Een flipbook maken in Canva? Kan je dit en hoe doe je dit dan? Op deze vraag ga ik je een antwoord geven in deze blog. Als je al een tijdje met Canva werkt, dan weet je dat je er vet veel gave dingen in kan maken en ook dit.. jazeker.. een flipbook dat gaat ook.

Lees je even mee?

Wat is een flipbook?

Een flipbook, een flip book, een flip PFF of een flipboek, is een verzameling van pagina’s, die als het ware in de vorm van een boek worden gegoten en waar je doorheen kan bladeren. In de online wereld maak je dus van een ebook/magazine PDF, in plaats van een statisch document een mooie doorbladerbare beleving. Je gaat dus dat ebook kunnen inkijken en de pagina’s omslagen. Een echte magazine beleving, maar dan online.

Denk maar aan een online magazine dat je wil publiceren, een online catalogus of een folder dat je aan je mensen wil doorsturen.

Hieronder vind je een voorbeeld van een flipbook in Heyzine. 

 

 

Hoe maak je een flipbook in Canva en Heyzine?

Wel, het meeste werk gaat zijn om het ebook op zich te maken. Het maken van een flipbook van je bewerkte ebook is echt super gemakkelijk. Dus, dit zijn de stappen die je hiervoor gaat ondernemen.

Stap 1

Kies een Canva ebook / magazine template uit, bewerk deze, zet er je eigen tekst in, verander de foto’s, de kleuren, het lettertype. Maak hem naar je persoonlijke wens.

Stap 2

Als je tevreden bent van je creatie ga je naar ‘Deel / Share’ en kies je in de dropdown voor ‘… meer / more’

Stap 3

Ga op zoek naar de optie ‘Heyzine Flipbook’ dit gaat bij ‘meer opties’ of ‘design’ staan. Klik hier op, connecteer en selecteer het aantal pagina’s dat je in je flipbook terug wil laten komen

Stap 4

Canva verwijst je door naar Heyzine, in de editor van dit programma vind jij je flipbook terug. Je kan er alvast eens een keertje doorbladeren om de look en feel op te snuiven.

Stap 5

In de Heyzine editor kan je nog een aantal dingen aanpassen, speel hier meer eens een beetje mee. 5 flipbooks zijn gratis, vanaf dan ga je moeten betalen. Check zeker de pricing van Heyzine.

Stap 6

Je gaat je flipbook ergens willen delen, dus hit die ‘share’ button. Je kan je flipbook nu delen met een link, een email, een embed code, op je socials, je kan hem downloaden of er een qr code van maken.

Stap 7

Strooi je flipbook in het rond op het wereld wijde web.

Een flipbook in Canva en Publuu maken?

Ook in Publuu kan je een flipbook maken. Hiervoor doorloop je ongeveer dezelfde stappen als hierboven beschreven.

Zoeken bij ‘… meer / more’ naar Publuu, connecteren, het aantal pagina’s kiezen en dan de Publuu editor checken. Bestudeer zeker deze mogelijkheid als je met Publuu een leuke samenwerking aan wil gaan.

Check deze link om alvast een eerste meet en greet te hebben met Publuu.

Wat kost het om een flipbook te maken?

De grootste kost in geld of tijd zal het maken van je ebook, magazine, folder zijn. Nadien gaat het relatief snel en maak je op een paar minuten tijd je flipbook. Bij Heyzine heb je de mogelijkheid om 5 flipbooks gratis aan te maken, nadien vragen ze een jaarlijkse kost. Als ik de prijslijst van Publuu bekijk, dan gaat deze iets duurder zijn, op het eerste zicht. Je moet de twee maar eens vergelijken en je kiest dan uit wat bij je past. Of je maakt alleen gebruik van de gratis flipbooks. Aan jou de keuze.

Heb je vragen?

Heb je vragen over dit artikel? Of over een ander artikel? Stuur me dan snel een mail op kelly@sprankelonline.be en ik kom zo spoedig mogelijk bij je terug.

Deze website en affiliate marketing

Deze website maakt gebruik van affiliate marketing. Als je via één van de affiliate linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hier een commissie voor. Het kost jou niets extra, maar hierdoor kan deze website wel blijven bestaan. Dus, dikke dankjewel hiervoor.

Leestips!

Achtergrond verwijderen in Canva

Ebook template maken in Canva

Hoe voeg je een lettertype toe in Canva? 

Canva verzamelpagina op deze website

Hoe maak je toffe Canva video’s

Een tabel maken in Canva? Hoe doe je dat?

Maak je CV aan in Canva