Wat zijn de voordelen van het maken van Low Content Canva Templates? Templates waar weinig content op staat. Zoals kleurplaten of planner printables of elke andere template die visueel heel mooi is, maar waar weinig tekst op staat.

In deze blog neem ik je mee in de voordelen van het creëren van Low Content Canva Templates en downloadbare printables. Want eerst maak jij je template, je klant kan deze nadien downloaden en wordt het een printable.

 

knipoefening kleuter
Voorbeeld van een low content template – klik hier

 

Voordelen van Low Content Canva Templates

Snel en gemakkelijk

Dit soort templates zijn gemakkelijk om te maken en als je hier een beetje handig in wordt, dan kan je hier ook nog eens supersnel in worden. In low content templates staat weinig tot geen tekst, je moet dus niet nadenken over de juiste woorden en een correcte zinsbouw. Denk maar aan kleurplaten of versiering op feestjes of klasdecoratie. Deze hebben zelfs helemaal geen tekst.

Geen gespecialiseerde kennis nodig

Okay, je moet weten hoe Canva werkt, maar verder kan je je fantasie de vrije loop laten. Je moet hiervoor geen jaar studeren en een zwaar examen voor afleggen. Eens je wat handigheid in Canva hebt vergaard is dit een zeer gemakkelijke klus. Het klinkt echt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Je moet wel fantasie hebben en weten wat er zich afspeelt in de leefwereld van bijvoorbeeld een kleuter of een lagere schoolkind als je voor kleurplaten of klasdecoratie gaat. Maar evengoed, misschien is er wel een enorme nood aan iemand die printables op de markt plaatst voor bijvoorbeeld het bijhouden van je inkomsten en uitgaven. Financiële planners dus. Misschien ben je wel een budgetcoach en doe je dit erbij om een passief inkomen te verwerven.

En ook, je kan altijd onderzoek doen naar een bepaald onderwerp. Het internet barst van informatie.

Je moet geen pakjes versturen

Je hebt geen voorraad nodig en je moet ook geen fysieke pakjes versturen. En dat zijn super grote voordelen. Je moet zelfs niet je eigen printables afdrukken en versturen. Nee, want jij gaat een link verkopen. Deze link plaats je in een PDF en je klant gaat deze PDF kopen –  op je website of in je Etsy shop – zelf downloaden en op je Canva link klikken.

Werk van overal

Ja, werk van overal ter wereld, van Bali wanneer je een rondreis maakt of van je keukentafel tijdens de schooluren. Wanneer het ontwikkelen van Canva templates je werk is, kan je dit van overal doen. Van je tuin tot op café. Wanneer je op vakantie bent of als ontspanning naast je fulltime baan. Het enige dat je nodig hebt is een computer en een internetaansluiting en daarna is de sky de limit.

Passief inkomen

Maak het één keer en verkoop het opnieuw en opnieuw. Elk digitaal product dat je één keer maakt, kan je blijvend verkopen. Waarbij je bij een fysieke winkel centen nodig hebt om een aantal producten aan te kopen, hebben je dat met digitale producten dus niet. Je kan die producten tientallen of honderden keren per maand verkopen. En je hebt er dan maar één keer tijd in geïnvesteerd.

Bijna gratis opstarten

Het maken van Low Content Canva Templates kost je bijna geen geld. Je hebt geen producten of opslagruimte nodig. Enkel een goede computer en een degelijke internetverbinding. Maar dat heb je misschien al? En juist ja, je gaat wel een Canva Pro account moeten aankopen, anders ga je je linkjes niet deftig kunnen delen. Maar goed, buiten misschien een upgrade van je Canva account heb je dus geen kosten. (Er van uitgaande dat je wel een pc en internetverbinding hebt :-))

Veel plaatsen om te verkopen

Er zijn dus veel plaatsen op het wereld wijde web waar jij je Canva Templates kan verkopen. Je eigen website, Etsy, Creative Market, Teachers Pay Teachers en ja, die plaatsen worden vaak en veel bezocht én er wordt ook op gekocht en verkocht. Wellicht kan je er zelf nog een aantal anderen?

Nadelen van Low Content Canva Templates?

Er zijn dus veel voordelen aan het maken of verkopen van Low Content Canva Templates en er zijn niet echt nadelen aan verbonden. Ah nee, want de producten zijn relatief gemakkelijk  om te maken, je kan ze ook snel maken, je kan ze blijvend blijven verkopen en je hebt niet veel opstartkosten nodig. Het is niet zoals een bakker die opstart en een hele keuken met ovens nodig heeft. Of een melkveebedrijf dat twee miljoen moet investeren om zijn bedrijf draaiend te houden.

Gemakkelijk, snel en fun dus.

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze blog of heb je een andere vraag? Stuur me dan een mailtje naar kelly@sprankelonline.be

Affiliate Marketing

Deze website maakt gebruik van affiliate marketing. Als je op één van de linkjes klikt en een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een toffe commissie. Je als consument betaalt hier niets extra voor, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus dank je wel hiervoor!

Leestips?

Hoe maak je toffe Canva video’s

Een tabel maken in Canva? Hoe doe je dat?

Maak je CV aan in Canva

Achtergrond verwijderen in Canva

Ebook template maken in Canva

Hoe voeg je een lettertype toe in Canva? 

Canva verzamelpagina op deze website

Deze website steunen?

Heb je wat gehad aan dit artikel? Klik dan op onderstaande afbeelding en download een gratis of Pro template.  Dankjewel!