heel dat vision board gedoe toch niet werkt. #nietwaarrememberhetwerktwel!

Tip 1: Less is More

Waarschijnlijk heb jij je laatste vision board gemaakt op een extra groot stuk karton of papier. Hierop heb je dan ontzettend veel foto’s van je dromen geplaatst? Klopt Ja? Alles van dat droomhuis in de bergen tot die wereldreis van 2 jaar? Maar hoe kan jij je focussen op AL die grote dromen tegelijk? Als je een beetje zoals mij bent, dan kan je je niet focussen op 10 dingen tegelijk, zeker niet als het grote zaken zijn. Dan word je afgeleid en mis je belangrijke opportuniteiten. Daarom mijn tip. Beperk het aantal foto’s op je vision board en beslis voor welk belangrijk doel jij eerst wil gaan.

Tip 2: Welk doel krijgt prioriteit?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou? Een werkweek van 4 uur, dat huis aan zee of je kiddo elke dag naar school brengen? Kijk, dit zijn gewoon voorbeelden natuurlijk, maar je moet bij elke foto op je board jezelf wel afvragen, WAAROM hangt dit op mijn bord. Is het echt belangrijk of is het gewoon een flashback naar je jeugd? Als een foto echt niet belangrijk voor je is en je gewoon plakt om dat groot wit papier vol te krijgen, tja, dan gaat je onderbewustzijn dit weten of heel erg afgeleid worden. Dus geef prioriteit aan je doelen.

Tip 3: Onderneem actie

Zoals ik eerder al schreef. Een vision board is niet een magisch iets. Het is niet omdat je wat foto’s bij elkaar plakt dat het plots in je leven gaat verschijnen. Kijk, als je de lotto wil winnen, dan moet je ook een ticket kopen? Hetzelfde kan je zeggen van vision boards. Als je op de beurs wil gaan spelen, dan moet je eerst lessen volgen of een mentor onder de arm nemen. Als jij een huis wil kopen, dan moet je bij de zoekertjes kijken, bij de bank langsgaan, misschien slimmer gaan werken om sneller geld op je rekening te krijgen. Je.moet.actie.ondernemen!

Tip 4: Geloof dat je goed genoeg bent

Ja, het komt toch aan op mindset. Ooit zei een mentor tegen mij: ‘als je zo denkt, dan gaat het inderdaad niet lukken’ ik wilde graag meedoen aan een triatlon wedstrijd, maar kon geen crawl zwemmen – ik zei dan ook dat het mij nooit zou lukken. Ik ben daarna gaan oefenen en oefenen. Als eindresultaat heb ik toen een 111 wedstrijd uit gesport (1K zwemmen, 100K fietsen, 10K lopen)

Als je dus slachtoffer bent van je eigen gedachten en je tegen jezelf zegt dat het niet gaat lukken, dat je niet goed genoeg bent of dat je dit of dat, dan neem je minder actiestappen. Hierdoor zie je minder resultaat.

Stel jezelf eens de vraag; Hoe vaak heb jij gedacht om een online programma op te zetten of een website te starten? Maar je denkt – wie wil van mij leren? Is dat programma er al?

Je mindset wijzigen en door de blokkades gaan, dat zal niet in één nacht gebeuren, maar telkens jij negatieve gedachten hebt, zeg dan luid: IK DOE DIT WEL. IK BEN SUCCESVOL IN WAT IK DOE. IK HELP HIER ANDEREN MEE. Waarom zouden anderen het meer verdienen dan jij?

Als je bereid bent om actie te ondernemen, dan ga jij je doelen bereiken. Als jij wil dat alles op een presenteerblaadje naar je toekomt, dan kan je gelukje even op zich laten wachten. Vision boards zijn daarom de tool om jou er aan te herinneren actie te ondernemen en een positieve mindset te onderhouden. Als jij dit correct doet, dan leef jij binnenkort jouw droom.

5 redenen om negatieve reacties te negeren en je vision board toch te ontwerpen

Hieronder lees je enkele redenen waarom je je niet moet laten leiden door reacties van mensen die niet zo positief tegenover het maken van vision boards staan.

