Ben je op zoek naar gratis kleurplaten konijn? Zoek niet verder, want je hebt net toffe kleurplaten gevonden.

Kleurplaten Konijn afdrukken?

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de kleurboek. Deze kleurboek is gemaakt in Canva en kan je daar ook downloaden. Om deze printables te bemachtigen heb je wel een gratis Canva account nodig. Het enige wat je moet doen is op één van de plaatjes hieronder drukken, een account aanmaken en die handel afdrukken. (Onder de afbeelding lees je hoe je dit doet)

 

Kleurplaten konijn
Kleurplaten konijn – ontdek ze hier

 

Zo druk je de kleurplaten konijn af?

Om deze kleurplaten af te drukken ga je naar de ‘Deel/Share‘ button en kies je voor ‘Download‘. Kies voor ‘PDF Print’ en duid de juiste pagina’s aan die je wil downloaden. Je kiest het ‘CMYK‘ kleurmodel als je deze printables door de drukker wil laten afdrukken. maar dat is waarschijnlijk niet de bedoeling, dus hoef je je verder niet teveel zorgen te maken over het juiste kleurmodel. Laat alles maar gewoon op ‘RGB’ staan. Klik nogmaals op ‘Download‘ en je kan beginnen met afdrukken.

Gratis Woordkaarten Vormen
Gratis Woordkaarten Vormen

Kleurplaten Kleurboek Konijnen

De kleurplaten die je vindt in deze set bestaan uit 7 verschillende pagina’s. Je kan ervoor kiezen ze allemaal tegelijk af te drukken of maar voor ééntje te kiezen. Bovendien heb je de mogelijkheid om deze kleurboek aan te passen. Wil je er tekst bijzetten, kies je liever voor een ander lettertype of wil je de kleur van de elementen helemaal veranderen? Deze en waarschijnlijk nog vele andere toepassingen zijn mogelijk. Helemaal je eigen keuze.

Je vindt verschillende konijnen in verschillende emoties terug. Ik som ze hier even voor je op: (de nummers staan voor de pagina’s)

  1.  de voorpagina met 4 konijnen op, deze vind je terug in het kleurboek
  2. een verliefd konijn met twee wortelen
  3. traantjes van het huilen of het lachen, dat vind je terug bij dit konijn
  4. een heilig konijntje
  5. op deze pagina ontdek je een konijn dat een wortel vast houdt
  6. een konijn dat super enthousiast is omdat er wortelen uit de lucht vallen
  7. om mee af te sluiten — een boos konijn — dat hoort ook bij het leven, nietwaar?
Kleurplaat Konijn
Kleurplaat Konijn – een enthousiast konijn ontdek je hier

Thema Konijnen

Je kan deze templates thuis, op vakantie, op school of in de buitenschoolse kinderopvang gebruiken. Ze passen perfect in het thema konijnen en daarom zullen ze een mooie aanvulling zijn voor je activiteiten. Ik ben van plan nog meerdere kleurboeken in het thema van één bepaald dier te maken, dus houd zeker deze website in de gaten.

Hoe gebruiken?

De konijnen op de templates zijn relatief groot, ze zijn dus ideaal voor kleinere kleuters die nog minder nauwkeurig werken. Ik ben wel fan van kleuren, maar mijn zoon iets minder, dus ik probeer op een creatieve manier invulling te geven aan deze activiteit. Dit zijn een aantal van de dingen die ik al eens geprobeerd heb, bij deze en andere kleurplaten.

Inkleuren

Je kan ze inkleuren met wasco’s, dikkere kleurtjes of gewone alledaagse kleurtjes.

Verven

Ook verven behoort tot de opties. Met plakkaatverf, acrylverf, waterverf.. you name it. Pastelkleuren zijn mijn favoriet, maar helaas behoren die niet tot de keuze van mijn zoon. Wel laat ik hem experimenteren met de manier waarop hij zou kunnen verven, met een borstel, met zijn vingers, met een oorstokje, met een aardappel, met een rietje en de verf uit blazen,…

Papiertjes kleven

Je kan je kindje vooraf papiertjes laten scheuren of knippen en je kan ze nadien samen op de tekeningen van het konijn plakken. Je kan ze er gewoon op plakken of je kan ze samen rollen tot propjes.

Stickers

Heb je thuis een heleboel stickers liggen met als thema konijn? Gebruik deze dan snel en plak heel dat konijn vol. Zo heb ik onlangs eens van vrienden een stickerboek van paarden gekregen. Ze waren hun zolder aan het opruimen en ze kwamen dit stickerboek, dat wellicht al enkele jaren op zolder had gelegen tegen. In plaats van weg te gooien, kan je het inderdaad op deze manier dan nog op een mooie manier gebruiken.

Ps: het hoeven niet per sé stickers van een konijn zijn, alle andere stickers werken ook. Wat jij wil.

Crackers

Ja, juist, die dingen die je eet als tussendoortje. Wat als je daar je tekening eens mee gaat vol plakken? Heeuh?

In ben een hele tijd geleden geïnteresseerd geraakt in de sensory wereld, het prikkelen van de zintuigen door het gebruik van verschillende materialen. En één van de dingen me zelf prikkelden om meer te weten te komen over deze manier van ontdekken was het gebruiken van crackers in het spel.

Nu, niet de crackers op zich, maar de crackers die je even in de blender hebt gestoken en die er fijn gemalen als zand terug uit komen. Je kan je kindje op deze manier laten kennis maken met een crackers, maar dan in de vorm van zand. Je kindje kan dan hiervan proeven, kan het ruiken, voelen, gewoonweg mee spelen en het ontdekken.

Je zou een deel crackers kunnen blenden en ze verwerken in je thema konijnen. Je laat je kindje eerst spelen met de konijnen en het cracker zand om daarna het cracker zand te hergebruiken. Je moet het zelf niet opeten, je moet het ook niet weggooien, je gebruikt het om je tekening van het konijn mee vol te plakken.

Op welke manier je kindje dit gaat of kan doen, is experimenteren. Je lijmt het konijntje vol en laat daarna het crackerzand strooien op de tekening. Net alsof je zout strooit of misschien alsof je modder gooit. Afhankelijk van welke manier jij en je kindje kiezen, zorg je voor de juiste locatie. Wink-wink.

Kleurplaten Konijn
Kleurplaten Konijn – een totaal verliefd konijn ontdek je hier

Leestips!

Heb je nog meer zin gekregen in toffe Canva templates en wil je weten hoe je hier mee aan de slag gaat? Check dan één van de onderstaande blogs en je bent vertrokken.

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Woordkaarten Vormen

Thema Ruimte Templates in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Mijn Canva Creator Profiel

Je kan me steunen door één van mijn gratis templates te downloaden. Klikken op de onderstaande afbeelding is de boodschap. Ik ben je hier heel erg dankbaar voor, want door dit te doen, kan ik blijvend gratis content voor je maken.

Gratis templates Canva
Gratis templates Canva – Klik hier

Deze website

Deze website maakt ook gebruik van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een commissie. Het kost jou niets extra, maar hierdoor kan mijn website blijven bestaan. Me happy happy happy! Dusse, dank je wel hiervoor.

Heb je vragen over affiliate marketing of over de Canva templates, of heb je een andere vraag? Stuur me dan zeker een berichtje op kelly@sprankelonline.be. Ik probeer je zo snel mogelijk terug te mailen.

Wil je de Pro account eens uittesten? Klik dan in de rechterside bar op de afbeelding en test Canva Pro gratis uit. Je kan op deze manier ook gratis toegang krijgen tot al mijn pro templates.