Geld verdienen. Dat wil toch iedereen, meestal doen we dit voor een baas, maar misschien kriebelt het en wil  jij je eigen onderneming starten? Online Geld verdienen is dan een optie. Weinig investeringen (je hoeft geen pand en materiaal aan te kopen) je hebt enkel een computer, je gsm en internetverbinding nodig. En hoera! Alle ingrediënten om geld te verdienen met Canva heb jij in huis.

Aan mijn ondernemersweg is al een tijdje getimmerd. Ik heb een webshop en een pop-up gehad, heel graag gedaan, maar al snel kwam ik tot de vaststelling, dat je redelijk wat centen en veel tijd moet investeren. Centen om je producten en je pand te bekostigen, tijd om tussen bepaalde tijdstippen in je zaak aanwezig te zijn. Als nieuwe mama was dat niet waar ik naar verlangde.

Tussendoor en vooral nadien ben ik dan gestart als freelance trainer. Heel tof, veel mensen op weg geholpen naar een beter online leven. Maar ook hier weer, ik was niet gelukkig met werken in de avonduren.

Maar één constante is er altijd geweest. Ik ben altijd online actief geweest en ondertussen weet ik het zeker. Mijn liefde gaat uit naar bloggen. Bloggen en content creatie is het allerliefste dat ik doe. En hier ben ik dan mee verder gegaan, onderweg verliefd geworden op Canva en ontdekt dat je met Canva ook centjes kan verdienen. En dat leg ik je in deze blog graag uit.

Disclaimer: Je kan niet zomaar alles gaan doen met de elementen en foto’s die je vindt in Canva. Een voorbeeld: Stel dat jij templates maakt met Pro elementen in, dan moet je klant ook over Canva Pro beschikken of de juiste licentie aankopen per element/foto/template.
Wil je meer weten over de juiste licentie dan stel ik voor dat je volgende artikels checkt:
_
Begin dus niet zomaar, lees eerst bovenstaande artikels, zodat het duidelijk is voor je.

Geld verdienen met Canva

Als je Canva en de Pro versie een beetje kent, dan weet je dat de design mogelijkheden eindeloos zijn. In mijn blogs en trainingen inspireer ik de mensen om zoveel mogelijk zelf aan de slag te gaan met deze prachtige software. Als je verliefd kan zijn op een programma, dan ben ik het wel op Canva.

Je bespaart letterlijk duizenden euro’s, want je hoeft geen professionele ontwerper in te huren. Je kan dat allemaal zelf ontwerpen met deze tool. Je hebt zelfs geen eye for design nodig. Ook daar bestaan hulpmiddeltjes voor.

Denk maar eens aan al die zaken die mensen nodig hebben voor hun bedrijf . Een facebookbanner voor je evenementen, Instagram Highlights, Quotes, Presentaties, een ebook (en zo kan ik nog wel even doorgaan) die dingen maak je allemaal in Canva. Tijd, energie en frustratie besparend is dit programma. Je kan dat dus voor je eigen bedrijf gebruiken, maar je kan dit ook voor anderen gaan doen.

Deze twee stappen stomen je klaar om geld te verdienen met Canva:

  1. Leer Canva Pro van binnen en van buiten kennen. Leer alle kneepjes van het vak en verbaas de mensen rondom jou.
  2. Lees deze blog en ontdek meer dan 70 gratis Canva trainingen die op jou staan te wachten. Hierdoor word jij nog beter en sneller, jij bent in no-time een echte Canva held.

Als je deze twee stappen gevolgd heb, ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan. Fulltime inkomen met Canva? Dat kan, lees de mogelijkheden hieronder:

Verkoop Canva Planner Templates in je online shop

Verkoop planners in je online shop. Maaltijdplanners, dagplanners, to do lijstjes, financiële planners, welke serie moet ik nog op Netflix kijken planner. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Op Etsy zijn er trouwens mensen die er duizenden euro’s mee verdienen. Het gebruiken en het verkopen van planners is hot. En die planners kan jij in Canva maken.

Start een Ebook Template Business

Er is zeer veel vraag naar mensen die ebooks kunnen maken. Wat als dit je passie wordt, zie jij het al voor je?  Digitale ebooks voor anderen ontwikkelen. Yesyesgogogo! Ook een ebook maak je van begin tot einde in Canva.

Net als planners kan je ook Ebook templates verkopen op je website of andere websites. Kijk even naar dit voorbeeld.

Ontwerp Sociale Media templates voor anderen

Soms heeft een ondernemer helemaal geen tijd om al die dingen zelf te maken en dan wil ie uitbesteden. Als jij wil, dan bouw je hier een hele onderneming rond. Facebook, Instagram, Pinterest en nog zoveel meer. Je kan het eindproduct leveren of misschien wil jij je wel verdiepen in het maken van templates? Ook hier mag jij kiezen.

Maak mooiere Website en Blog templates die converteren

Misschien wil jij ondernemer helpen met het maken van een mooiere website?  Door het inzetten van Canva maak je een high-end website. Alle afbeeldingen die je op Sprankel Online ziet, zijn ook via Canva gepasseerd. Je maakt er headers, afbeeldingen voor je blogs, CTA’s, sidebars en nog zoveel meer in.

Check hier een voorbeeld. Dit soort templates kan jij ook maken voor een klant.

 

In deze blog vind je enkele affiliatelinkjes. Ik ben je heel erg dankbaar moest je via deze weg je aankoop voor dat product doen. Het kost jou niets extra, maar ik krijg er wel een leuke commissie voor in de plaats. Hierdoor kan ik mijn website onderhouden en blijvend toffe en boeiende content maken. Ik kan dus over Canva blijven bloggen. Geld verdienen met Canva doe ik zo. Dus, dank je wel hiervoor!