Kleuren van je logo aanpassen

 

Kan je de kleuren van je logo aanpassen in Canva? En dan bedoel ik niet de kleuren van een logo dat je in Canva gemaakt hebt. Maar een logo dat helemaal niet in Canva gemaakt is. Onlangs kreeg ik deze vraag van Josee van Zilverklus. Ik besloot hierover een blog en een filmpje te maken, want ja, dat gaat. Soms gedeeltelijk, maar het gaat.

 

Canva Pro Free Gratis

 

 

Kleuren Logo aanpassen in Canva

Eerst en vooral. Je logo in Canva maken gaat perfect. Hoe je dat doet, lees je in dit blog dat ik hierover een tijd geleden geschreven heb of je gebruikt de logo maker van Canva. Als je dus in Canva je logo maakt is het heel normaal dat je de kleur van je logo gaat kunnen veranderen. Maar heb je beroep gedaan op een professional of heb je een ander logo-maker-programma gebruikt, dan denk je in eerste instantie dat kleuren wijzigen niet mogelijk is.

Logo-png opladen

Je laadt je logo-png bestand in Canva op en plaatst dit in een lege template. Je klikt op je element en je ziet een werkbalk verschijnen in de editor. Je kan een filter op je logo zetten, je kan manueel enkele aanpassingen doen zoals vervagen, helderheid of contrast aanpassen. En je kan je logo bijsnijden of spiegelen. Maar die dingen heb je niet nodig. Je wil de kleur aanpassen en dat gaat niet op deze manier. Maar hoe dan wel?

Svg formaat

Je moet van je PNG een SVG bestand maken. Een SVG staat voor Scalable Vector Graphic. En deze dingen worden gemaakt in programma’s zoals Illustrator. *Update. Ondertussen kan je ook SVG bestanden downloaden in Canva. Maar goed nieuws. Je kan ze ook opladen in Canva.

Dus moet je eerst van je PNG een SVG maken en daar heb je Google voor nodig. Je zoekt naar ‘van png naar svg’ of ‘png tot svg’ en Google toont je al snel enkele websites die dit voor je in een mum van tijd omzetten. Kies eentje uit en start het omschakelproces.

Je laadt je PNG op en wijzigt dit naar SVG. Klaar.

Of je vraagt aan je designer de nodige bestanden en je informeert tegelijk ook of het okay is om de kleuren te wijzigen.

SVG opladen in Canva

Daarna open je Canva en je laadt je SVG-bestand op. Je plaatst dit in je logo template en ziet dat er plots wel de mogelijkheid is kleuren aan te passen. In de werkbalk in de editor verschijnen de typische kleurenvakjes die je met de juiste kleurencodes, of hex codes kan vullen. Hoeraaaaa! Experimenteren maar!

Het aanpassen van de kleuren van je logo is dus mogelijk in Canva. Soms zal je hier en daar wel een hindernis tegenkomen en ga je niet alle elementen van je logo afzonderlijk kunnen inkleuren.

PNG downloaden met transparante achtergrond

Je hebt ondertussen je kersverse logo met nieuwe kleur. Je wil dit ook gebruiken, dus moet je dit gaan downloaden met een transparante achtergrond. En daar heb je Canva Pro voor nodig. Als je met de betaalde versie werkt, dan kies je bij het downloaden voor PNG met transparante achtergrond. Zeg je nu, ik heb geen Canva Pro? Goed nieuws. Je test gewoon de Pro versie 45 dagen gratis uit.Ā  Enkele dagen voor je 45 dagen voorbij zijn, sturen ze je een mailtje en kan je je gemakkelijk uitschrijven.

 

Gratis Logo
Check en ontdek gratis logo’s – beetje scrollen wel šŸ˜‰

 

Opletten voor

Maar, er zijn een paar maar’tjes die ik even met je wil bespreken.

  • Soms zijn de mogelijkheden om een kleur te wijzigen eerder beperkt. In het voorbeeld van Zilverklus zie je in het filmpje dat ik een deel kan aanpassen, maar bijvoorbeeld niet elke letter apart. Wees daar dus aandachtig voor.
  • Is het okay voor je designer dat je de kleuren van je logo gaat aanpassen? Check dit even als je niet zeker weet dat je aanpassingen mag maken.
  • Misschien lukt dit niet voor alles. Ik heb enkele logo’s getransformeerd naar SVG bestanden, dat is prima gelukt, net als het aanpassen van de kleuren. Maar heb ook geĆ«xperimenteerd met iets grotere PNG bestanden en toen was het wel mogelijk de kleuren te wijzigen, maar het resultaat was verre van perfect. Dus test even alles zelf uit. Maar wees voorzichtig als je je nieuwe logo nu plots wil gaan afdrukken op groot formaat. Check alles voor je naar de drukker gaat.

Heb je zelf een Canva vraag?

Kan ik je ergens mee helpen? Zit je met een prangende vraag? Vind je het antwoord niet? Stuur me dan een mailtje op kelly@sprankelonline.be en ik help je graag verder.

Canva Pro Free Gratis

 

 

Leestips!

Achtergrond verwijderen in Canva

Ebook template maken in Canva

Hoe voeg je een lettertype toe in Canva?Ā 

Canva verzamelpagina op deze website

Hoe maak je toffe Canva video’s

Een tabel maken in Canva? Hoe doe je dat?

Maak je CV aan in Canva