ebook in canva maken

In welke business je ook zit, een leuke weggever in de vorm van een ebook spreekt altijd aan. Zeker als je er waardevolle informatie in verwerkt. Creëer dus een freebie of een betaald product – in de vorm van een ebook of een pdf -waar je klanten wat aan hebben, waar ze werkelijk mee aan de slag gaan en waarvoor ze je dankbaar voor zijn. Geef hen tonnen waarde, zodat ze terug komen voor meer. Ontdek in dit artikel hoe je een ebook gaat maken.

 

Waar gaat je ebook over?

Voor je begint aan de uitwerking, is het belangrijk dat je weet waar je ebook over gaat. Dit klinkt misschien heel gewoon, maar vaak start je met een project – een ebook of een artikel – en weet je niet goed waar je naartoe wil, of heb je geen duidelijk thema voor ogen.

Dus, voor je begint is het belangrijk dat je weet waar je ebook over gaat.

En neem een onderwerp waar je ideale klant iets over wil weten en ga niet voor een onderwerp dat jij leuk vindt. Zorg ervoor dat je lezer er wat aan heeft. Want als je dat niet doet, blijf je zitten met een product waar niemand wat aan heeft. Wat dan met al die verloren uren werk?

Hoe kom je nu te weten wat mensen willen?

Heel simpel. Welke vragen stellen ze aan jou? Wat is hun angst of pijn? Waar willen ze meer over weten? Doe navraag op je Facebook pagina of je groep. Stuur je mensen een mailtje of zet een poll op je website. Je zal verrast zijn van hoeveel positieve en bruikbare input je gaat krijgen.

Ziezo, de eerste stap is gezet. Bepaal welk thema jouw ebook gaat krijgen.

Ideeën voor je ebook, magazine of pdf in Canva

Vegan gerechten voor zwangeren, vegetarische desserten voor kids,  een mini training contentmarketing , een opsomming van tools die je nodig hebt voor het maken van smartphonevideo, een stappenplan voor het maken van een website, een lijst van alle apps die jij gebruikt voor Instagram, een videoreeks oogyoga.. Alles wat interessant kan zijn voor je ideale klant en waarvoor ze met plezier hun email adres achter laten. Of een ebook vol Facebook Content Inspiratie.

Wat je vooral niet doet, maar dat is mijn persoonlijke mening.. is een ebook van teveel pagina’s geven. Ik vind het best wel grappig nu ik er aan terug denk, ik heb eens een ebook aangevraagd ‘tips om efficiënter te werken’. Toen ik de download kreeg bleek dit een ebook van 200 blz te zijn. Ja, dat heb ik dus niet gelezen. – Hoe kan ik nu efficiënt zijn als ik eerst 200 blz moet lezen, dacht ik – Hop weg ermee en me onmiddellijk uitgeschreven van de email lijst.

Dus zorg ervoor dat je ideale klant krijgt waar hij nood aan heeft. En dat hoeft echt geen boek van 100 blz te zijn. Een pfd van 2 blz is soms waardevoller dan dat je zou denken.

Hoe maak je een ebook in Canva?

 1. Klik op deze link. Je komt op een landingspagina met allemaal ebooks in Canva
 2. Of ga naar Canva en typ ‘Magazine of ebook ‘ in de witte zoekbalk
 3. Klik op een magazine template, je komt dan in de editor
 4. Eens in de editor zie je aan de linkerkant verschillende magazine templates
 5. Je hebt keuze uit: recent gebruikt – voor jou – Food – Teen – Travel – Fashion – Sports – Gossip – Car – Wedding – Alle resultaten
 6. Kies een bepaalde categorie en klik ‘zie alles – see all’
 7. Als je over de templates gaat zie je rechts onder ‘gratis – free’ verschijnen. Als je hier op klikt kom je op een magazine cover.
 8. Maar soms ga je over een template en zie je rechts onder ‘1-5’ verschijnen. Dit zijn magazines met 5 pagina’s. Meerdere templates in dezelfde stijl.

Na het kiezen van een mooie template is het aan jou om er een pareltje van te maken.

 1. Pimp je magazine, drag & drop – tekst en foto’s, maak er jouw unieke ebook van
 2. Vergeet niet je huisstijl in dit pareltje te verwerken.
 3. 3 musthaves die je leven in Canva gemakkelijker te maken – hit it!
 4. Voeg zeker je Call To Action toe. Wat is de volgende stap? Waar wil je je lezer naartoe brengen?
 5. Downloaden als PDF, niet als PNG of JPG
 6. Hoera en je bent klaar. Een ebook in powerpoint of Indesign maken is dus helemaal niet meer nodig.
 7. Wil je trouwens weten hoe je geld kan verdienen met gratis ebooks? Lees dan deze blog.

ebook maken canva

Ebook cover maken

Ook een ebook cover maak je in Canva. Ga naar templates en zoek in de zoekfunctie naar – ebook cover – verschrikkelijk mooie templates staan daar op jou te wachten. Pas ze aan naar wat je nodig hebt en vergeet niet dat je er leuke Canva effecten in kan verwerken. Ik denk bijvoorbeeld aan een foto van jou zonder achtergrond of een leuke foto in duotone. wat dat juist is lees je in deze blog. 

Eigen ebook maken maar geen tijd of zin in al dat werk? 

Als ondernemer ben je altijd druk bezig, de laatste keer dat je nog eens rustig hebt genoten van dat glaasje bubbels is alweer een eeuwigheid geleden, laat staan dat je tijd hebt om een heel ebook te creëren. Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen.

