Geld verdienen. Dat wil toch iedereen, meestal doen we dit voor een baas, maar misschien kriebelt het en wil  jij je eigen onderneming starten? Online geld verdienen is dan een optie. Weinig investeringen (je hoeft geen pand en materiaal aan te kopen) je hebt enkel een computer, je gsm en internetverbinding nodig. En hoera! Alle ingrediënten om geld te verdienen met Canva heb jij in huis.

Aan mijn ondernemersweg is al een tijdje getimmerd. Ik heb een webshop en een pop-up gehad, heel graag gedaan, maar al snel kwam ik tot de vaststelling, dat je redelijk wat centen en veel tijd moet investeren. Centen om je producten en je pand te bekostigen, tijd om tussen bepaalde tijdstippen in je zaak aanwezig te zijn. Als nieuwe mama was dat niet waar ik naar verlangde.

Tussendoor en vooral nadien ben ik dan gestart als freelance trainer. Heel tof, veel mensen op weg geholpen naar een beter online leven. Maar ook hier weer, ik was niet gelukkig met werken in de avonduren.

Maar één constante is er altijd geweest. Ik ben altijd online actief geweest en ondertussen weet ik het zeker. Mijn liefde gaat uit naar bloggen. Bloggen en content creatie is het allerliefste dat ik doe. En hier ben ik dan mee verder gegaan, onderweg verliefd geworden op Canva en ontdekt dat je met Canva ook centjes kan verdienen. En dat leg ik je in deze blog graag uit.

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op kelly@sprankelonline.be
Disclaimer: Je kan niet zomaar alles gaan doen met de elementen en foto’s die je vindt in Canva. Een voorbeeld: Stel dat jij templates maakt met Pro elementen in, dan moet je klant ook over Canva Pro beschikken of de juiste licentie aankopen per element/foto/template.
Wil je meer weten over de juiste licentie dan stel ik voor dat je volgende artikels checkt:
_
Begin dus niet zomaar, lees eerst bovenstaande artikels, zodat het duidelijk is voor je.

Geld verdienen met Canva

Als je Canva en de Pro versie een beetje kent, dan weet je dat de design mogelijkheden eindeloos zijn. In mijn blogs en trainingen inspireer ik de mensen om zoveel mogelijk zelf aan de slag te gaan met deze prachtige software. Als je verliefd kan zijn op een programma, dan ben ik het wel op Canva.

Je bespaart letterlijk duizenden euro’s, want je hoeft geen professionele ontwerper in te huren. In een handomdraai ontwerp je zelf met deze tool. Je hebt zelfs geen eye for design nodig. Ook daar bestaan hulpmiddeltjes voor.

Denk maar eens aan al die zaken die mensen nodig hebben voor hun bedrijf . Een facebookbanner voor je evenementen, Instagram Highlights, Quotes, Presentaties, een ebook (en zo kan ik nog wel even doorgaan) die dingen maak je allemaal in Canva. Tijd, energie en frustratie besparend is dit programma. Je kan dat dus voor je eigen bedrijf gebruiken, maar je kan dit ook voor anderen gaan doen.

Deze twee stappen stomen je klaar om geld te verdienen met Canva:

  1. Leer Canva van binnen en van buiten kennen. Leer alle kneepjes van het vak en verbaas de mensen rondom jou.
  2. Volg één van deze trainingen die op jou staan te wachten. Hierdoor word jij nog beter en sneller, jij bent in no-time een echte Canva held.

Als je deze twee stappen gevolgd heb, ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan. Fulltime inkomen met Canva? Dat kan, lees de mogelijkheden hieronder:

Verkoop Canva Templates in een online shop

Verkoop planners of sociale media template in een online shop. Maaltijdplanners, dagplanners, to do lijstjes, financiële planners, welke serie moet ik nog op Netflix kijken planner. Of dagdagelijkse sociale media templates. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Op Etsy zijn er trouwens mensen die er duizenden euro’s mee verdienen. Het gebruiken en het verkopen van Canva templates is hot.

Deze templates kan je dan op Etsy, Creative Market of op je eigen website verkopen.

Door hiermee aan de slag te gaan, jezelf uit te dagen en te blijven investeren, wordt je steeds beter en beter. Wat als jij elke dag oefent hierin. Waar sta je dan binnen 6 jaar?

Drie tips om in je achterhoofd te houden:

  • Wie is je ideale klant? Voor wie maak jij je templates? Waarvoor gebruiken ze deze templates?
  • Maak een plan en houd je er aan. Hoeveel templates wil je per week maken?
  • Je templates moeten niet complex zijn. Gemakkelijkere templates worden sneller gekocht

Door het maken van templates ga jij passief inkomen genereren. In het begin is het veel werk, maar wat als het eens begint te lopen.. En dat kan jaren zijn  hé.. 🙂

Volg één van deze workshops zodat jij sneller je doel bereikt. 

Logo’s maken in Canva

Word logo ontwerper in Canva en maak logo’s voor ondernemers. In deze training word je haarfijn uitgelegd hoe je dit doet en nadien kan je onmiddellijk aan de slag.

Masterclass: Ontwerp een logo in Canva.

Start een Ebook Business

Er is zeer veel vraag naar mensen die ebooks kunnen maken. Wat als dit je passie wordt, zie jij het al voor je?  Digitale ebooks voor anderen ontwikkelen. Yesyesgogogo! Ook een ebook maak je van begin tot einde in Canva.

Net als planners kan je ook Ebook templates verkopen op je website of andere websites.

Volg deze online workshop en maak in mum van tijd ebooks. Voor jezelf of voor anderen. Want eens jij de skills onder de knie hebt, kan je anderen hiermee helpen.