Reden 1: Wat voor de ene werkt, werkt misschien niet voor iemand anders

Net zoals zo vaak, je vindt waarschijnlijk verschillende manieren om bepaalde zaken te benaderen, maar wat voor de ene werkt, werkt soms niet voor de andere. Vison boards zijn eigenlijk niet meer dan een visuele manier om je doelen te stellen. Dus, of je nu foto’s of woorden gebruikt, een vision board of een lijst, gebruik dat wat het best bij je past en wat je ook werkelijk gaat gebruiken. Het doel stellen is het allerbelangrijkste, niet de manier waarop dit wordt gedaan. Dus digitaal of fysiek en al de andere mogelijkheden… up-to-you!

Reden 2: Kan het kwaad?

In the end heb je twee mogelijke conclusies: je stelt je doel en vindt een manier om hierdoor elke dag gemotiveerd door het leven te gaan, of je had een bijzondere namiddag of avond waarin je tijd voor jezelf hebt gemaakt en nagedacht hebt over wat je zelf in je leven wil bereiken. Een beetje zelfreflectie heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Reden 3: Wees een rolmodel voor je kinderen

Een vriendin van mij maakt elk jaar opnieuw een vision board en ze deelt haar doelen dan met haar kinderen, in de hoop dat ze hen op deze manier inspireert. Haar kids leven natuurlijk heel erg mee en moedigen haar vanaf de zijlijn aan.

Reden 4: Jij hebt controle over je leven, je bent niet zomaar een toeschouwer

Als je de touwtjes in handen neemt, dan kan je gewoon betere beslissingen nemen en sneller bij je droomdoel belanden. Als je weet wat je wil, waar je wil wonen, hoe je je leven wil leven, welke reizen je wil maken.. dan heb je controle.

Reden 5: Vertrouw op je buikgevoel

Als je er echt op staat om een vision board te maken, maar je partner lacht je uit, maak er dan toch eentje. Jij bent een individu en kan voor jezelf denken. Verzamel al de info die je nodig hebt en maak de beslissing die klopt voor jou. Wordt er gelachen, maar voel je dat je dit moet doen. DOEN! Of maak een digitaal vision board, eentje dat jij alleen kan zien en je niet in de slaapkamer moet hangen.

Laat je niet verleiden tot het nemen van een beslissing die niet goed voor je voelt. Volg steeds je buikgevoel. Want je hebt maar één leven. Leef het dan ook ten volle. Leef zonder spijt en misschien verras je jezelf wel in het behalen van je doelen op je vision board.

Verschillende soorten vision boards

In deze blog wordt gesproken over een fysieke of digitaal vision board. Maar wat als jij het net iets anders wil aanpakken, welke mogelijkheden kan je nog inzetten als vision board? Want misschien heb je helemaal geen tijd of zin om hier lang aan te besteden.

 1. Vision board van kurk. Het maakt niet uit of je kiest voor een goedkoop hangbord uit kurk of gelijk voor een hele kurken wand, zorg dat jouw droom een plaatsje krijgt op je kurken bord. Foto’s van jezelf of die je vindt in Canva druk je af en hang je er bij. Dit soort vision board maakt het je gemakkelijk om de foto’s snel te verplaatsen nadat je je doel bereikt hebt.
 2. Eén foto. Hang één foto op een drukbezochte plaats of steek hem tussen je agenda. Zelfs één foto is voldoende om dat doel te bereiken.
 3. Enkele woorden. Als je liever met woorden werkt, maar je niet veel tijd hebt of het gewoon kort wil houden, kies dan voor één of enkele woorden. Hieronder schrijf ik dit deeltje volledig uit.
 4. Schrijf een vision statement. Als je liever met woorden werkt, schrijf dan je tekst in plaats van op zoek te gaan naar de juiste foto. Beter nog, schrijf een brief naar jezelf in de toekomst. 5 jaar, 10 of 20 jaar van nu. Beschrijf in deze brief wie je nu bent en wat je doet. Schrijf het op zo een manier dat het net is alsof je een verhaal vertelt tegen een long-lost-friend. Lees je brief regelmatig (dagelijks) eens na, zodat je herinnert wordt aan je mooie doelen.
 5. Maak een vision book. Als je verschillende doelen hebt, voor verschillende delen van je leven, maak dan in plaats van een board een book. Op deze manier houd je al je doelen gescheiden maar toch samen op eenzelfde plaats. Een scrapboek of zo een journaling book is voldoende. Belangrijk is dan wel dat je voor jezelf een manier vindt om hier dagelijks naar te kijken. Laat hem niet naast al die andere boeken op je boekenplank terecht komen.
 6. Go vision journal. Wat dit is lees je even verderop.

