Kleurplaten

Uren kleurplezier. Dat staat je te wachten als je aan de slag gaat en zelf je kleurplaten gaat maken in Canva. Duizenden elementen staan te springen om je te ontmoeten in de Canva bibliotheek, ze zijn klaar om creatief gekleurd te worden. Eéntje voor je peuter, je kleuter of de kids uit je klas? Of liever wat uitdagender, want misschien wil je tiener of jijzelf wel aan de slag? Voeg deze tips toe en je hebt gelijk kleurplaten zonder reclame. Tenzij je die er zelf op zet natuurlijk… mhiwiwiwi

Kiezen, kleuren, sleep, repeat!

Om deze kleurplaten te vinden, open Canva en kies voor het A4-document. Ga naar elementen en gebruik de zoekfunctie om op zoek te gaan naar leuke plaatjes. Schrijf je zoekwoord en plaats daar achter woorden zoals: drawing, handdrawn, line drawing, cartoon of doodle. Deze plaatjes kan je daarna afdrukken en onmiddellijk inkleuren. Maar, soms heeft een tof plaatje al kleurtjes? Wel, bij sommige gekleurde elementen kan je toch kiezen om de kleur te wijzigen. Als je het element in je template plaatst en er verschijnen bovenaan in de werkbalk gekleurde vierkantjes en je element is zwart omlijnd, dan heb je geluk. Maak ze wit -behalve de zwarte lijnen natuurlijk- , afdrukken die handel en kleuren maar.

Okaaay vanaf nu is het freeweelen.. Hieronder een kleine greep uit een mega grote bibliotheek

Test dit allemaal zeker eens uit – het is mega grappig.

Btw: zoeken in het Engels gaat net iets beter.

Weet je niet helemaal wat Canva is? Check hier de blog: Wat is Canva? 

Kleurplaten Sinterklaas

Okay.. Canva is een Australisch bedrijf en laat Sinterklaas daar nu niet zo heel erg gekend zijn. Dus echt giga veel toffe Sinterklaas tekeningen ga je niet vinden in de software. Maar niet getreurd. Met een beetje fantastie tover je Santa Claus plaatjes om naar die goed heilig man.

 

kleurplaten kerst

 

Kleurpaten Kerst

Gebruik zeker volgende zoekwoorden als je in deze categorie op zoek gaat.

Santa Claus, Xmas, Christmas, Christmas Tree, Reindeer, Christmas Jumper, Christmas Pudding … zet zeker volgende woorden ook achter je eerste zoekwoord : cartoon, handdrawn, line drawing.

Voila, die kerstsfeer zet jij zonder moeite neer.

Kleurplaten Dieren

Vergeet niet de woorden cartoon, drawing, handdrawn, line drawing, doodle of cute achter je zoekwoord te zetten.

En dit moet je allemaal eens een keertje testen.. al is het maar om die geweldig grappige plaatjes te zien in Canva.

 • Bear
 • Cat
 • Duck
 • Elephant
 • Giraffe
 • Goat
 • Hippo
 • Koala
 • Lion
 • Llama
 • Mouse
 • Octopus
 • Pig
 • Tiger
 • Toucan
 • Reindeer
 • Seal
 • Yak
 • Zebra
 • Shark

 

kleurplaten dieren

 

Kleurplaten eenhoorn – unicorn

Ja hoort bij dieren, maar omdat ik zo een grote fan ben van deze diertjes wil ik met zekerheid weten dat je er niet over leest.

Kleurplaten Halloween

Halloween, Candle, Spooky, Creepy, Scary, Spider, Alien,…

Kleurplaten voor Volwassenen

Of voor gevorderde kleurders. 🙂 Check zoekwoorden zoals Leaves line drawing, Food line drawing + alle onderverdelingen die je in food kan maken (brocolli, tomato, cookie, cupcake, croissant,… en ga zo maar door). Met een beetje fantasie, wat mix & match, pas je de leukste elementen samen tot toffe kleurplaten.

Je kan ook op zoek gaan naar een geschikte mandala of naar coloring bookmarks. Dat laatste is een bladwijzer die je – hoe kan het ook anders – mag inkleuren.

Dit is natuurlijk niet alles je kan nog uren en uren op zoek gaan naar elementen in Canva. Wat hier in deze blog besproken is, is slechts een fractie van de mogelijkheden. En elke dag komen er nieuwe en inspirerende opties bij.

En natuurlijk kan je in Canva ook op zoek gaan naar specifieke kleurplaten voor volwassenen zoals: Kleurplaten winter, kerst, Valentijn, … laat je inspiratie maar de vrije loop.

 

kleurplaten volwassenen mandala

 

Tekst toevoegen

Niet alleen de mooiste plaatjes kiezen, je zet er je eigen gepersonaliseerde tekst bij. De naam van je kids, voor welke gelegenheid of een motiverende spreuk. Up-to-you. Schrijf eerst de tekst op je plaatje en verander daarna je lettertype. Typ in de zoekfunctie – outline – in. Op die manier verkrijg je een heleboel lettertypes die je kan inkleuren. Een deel zijn gratis, een ander deel zijn Canva Pro. 

Zelf kleurplaten samen stellen

Eens goed op dreef bent en weet wat waar te vinden, dan ga je natuurlijk ook in no-time je eigen high level kleurplaten kunnen maken. Een combi van dier, zand en strand, een oerwoud van verschillende tropische leaves of een team van mandala’s. Jij maakt wat je wil dankzij de handige Canva tool.

Kleurplaten afdrukken?

Als je kleurplaat helemaal naar wens is, dan ga je hem afdrukken. Klik in de rechterhoek op het pijltje naar beneden – downloaden en kies voor PDF Afdrukken. Je gaat je tekening dus eerst downloaden, waarna je hem gaat afdrukken. En nu kan het wel eens zijn dat je gaat moeten betalen voor je download. Dat wil dan zeggen dat er een element met een watermerk in je template staat. Om gebruik te mogen maken van deze elementen ga je dus in principe moeten betalen. Maaar!!! Als je goed kijkt onder de knop – betalen en downloaden – dan zie je daar staan: of een gratis concept met watermerk downloaden. Helemaak waar. Je kan dus je pfd mét watermerk downloaden. Als je alles mooi gaat inkleuren, dan gaat er van dat watermerk dus niet veel meer te zien zijn. Hoera voor deze optie!