Ontwerp Sociale Media templates voor anderen

Soms heeft een ondernemer helemaal geen tijd om al die dingen zelf te maken en dan wil ie uitbesteden. Als jij wil, dan bouw je hier een hele onderneming rond. Facebook, Instagram, Pinterest en nog zoveel meer. Je kan het eindproduct leveren of misschien wil jij je wel verdiepen in het maken van templates? Ook hier mag jij kiezen.

Je kan dus met andere woorden je eigen design agency opstarten. Canva stuff maken voor anderen. Voor solo ondernemers of voor grotere bedrijven. En je hoeft je hierbij niet te beperken, de hele wereld is bereikbaar als jij online gaat werken. Je kan je diensten in als een agency aanbieden, maar je kan ook freelance opdrachten afwerken op platformen als Fiverr.

Belangrijk is dat mensen weten wat je doet, ga daarom netwerken. Online of offline. Zet je eigen brand neer en breid je portfolio uit. Heb je nog geen opdrachten uitgevoerd, maak dan alsnog Canva templates en zet ze online. Op je website of je sociale media.

Als je hiermee concreet aan de slag gaat, dan ben ik ervan overtuigd dat je snel je agency kan uitbreiden met medewerkers en dat er heel wat onverwachte opportuniteiten op je staan te wachten.

Misschien wil jij ondernemer helpen met het maken van een mooiere website?  Door het inzetten van Canva maak je een high-end website. Alle afbeeldingen die je op Sprankel Online ziet, zijn ook via Canva gepasseerd. Je maakt er headers, afbeeldingen voor je blogs, CTA’s, sidebars en nog zoveel meer in.

Check hier een voorbeeld. Dit soort templates kan jij ook maken voor een klant.

Volg deze training en maak de mooiste social media plaatjes voor anderen.

Of volg dit online seminar en maak pakkende visuals voor jouw sociale media advertenties met Canva

Ga Canva trainingen geven

Als je Canva goed onder de knie of in de vingers hebt, start dan met het geven van trainingen, workshops. Je kan dit 1 op 1 doen, maar ook voor kleine of grote groepen. Online of offline. Je kan webinars geven, cursussen op je eigen website of grotere platforms verkopen. In je moedertaal of een andere taal die je beheerst.

De mogelijkheden zijn op zich eindeloos. Er zijn tal van verschillende onderwerpen die je kan behandelen. Een basis training, één voor gevorderden, Canva Pro, Canva Enterprise.. Voor het maken van sociale media templates, Pinterest Pins, presentaties, video, …

Zorg ervoor dat je een gat in de markt identificeert en neem de pijn van mensen weg. Waar heeft jouw (nieuwe) doelgroep nood aan? Ontwikkel een passie voor een bepaald onderwerk en go all the way. Zorg dat je snel kan schakelen als er zich een uitdaging voordoet en wees steeds op de hoogte van de laatste nieuwe veranderingen van Canva.

Volg één van deze trainingen en word nog beter in Canva.

Canva Contributer  worden

Maak jij de mooiste elementen, video’s, audio’s of foto’s. Waag dan je kans en meld je aan via deze link om Canva Contributor te worden. Als je eenmaal toegelaten bent gebruiken mensen over heel de wereld binnenkort wel jouw werk in hun templates. Hoe ontzettend cool is dat? Een Canva Conributor wordt royalties uitbetaald wanneer mensen hun Canva Pro elementen downloaden.. En wees er maar van overtuigd dat dit verschillende duizenden keren per maand gaat gebeuren als mensen fan zijn van je werk

Canva Creator worden

Maak jij de mooiste templates? Dan is het hoog tijd dat jij je gaat aanmelden voor het Canva Creator programma. Als je hier wordt toegelaten, dan behoor je bij de creators die hun werk binnen Canva zelf mogen publiceren. Want heb jij ooit al eens templates gebruikt die je rechtstreeks in Canva vindt? Grote kans dat er een Creator voor jou aan de slag is gegaan.

Als je Pro werk wordt gedownload, dan betaalt Canva je hier maandelijks royalties voor. En geloof mij vrij als ik zeg dat er creators zijn die honderdduizenden downloads per maand hebben. Echt waar.

Zelf heb ik ook een Creator Account die vind je hier: Canva Creator Sprankel Online

Enkele laatste tips

  • Start een community – blog, YouTube, Instagram
  • Post 2 à 3 x per week
  • Word affiliate partner van Canva en drop je affiliate linkjes
  • Geld verdienen met Canva is heel erg mogelijk! Begin gewoon!

Ontwerphandboek voor ondernemers:

Voor je aan de slag gaat met geld verdienen, is het misschien handig om even dit ontwerphandboek voor ondernemers te raadplegen. In dit boek, geschreven door een grafisch ontwerper kom je tal van nuttige tips tegen. Wat is het verschil tussen RGB en CMYK? Wat is resolutie? Deze en tal van andere ontwerpvragen kan je hierin terug vinden.

Handig om te hebben als je wil starten met geld verdienen in Canva.

Ontwerphandboek voor ondernemers. 

In deze blog vind je enkele affiliatelinkjes. Ik ben je heel erg dankbaar moest je via deze weg je aankoop voor dat product doen. Het kost jou niets extra, maar ik krijg er wel een leuke commissie voor in de plaats. Hierdoor kan ik mijn website onderhouden en blijvend toffe en boeiende content maken. Ik kan dus over Canva blijven bloggen. Geld verdienen met Canva doe ik zo. Dus, dank je wel hiervoor!