Zo zie je maar. Het hoeft geen traditionele manier te zijn om je vision board te maken, om het te doen werken. Eén foto of een geschreven tekst kan net zo krachtig zijn. Het belangrijkste is dat je actie onderneemt om je dromen en doelen waar te maken.

Inspireer jezelf dagelijks met één simpel woord

Als je het echt niet ziet zitten om een vision board met foto’s te maken, waarom overweeg je dan niet om een woord te kiezen om je te laten inspireren?

Waarom een woord kiezen? 

Woorden zijn krachtig, zeker als je grondig reflecteert over hoe jij wil dat de volgende maanden er uit gaan zien. Wat wil je bereiken in je persoonlijk of je privé leven? Hoe ziet je business er volgend jaar uit? Het uitkiezen van je doel zorgt ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken, dit geeft je een enthousiast gevoel. Je weet toch ook hoe jij je voelt als je die reis naar je favoriete bestemming hebt geboekt? Je goed voelen rond je doel helpt je om de juiste actiestappen te nemen, zodat je dromen sneller realiteit worden.

Eén of enkele woorden uitkiezen is gemakkelijk om je op te focussen en gemakkelijk te herinneren. Het helpt je ook bij het overwinnen van moeilijkheden en uitdagingen, gewoon omdat je een doel hebt. Hooray for goals!

Gene stress

Het is wel belangrijk dat je niet gaat stressen bij het kiezen van één of meerdere woorden. Als het woord uitkiezen je stress geeft, is dit misschien niet de meest geschikte oefening voor je. Het stellen van je doel en het kiezen van de juiste woorden gaat over empowerment. Jezelf de opportuniteit bieden te dromen over je ideale leven en stappen te nemen naar je doelen.

Er zijn twee manieren om in het leven te staan. Reageren op zaken die je overkomen of ervoor zorgen dat je zelf stappen zet om bepaalde dingen te laten ontstaan. Als jij zaken waarmaakt dan ben je in controle van je eigen geluk. Maar als je continu het gevoel hebt dat het leven je overkomt, dan ben je gewoon iemand die het leven observeert. Laat niets of niemand je leven stelen. Er is altijd een manier om het positieve in bepaalde zaken te zien. See the silver lining. Je moet gewoon het antwoord bedenken.

Je hebt je woorden gekozen. Wat nu? 

Heel simpel. Plak of post ze op plaatsen waar je vaak komt. Thuis, op kantoor, in je auto. Het idee hierachter is dat het je motiveert om verdere stappen te ondernemen. De woorden gaan je helpen opportuniteiten te herkennen. Mogelijkheden die je anders misschien wel mist.

 • Zet reminders met je woorden in je telefoon
 • Schrijf je woord in je agenda of op je planner
 • Verwerk je woord in je meditaties
 • Deel je woord met andere voor accountability
 • Maak een wallpaper in Canva en plaats dit als achtergrond op je desktop
 • Neem de woorden op in je brein en neem elke dag een actiestap. Dit gaat je het gewenste resultaat leveren.

Je merkt het. Je moet geen uren besteden aan het ontwerpen van je vision board. Soms is het heel gemakkelijk om uitermate gemotiveerd te geraken.

 

Leuke template? Klik deze afbeelding

 

Vision Journal? Wat is dat?

Op je een leuke manier je vision board verwerken in je journaling gewoontes. Dan spreek je over een vision journal. Vaak wordt dit digitaal gedaan, maar uiteraard kan je alles ook afdrukken en verwerken in je papieren journal. Je moet er in beide situaties voor zorgen dat er ruimte is om je actieplannen en je intenties neer te schrijven. Het leven kan toch niet anders dan succesvol worden met deze twee technieken verweven in één medium. Een winnende combinatie!