 1. Er komt geen ebook – je verliest dus aan potentiële inkomsten
 2. Je laat je ebook maken door een ontwerper – je verliest hier tijd  en geld(je moet alles uitleggen – wachten tot alles klaar is – en daarna wachten op de correctieronde(s))
 3. Je koopt een voor gemaakte template aan, vult je tekst in, wijzigt de kleurtjes, het lettertype en hop een uur later strooi jij je ebook in het rond – dingdingding #winwinwin
 4. Bestaat dat? Yep, het creatieve leven wordt heel gemakkelijk voor je gemaakt. Check de magazines hier onder maar eens. Wil je meer ‘done for you’ ebooks? Check dan de linkjes hieronder. Deze zijn gratis voor Canva Pro gebruikers

Hoe ga je te werk?

 1. Je klikt op de link en klikt daarna op de paarse button
 2. Zijn deze ebooks niet wat je zoekt – Gebruik dan de zoekfunctie op de homepagina: Magazine / Ebook / Canva

Een ebook in Canva? – Je bent klaar. Hoera!

Je hebt geschreven, geknipt en geplakt. Je ebook is helemaal klaar. Een welgemeende proficiat! WhoopWhoop!

Maar hoe moet het nu verder?

Haal het onderste uit de kan en deel je schatje, je pronkstuk, je allermooiste ebook op al je sociale media kanalen. Een link op je website, in elke blogpost en op Instagram. Laat hem regelmatig terug komen in je contentplanning op Facebook en verwerk hem in je banner. Kijk voor inspiratie op mijn pagina. Ben ik nog Pinterest en Linkedin vergeten? Je leest het goed. Drop hem overal, maar zonder spammerig te zijn.

Met je ebook leren mensen je kennen en ontdekken ze welke waarde je geeft. Je bouwt aan je know-like-trust gehalte. En is het goed, dan komen ze terug voor meer. Onthoud dat er veel wordt weggegeven op het grote web, dus zorg dat je in het oog springt.

Btw, wil je meer weten over Canva en zijn mogelijkheden? Check dan snel deze blog.

Geld verdienen met je ebook?

Je ebook maken en verkopen? Dat is een goede optie natuurlijk. Een passief inkomen opbouwen. #iedereen zou dat moeten doen.

Start vandaag nog met de verkoop van je ebook! Het levert je niet alleen een expert status op. Je kan er ook behoorlijk wat centen mee verdienen.

Een voorbeeld van een ebook dat heel goed verkocht wordt:

Perfect slapen in 7 stappen

14 Tips om je ebook te verkopen:

 1. Ontdek affiliate marketing en laat je ebook door anderen verkopen. Zoals de twee voorbeelden hierboven.
 2. Verkoop je ebook op bol.com een voorbeeld op Bol.com
 3. Zoek een blogger in je niche en laat deze persoon 5 exemplaren weggeven onder zijn of haar volgers. Wedden dat je aandacht trekt, dat mensen nieuwsgierig zijn en naar je website komen kijken. Waar jij dan.. juist ja! Je ebook verkoopt.
 4. Geef offline een gratis minitraining. Willen mensen meer weten, dan kunnen ze je ebook kopen.
 5. Stuur een mailtje naar je emaillijst.
 6. Zet Facebook advertenties in
 7. Doe een live op Facebook of Instagram
 8. Zet een CTA op het einde van je blogs
 9. Maak een blog over je ebook.
 10. Verwerk een CTA naar je ebook in al je (oude) blogs.
 11. Maak een linkje in je sidebar
 12. Neem een sprankelende video op en deel dit op Facebook en Youtube.
 13. Zet een linkje in je emailhandtekening.
 14. Tover je Facebook omslagfoto om tot een CTA (zie Sprankel Online)

Heb je nog geen ebook, maar wil je toch al online geld verdienen?

Affiliate Marketing

Geld verdienen met Canva

Geld verdienen met Bloggen

 

Test Canva Pro nu 45 dagen gratis

 

Canva Pro Free Gratis

 

________

Heb je vragen over dit onderwerp, heb je Canva inspiratie nodig of heb je hulp nodig bij het maken van een ebook, geef me een seintje op [email protected] en ik tracht je zo spoedig mogelijk verder te helpen. Ook leen ik je graag mijn brein. Stuur me je website door en ik bedenk een leuke gratis weggever voor jou.

 

Meer blogs over ebooks:

Geld verdienen met een gratis ebook. Meer weten. Klik hier.

De kracht van een ebook. Meer lezen. Klik hier.

 

In deze blog zitten affiliate linkjes verwerkt. Als je op één van die linkjes klikt en een aankoop doet, dan krijg ik hier een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra, maar hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.

Hoe maak je een ebook in Canva?

In deze blog ontdek je hoe je een ebook in Canva maakt. + ik heb een video hierover gemaakt, link in de blog

Heb je Gratis Canva Ebook Templates?

In deze blog vind je Canva Ebook Templates voor Canva Free en Canva Pro

Canva Pro gratis testen? 45 dagen?

Klik op de afbeelding in deze blog en test Canva Pro 45 dagen Gratis uit

Hoe je ebook op de markt brengen?

In deze blog ontdek je tips om je ebook op de markt te brengen

Geld verdienen met een Gratis Ebook?

In deze blog vind je een linkje naar 'Hoe geld verdienen met Gratis Ebooks'