Canva Pro is de betaalde versie van Canva. Vroeger droeg het de naam Canva for Work. Maar recent hebben ze een naamswijziging doorgevoerd.

Dus heb je toffe graphics nodig voor je projecten groot of klein. Dan moet je bij Canva Pro zijn. Je hebt geen design skills nodig. Enkel Drag & drop. Canva is voor iedereen!

Jaren heb ik in het gratis Canva programma gewerkt. En I was overwhelmed. En toen ik eenmaal de Canva for Work prijs ontdekte (ze heette dat toen nog #canvaforwork) heb ik geen seconde getwijfeld.

Voor 9.95 dollar per maand/ jaarlijks gefactureerd (dat is dus maar 8,86 euro p/m – dat zijn twee koffies), heb je toegang tot onderstaande mogelijkheden:

Merkmateriaal – Brandkit

Je vindt deze elementen onder ‘merkmateriaal’ in het dashboard.

Kleuren palet huisstijl

In de Brand-kit Pro of in het Nederlands; Huisstijl-kit Pro sla jij de kleuren van je huisstijl op. En niet alleen je eigen huisstijl. Deze kit geeft je de mogelijkheid om tot 20 verschillende kleuren paletten op te slaan, met elk tot 36 verschillende kleuren. Dus, als je meerdere bedrijven hebt of je werkt als freelancer. Yes! Die kleuren sla je allemaal op.

Lettertype huisstijl

In Canva Pro heb je de mogelijkheid om de lettertypes die bij je huisstijl horen op te slagen. Helaas maar voor 1 brandkit, niet zoals bij de kleuren waar je 20 paletten op slaagt. De opgeslagen lettertypes vind je dan gemakkelijk terug in de editor.

Opgeslagen lettertypes

Je slaagt tot 100 lettertypes op in Canva Pro. Lettertypes aankopen doe je op Creative Market

Logo opslaan

Is het vervelend telkens opnieuw te zoeken naar je logo om te verwerken in je templates? Wel, het probleem is snel van de baan als je je logo vast zet in Canva Pro.

Ook in de Canva app?

Als je een template gaat bewerken in de Canva App, dan vind je de kleuren van je huisstijl en je logo terug. Je opgeslagen lettertypes die zijn momenteel nog niet zichtbaar in de App. Maar hier wordt ongetwijfeld hard aan gewerkt?

Animatie

Van je afbeelding bewegend beeld maken? In Canva Pro download je je design als GIF of movie format. Met verschillende effecten om uit te kiezen.

Magic resize

Stel dat je een Facebook omslagfoto hebt gemaakt, maar je wil dit ook delen als Instagram Storie. Een optie is om helemaal opnieuw te beginnen in een andere template OFFFFF je gebruikt de Magic Resize en je vervangt zonder moeite de dimensies van je ontwerpen. #timesaver!

Transparante achtergrond

Zonder enige moeite download je je design met transparante achtergrond. Dit doe je door naar ‘Downloaden’ te gaan. Je kiest voor een ‘PNG’ en selecteer de box met ’transparante achtergrond’. Ideaal als je bijvoorbeeld een logo gemaakt hebt.

Design Folders

Organiseer je templates door ze in de juiste folder te plaatsen. Anders kost het je waarschijnlijk veel tijd om iets terug te vinden. In het gratis Canva programma heb je 2 folders. In Canva pro zijn je folders ongelimiteerd. Zoveel je wil dus. Ideaal dus om je nieuwe Canva Ebook en andere top-ontwerpen snel terug te vinden.

8000+ Gratis Templates

Met Gratis templates bedoelen ze eigenlijk; meer foto’s en illustraties waar je niet extra voor moet betalen. Want uiteindelijk is de template op zich altijd gratis, het is wat op de template staan waar je voor moet betalen.

Team Templates

Werk je met een team? Dan is deze optie een #musthave voor jullie. Met deze feature creëer je templates die je automatisch deelt met je teammembers.

Nog niet overtuigd? 

Heb je na het lezen van deze opties zoiets van.. Nahhh.. nog niet helemaal overtuigd? Test dan Canva Pro 30 dagen gratis uit. en als je dan nog steeds zegt NONONONONO.. dan kan je nog altijd annuleren. Je krijgt zelfs 3 dagen voor verval een berichtje aan, zodat je de nodige stappen niet vergeet te ondernemen.

Ben jij een Canva Pro gebruiker? Stuur me als de bliksem een mailtje op kelly@sprankelonline.be, want ik ben benieuwd naar jou ervaringen.

Ontdek Canva Pro nu 30 dagen Gratis. Klik hiervoor op de afbeelding hieronder