Unicorn Kleurplaten zijn plezierig en zo veel fun voor jong en oud. Voor de kids, maar misschien ook stiekem voor jezelf. Wat als je nooit meer op zoek moet gaan naar toffe prenten op het internet. Maar dat je heel gemakkelijk die kleurplaten binnen handbereik hebt en geen uren verliest met mooie exemplaren uit te filteren. Ik had eerder al een blog geschreven over Canva en kleurplaten. Deze lees je hier. Maar nu gaan we nog een stapje verder. Want vanaf nu kan je zelf unicorn kleurplaten maken.

Wat heb nodig voor het maken van Unicorn Kleurplaten?

Je Canva account en onderstaande 5000 in 1 bundel.

Loading Preview…

Powered by Creative Market

 

In deze bundel zitten 5000 elementen die je kan gebruiken en opladen in Canva. Door onderstaande stappen te volgen maak je niet alleen je eigen unicorn kleurplaten, maar als je wil ook duizenden anderen. Als je dit onder de knie hebt, dan hoef je nooit meer op zoek te gaan naar kleurplaten. Dan kan je dat allemaal zelf.

Hoe ga je te werk?

 • Eerst koop je de bundel hierboven aan
 • Na betaling kan je het product downloaden en staat hij op je computer
 • Open de bundel, bekijk alle afzonderlijke mapjes en geef ze een naam
 • Daarna open je Canva en kies je voor een A4 template
 • Links in de zwarte balk kies je voor uploads en ga je de elementen opladen die je nodig hebt.
 • Kies de PNG’s om op te laden, zo heb je het element met een transparante achtergrond (dit is gemakkelijk om mee te werken – zeker als je je achtergrond een ander kleurtje dan wit wil geven)
 • Het is een grote bundel, met veeeel elementen. Heel veel keuze dus.
 • Eenmaal de elementen bij je uploads kan het plezierige werk beginnen. (Je hoeft niet alles in eens op te laden. Kies er gewoon uit wat je nodig hebt)
 • Hoera! Laat je maar eens volledig gaan.
 • Wil je één element op je blad of ga je elementen combineren.
 • Plaats dus dat element op je witte template door op het element te klikken. Maak het kleiner of groter, afhankelijk van wat je wil maken.
 • Geef je templates een naam, zo vind je ze gemakkelijk terug als je hier meer kleurplaten van gaat maken.
 • Als je klaar bent met ontwerpen druk je recht op de witte pijl – de download
 • Selecteer de pagina’s die je wil afdrukken en kies voor PDF print
 • Afdrukken die handel en je schatjes zijn een hele dag zoet.

 

Kleurplaten Unicorn

Duizenden Kleurplaten maken

Met 5000 verschillende elementen, maak je dus op zijn minst al 5000 verschillende kleurplaten. Je kan dus ook aan de slag op kleurplaten van dieren te maken of kleurprenten voor kerst. Maar als je gaat combineren… eindeloos. Dus met deze gave bundel maak je eindeloos veel kleurplaten. Bovendien kan je ze allemaal personaliseren.

Hoe personaliseer je kleurplaten?

 • Ga naar je kleurplaat in Canva en ga op de template staan die je wil personaliseren
 • Druk op de letter -T- op je toetsenbord. Dit is een sneltoets voor tekst
 • Pas de tekst aan naar wat je op je kleurplaat wil hebben staan.
 • Ook je tekst die kan je veranderen, klik hiervoor op het lettertype bovenaan en kies uit honderden lettertypes
 • Als je in de zoekfunctie – Outline – in typt, dan krijg je lettertypes die je kan inkleuren.
 • De lettertypes waar een kroontje achter staan horen bij Canva Pro, alle anderen kan je gratis gebruiken.

Wat als je andere kleurplaten wil?

Nu je weet wat Creative Market is, kan je op zoek gaan naar wat bij je wensen past. Misschien vind je deze bundel echt te groot of wil je wat anders. Dat kan. Gebruik hiervoor de zoekfunctie op het platform. Typ bijvoorbeeld coloring pages in en je krijgt onmiddellijk een aantal leuke producten te zien.

Let wel even op voor je een aankoop doet. Zorg ervoor dat er op zijn minst PNG elementen bij de aankoop zitten. Kijk daarvoor bij Product Specificaties en Preview the files. Als er bijvoorbeeld staat EPS of AI, dan ga je die dingen niet kunnen opladen in Canva. Dus weet wat je koopt. Bij twijfel stuur je de ontwerper even een berichtje en zeg je dat je de elementen wil gebruiken in Canva. Deze persoon gaat je dan wel zeggen of dat kan of niet.

Geen tijd of zin in al dat werk?

Het leven is zo al druk genoeg en het ontbreekt je aan tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ook dan heb ik goed nieuws voor je. Ondertussen ben ik aan de slag gegaan en heb ik 25 toffe unicorn kleurplaten voor je gemaakt die je vindt in mijn Etsy shop. Ontdek ze hier snel.

 

Kleurplaten Unicorn (1)

Je krijgt na je aankoop geen fysiek boek, wel 25 verschillende digitale kleurplaten in PDF formaat. Na download kan je ze (verschillende keren) afdrukken.

Hoe gaat de aankoop in zijn werk?

 1. Je koopt de kleurplaten aan.
 2. Nadat de betaling is bevestigd, ontvan je een download link in je specifiek email adres
 3. Klik op de ‘Download” knop om de kleurplaten op je computer te bewaren.
 4. Start het printen en het kleuren.

Wil je een proevertje van de unicorn kleurplaten?

Klik en download dan snel onderstaande kleurplaat.

Unicorn Coloring Pages Etsy kleurplaten unicorn

By the Way, Ik ben helemaal gek van deze Crayola collectie. Deze spulletjes zijn zeer kind vriendelijk én uitwasbaar. Bovendien kan je er zowel dikke als dunne lijntjes mee kleuren. Zeer geschikt voor precisiewerk, maar ook voor grotere oppervlaktes. Ideaal dus om deze Unicorn Kleurplaten mee op te vrolijken.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je leuke ideetjes met me delen? Stuur me dan snel een emailtje op kelly@sprankelonline.be. En wat ik heel erg tof zou vinden, is dat je me iets laat weten als je met deze unicorn collectie aan de slag gaat. Ik ben heel benieuwd en kijk uit naar je mailtje.