Geld verdienen met Bol

Bol.com. De winkel van ons allemaal

Neem dat maar zeer letterlijk. Dit dé online winkel waar iedereen kan kopen én verkopen. Ja! Ook jij kan geld verdienen met Bol.com.

Wees eens eerlijk, dat de winkelstraat stilaan leegloopt, daar kijken we niet meer van op. Want massaal, ja ik ook, doen we onze inkopen online. Kleine webshops en grote spelers als Bol.com zijn niet meer weg te denken.

Vaak zeg ik tegen mijn lief “Kijk eens op Bol, misschien is het daar goedkoper”. En effectief! Hebben we eerst de prijs op andere webshops vergeleken, staat het product toch goedkoper op het Nederlandse platform. Met gratis verzendkosten en al. Heel eerlijk? Dan doe ik daar mijn inkoop.

En met de mogelijkheden die er vandaag zijn, heb je het dan nog de volgende dag in huis.

Kleine webshops zijn heel mooi en romantisch, maar een webshop hebben is niet zomaar eventjes – webshopje spelen – dat is kei hard werken en investeren. En vaak kunnen nieuwe webshop eigenaars niet op tegen de giganten. Maar hé – If you can’t beat them join them –

Boeken algemeen

Hoe doe je dat?

Bol.com geeft ondernemers de mogelijkheid om producten aan te bieden via hun webshop. Ondertussen zijn er winkels en handelaars groot en klein die gebruik maken van deze opportuniteit. Bol heeft miljoenen bezoekers per dag, dus waarom hier geen graantje van meepikken? Het uiteindelijke doel van Bol is om zoveel mogelijk producten aan te bieden en daar hebben ze de hulp van andere ondernemers voor nodig.

Als je op Bol gaat verkopen heb je een extra verkoopkanaal zonder opstartkosten. Doe je een verkoop, dan wil deze webshop uiteraard wel een deel commissie. Maar goed, je hebt dan wel het bereik van 9 miljoen potentiële klanten.

Beginnen met verkopen – je eigen bol.com shop

Verkoopaccount aanmaken

Een account aanmaken is de eerste stap.

Producten toevoegen

Voeg de producten toe die je wil verkopen, maak de productinformatie zo specifiek mogelijk. Zorg dat het duidelijk is welk product je verkoopt. Vermijd taalfouten.

Verkoop van je producten

Je producten zijn klaar om gevonden te worden. Een potentieel publiek van enkele miljoenen is een behoorlijk aantal. #readytorumble

Verzenden van producten

Hier heb je twee opties. Kies je ervoor om je producten zelf te versturen of laat je de orderverwerking door Bol zelf doen? Bij de laatste optie liggen je producten in het magazijn van de online shop zelf. Uiteraard heeft dit ook een meerkost.

Betaling door Bol

Eén keer per maand zal Bol je uitbetalen. Het openstaand bedrag min de bemiddelingsbijdrage ontvang je dan op jouw bankrekening.

Affiliate Marketing – op je website of blog

Heb je al een blog of website dan is het gemakkelijk om hier affiliate marketing op los te laten en bol geeft je de opportuniteit om affiliate partner te worden.

Zelf heb ik een blog van 2016 en ben pas recent achter de mogelijkheden van affiliate marketing gekomen. Ik kan mezelf wel voor de kop slagen dat ik er niet eerder aan begonnen ben. Maar alles is in een stroomversnelling geraakt toen ik de training van Jacko Meijaard heb gevolgd. Voor de prijs moet je het trouwens niet laten. Die heb je na het toepassen van zijn tips onmiddellijk terug in je portefeuille.

Zelf ben ik ook affilate partner van Bol en verdien ik ook al een kleine som commissies. (Nog) niet om van te leven, maar ik ken bedrijven, website’s en blogs die hier duizenden euro’s mee verdienen.

Eigenlijk is het simpel, je verdient geld als je je bezoekers doorverwijst naar Bol en voor elke aankoop die een bezoeker doet, ontvang je commissie. En uiteindelijk maakt het niet uit of ze het product kopen dat jij promoot. Als ze op de Bol site komen en ze kopen producten aan, dan krijg jij commissie.

Je plaatst linkjes of banners in je huisstijl. Als je bezoekers hier op klikken, dan ontvang je tot 8% commissie. Bol helpt wel heel erg, zo is er een partnerprogramma waar je veel promotiemiddelen vindt en er is professionele ondersteuning. Een team van medewerkers is aanwezig en bieden een antwoord op je vragen.

Affiliate Marketing Revolutie Jacko Meijaard
Affiliate Marketing Revolutie Jacko Meijaard

Geld verdienen met bol & het verkoopproces versnellen doe je met

Bol.com Boek

Strategisch en succesvol verkopen op Bol? Dat leer je stap voor stap dankzij dit boek. Ontdek nieuwe kansen en benut ze optimaal. Want nieuwe media zijn nieuwe opportuniteiten.

Bol Masterclass

Wil je je kennis over geld verdienen met Bol versnellen, check dan deze gratis training Bol Masterclass van Jia Ruan. Deze jongeman is een aantal jaar geleden gestart met verkopen op Bol en is op korte periode zeer succesvol geworden. Hij leert nu anderen hoe ze hun e-commerce laten bloeien.

In zijn online training geeft hij je 5 simpele stappen om een winstgevende webshop op te zetten. Dit zonder kennis of ervaring

 

Bol Masterclass-Jia-Ruan
Bol Masterclass-Jia-Ruan

In de reeks: ‘Geld verdienen met’ zijn ook verschenen:

Geld verdienen met Canva

Geld verdienen met Bloggen