Beperk je creativiteit niet

Als je op Pinterest zoekt naar ‘vision journal’ dan vind je honderden pins met verschillende variaties in vision journals. Sommigen verwerken ‘Bullet Journaling’ waar het dan op neer komt je zaken in bullets te noteren, anderen zijn iets sierlijker en vinden hun heil in het tekenen van de mooiste doodles. Er is dus niet echt één manier om hiermee aan de slag te gaan. Voel gewoon wat bij je past. Waar je plezier uit haalt en waar je naar uitkijkt om te doen.

Als jij een vision journal gebruikt om je zaak te laten groeien, overweeg dan om wekelijks of maandelijks een pagina met foto’s, quotes, woorden of elementen te maken. Gebruik alles wat jouw creativiteit doet groeien. De pagina’s daarna kan je gebruiken om je verhaal neer te schrijven. Om je stappen bloot te leggen en je doelen te bereiken. Met een vision journal is het wellicht gemakkelijker om dat éne grote doel in kleinere stappen op te splitsen.

Maak een ja/nee kaart

Maak jij gebruik van een ja/nee kaart als je belangrijke beslissingen gaat nemen? Het kan je misschien wel helpen om meer focus te behouden? Ontwerp in je journal twee kolommen en schrijf in beide kolommen de zaken waarop jij je wil focussen deze maand en dingen die je die maand niet mogen afleiden. Wanneer het dan tijd is om een beslissing te nemen of wanneer een nieuwe opportuniteit voor de deur staat, dan kijk je even in je twee kolommen en weet je met wat je door mag gaan en met wat niet.

Stel dat een collega ondernemer je vraagt mee te stappen in een project. Dan kijk je in je kolommen en zie je onmiddellijk het antwoord. Staat het in je Ja kolom.. ge ervoor. Staat er nee bij, dan weet je dat dit je niet dichter bij je doel brengt? Alleen nog maar denken aan deze ja/nee kaart brengt me al zoveel duidelijkheid.

Maak van journaling een dagelijkse gewoonte

Dagelijks met journaling bezig zijn helpt je je met je focus en je doelen. Zeker wanneer je dagelijks je journal open doet, dan zie je telkens weer je doelen en actiestappen staan. Als je nog niet op dat level zit om hier dagelijks mee aan de slag te gaan, no worries. Plan het in en je zal snel merken dat het je motiveert.

Hoe je het ook draait of keert. Jij bent degene die beslist wat bij je past. Ik hoop dat je met deze voorbeelden een kleine richting aanwijzing gekregen hebt. Want vision board, vision journals zijn de roadmap naar jouw groeiende onderneming.

Zelf een fysieke vision board workshop geven?

Wat als jij een coach bent en zelf een leuke activiteit voor je klanten wil voorzien? Een vision board workshop voor een kleine of grote groep mensen is dé ideale manier om je bereik te vergroten en om aan naamsbekendheid te doen. Iedereen heeft er baat bij eens te focussen op wat ze willen bereiken in hun leven, dus het is heel erg mogelijk dat je workshops onmiddellijk vol gaan zitten. Als dit weer mag natuurlijk, na corona, anders doe je hem gewoon online. Daar lees je zo alles over. 

Wat is een vision board workshop juist?

De bedoeling is een groep mensen bij elkaar te brengen die bewust even willen bezig zijn met hun dromen en ambities, maar misschien ook nieuwe mensen willen leren kennen. Dit kan een groep vrienden van vrienden zijn, klanten, mensen met een bedrijf, kortom, hij of zij die wil focussen op hun doelen. Als je zo een workshop geeft, denk dan even na over de locatie en de food kost. Laat je mensen een kleine fee betalen voor deze workshop of neem je de kosten op jou?

Soorten vision board workshop?

In ieder geval, hier zijn 4 ideeën, maar vermeng dit met je eigen gedacht en gevoel. Wees authentiek en geef je persoonlijkheid door in je lessen. Als je dit doet, dan trek je zeker de juiste mensen aan.

