Achtergrond verwijderen Canva

Hoera! Je moet niet langer meer zoeken naar een handige tool die je helpt bij het verwijderen van achtergrond. Het kan soms toch een bijzonder lastige klus zijn. Een taak waar je verschillende tools voor nodig hebt. Maar gelukkig hoort dat nu tot het verleden.

Met Canva Pro, je all-time-favorite tool, doe je dit met één klik. Hun handige ‘Background Remover’ verlost je van al je zorgen. Eén klik en enkele seconden later is je foto achtergrond vrij.

Dus gedaan met investeren in dure programma’s om je achtergrond te verwijderen. Heb je geen Canva Pro, klik dan hier om dit gave programma 30 dagen gratis uit te testen.

Heb je geen Canva Pro, lees dan zeker ook verder, want er zijn enkele foto effecten die je gratis kan uittesten.

Maar nu eerst, aan de slag!

* Meer weten over Canva? 

 

Achtergrond verwijderen

Achtergrond verwijderen online, hoe doe je dat?

Deze optie is op het moment van het schrijven (maart 2020) enkel beschikbaar voor Canva Pro gebruikers die taal in het Engels hebben ingesteld. Heb je Canva Pro, maar staat je taal in het Nederlands, dan gaat de optie niet zichtbaar zijn in je account. Test het dus even snel eens uit. (Taal in het Engels zetten – Account afsluiten en terug inloggen) Yes,yes, yes, je gaat voor achtergrond verwijderen in Canva.

 • Open Canva en kies een leuke foto uit, eentje uit je Canva bib of een persoonlijke foto die je opgeladen hebt.
 • Klik op je foto en bovenaan verschijnt de werkbalk.
 • Ga naar effects en klik ‘background remover’ aan.
 • Wacht enkele seconden, laat Canva zijn magic doen en tadaaaa.. daar is ie. Je foto zonder achtergrond.
 • Klik hier en bekijk mijn video op Youtube

 

verwijderen achtergrond canva

 

Kan je je al inbeelden welke ongelooflijk gave dingen je nu kan doen met deze feature? Maar voor je daar mee aan de slag gaat. Test zelf eerst een aantal foto’s.

Achtergrond verwijderen canva

Canva zorgt er dus voor dat enkel het belangrijkste gedeelte van je foto blijft staan, de achtergrond laat hij verdwijnen en maakt hij transparant. De tool gaat op zoek naar kleuren die vaak terug komen in de foto en laat die verdwijnen. Heb je een iets moeilijkere foto met veel verschillende achtergrondkleuren , dan kan Canva het even moeilijk hebben om alles mooi te verwijderen.

Achtergrond vervagen

Nu je ontdekt hebt dat je moeiteloos achtergrond kan verwijderen, kan je een stapje verder gaan en kan je ook je achtergrond vervagen en dan je uitgesneden foto er terug bovenop zetten. Zo bespaar je opnieuw in investering in Photoshop of een duur fototoestel, maar heb je wel een excellent plaatje waarmee je ook weer op sociale media kan pronken.

 • Open Canva, kies een toffe foto en plaats hem in je template.
 • Kopieer je template en gebruik voor template 1 de background remover.
 • Ga naar template 2, klik hier op en ook hier verschijnt de werkbalk.
 • Kies voor adjust/aanpassen en wijzig handmatig het blur-effect.
 • Schuif het bolletje naar rechts en vervaag zoveel je nodig vindt.
 • Ga terug naar template 1, rechtermuisklik en detach image form background – koppel je afbeelding los van je achtergrond
 • Schuif nu je afbeelding zonder achtergrond over je geblurde foto. Een beetje meet en paswerk ga je nu wel nodig hebben.
 • Gelukt? Staat ie op dezelfde positie en ben je tevreden?

 

Achtergrond vervagen canva

Zet een effect over je foto

Naast het verwijderen van je achtergrond heeft Canva nog verschillende andere leuke tools voor je beschikbaar gemaakt. Uiteraard hoef je hiervoor je achtergrond niet te verwijderen. Dit kan ook met alle andere foto’s. 😉 En deze opties zijn gratis. Je hoeft er dus geen Canva Pro voor te gebruiken.

effecten Canva
effecten Canva

Een overzicht:

Duotone

Deze optie is ontworpen door Canva. Kies verschillende kleuren door op ‘see all’ te klikken. 20+ tinten staan op je te wachten. Dubbelklik op de gewenste kleur om highlights, schaduw en intensiteit aan te passen. En ja. Je kan hier de kleuren van je huisstijl toevoegen. Deze optie is twee kleuren en behoorlijk wat potentieel.

Bad Tv

Herriner je je nog slechte tv? Wel, met deze app van Photomosh beleef je die avonturen opnieuw. Hoera voor slechte ontvangst en teveel gespeelde videobanden. Deze old school dingen brengen veel leven in je design. Met een dubbelklik op je gekozen stijl pas je handmatig nog een aantal zaken aan. Kies je voor meer of minder ontvangst..

Glitch

Glitch of digitale error. Nu maak je dat helemaal zelf. Futuristisch of psychedelic. Yes we can! Met een dubbelklik pas je je opties naar keuze aan.

 

Een voorbeeldje van Canva effecten 🙂

 

Liquify

Vloeibaar maken van je ontwerpen. Dat lukt met deze app. Wat denk je van drippy, wavy, melted of underwater vibe? Ook hier als je een type uit kiest kan je het smeren of vervagen aanpassen als je dubbelklikt op de gekozen optie.

Screen

Met screen van Potomosh kies je voor retro. Hoe cool is dit!

Slice

Met Slice van Photomosh maak je slice-effects. Je foto ziet eruit alsof ie uitgesneden en geklutst is. Kies uit verschillende opties en eenmaal gekozen, verschijnen er op dat plaatje drie streepjes. Als je hier op klikt kan je manuaal nog een aantal zaken bijstellen.

Color Mix

Met color mix ga je kleuren mixen en de wereld door een regenboog gekleurde lens bekijken. Met deze kleurenpaletten maak je van elk plaatje een topper.

Pixalate

Meer of minder pixels op of in je ontwerp? Met deze app laat je je helemaal gaan. Ontdek stijlen vanwaar je niet eens wist dat ze bestaan.

 

 

 

Ps: Stel dat je je achtergrond wil verwijderen in Canva en hiervoor gebruik wil maken van de 30 dagen gratis Canva Pro, dan zou het leuk zijn als je hiervoor mijn affiliate link gebruikt. Het kost jou niets extra, maar ik krijg hiervoor een toffe commissie in de plaats. Ik raad enkel producten aan die ik zelf gebruik en waar ik achter sta.

 

Test Canva Pro 45 dagen gratis