 1. Kies een business thema. Hoeveel lokale ondernemers ken jij in jouw omgeving? Als je ze niet kent, dan is de kans groot dat ze jou ook niet kennen. Ga daarom op zoek naar een geschikte ruimte en nodig de ondernemers uit op jouw workshop. Bereid je voor en geef je workshop. Zaken zoals focus op je doel helpt hem met het verhogen van hun productiviteit. En ja, hierdoor werk je gemotiveerder en efficiënter.
 2. Kom in contact met non profit organisaties. In organisaties als deze zijn vermoedlijk wel doelgroepen die even wat meer ondersteuning nodig hebben. Als je met deze mensen aan de slag gaat, dan weet je dat je hen nieuwe hoop kan geven. Hoop naar een beter leven. Wees bereid om te luisteren en te ondersteunen in hun keuzes.
 3. Start een wekelijkse groep op. Start een soort van mastermind groep op met gelijkgestemden, een maandelijke meetup, een plaats waar je je dromen deelt, maar waar ook ruimte is voor het ontmoeten van nieuw mensen. Het doel van zo een meet up is dan te werken aan je droombord en te bespreken welke doelen je bereikt hebt of welke veranderingen je doorgevoerd hebt.
 4. Doe een challenge. Je kan een challenge doen in januari, maar net zo goed eentje in april. Het is altijd het juiste moment om te werken aan je dromen. Maar het begin van het nieuwe jaar lijkt me wel een interessante periode omdat de meeste mensen dan toch bezig zijn met hun goede voornemens.

Het maakt in feite niet uit wat voor soort workshop je geeft, maar als je dit wil doen, ga er dan voor. Spreek je netwerk aan en doe hier en daar een kleine advertentie. Ontwikkel een soort van FOMO door het aantal plaatsen te beperken. En vergeet niet om de marketingmaterialen die je ter beschikking hebt in Canva te gebruiken voor meer animo.

Hoe een digitale vision board workshop geven?

Als je een online workshop geeft, dan kan je mensen van over heel de wereld bereiken. Nu met heel die corona toestand zijn we hier een pak vertrouwder mee geworden. Dus, eentje geven zal ook wel chillax verlopen.

3 manieren om het aan te pakken?

 1. Host een webinar. Je hebt waarschijnlijk zelf al wel eens een webinar gevolgd? Afhankelijk van de provider en je budget kunnen zo een 50 tot +500 mensen deelnemen. Deze methode is het beste als jij iets wil demonstreren aan je mensen, bijvoorbeeld stap voor stap laten zien hoe je een vision board maakt. Bij een webinar kunnen je mensen wel iets schrijven in de chat of op mute gezet worden. Je kan hierbij je mensen zelf niet zien en je weet ook niet aan wat je ze aan het werken zijn.  Je kan wel vragen hun afgewerkt product te tonen in een privé Facebook groep
 2. Host een Zoom Call of een Teams meeting. Beide zijn online meeting rooms met webinar mogelijkheden. Bij deze opties heb je wel de mogelijkheid om je mensen te zien en ze kunnen ook hun scherm delen. Je weet dus perfect aan wat ze werken en hoe ze de zaken aanpakken als je vraagt om dit te delen. Als je mensen niet met hun gezicht zichtbaar willen zijn dan kunnen ze altijd de video afzetten en hun vraag via chat stellen. Als je met de gratis versie van Zoom werkt, dan stopt de call onverbiddelijk na 40 minuten en je wil toch dat je workshop wat langer duurt?
 3. Livestream je fysieke workshop. Je kan je workshop live geven en hier een livestream op zetten, via Instagram of Facebook of een ander platform. Belangrijk is dat je met kwaliteitsmateriaal werkt, zodat het voor de kijkers allemaal duidelijk is. Nadien kan je je opname omtoveren in een betaald product of een gratis weggever. Wat je wel moet weten is dat je je camera correct plaatst. Zodat de mensen een duidelijk beeld hebben, niet dat ze je niet of maar half op de livestream zien staan. Daardoor ga je mensen hebben die afhaken.

Welke methode je ook gaat gebruiken, zorg ervoor dat er een goede internet connectie is. Dat de WIFI sterk genoeg is, zodat je niet halverwege uit valt. Voila, laat die creative juices nu maar zijn werk doen en start met de planning van je vision board workshop.

Leestips?

Hoe maak je toffe Canva video’s

Een tabel maken in Canva? Hoe doe je dat?

Maak je CV aan in Canva

Achtergrond verwijderen in Canva

Ebook template maken in Canva

Hoe voeg je een lettertype toe in Canva? 

Canva verzamelpagina op deze website