Covid 19 Corona Kleurboek

Het is een heftige periode. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven. We weten niet wanneer we terug het normale leven kunnen aanvangen en dat doet wat met een mens. Daarom zoeken we massaal naar toffe dingen om kracht uit te putten, als tijdverdrijf en om onze zinnen te verzetten.

En waarom start je niet met het maken van je eigen kleurboek. Een Covid 19 kleurboek nog wel. Prettig voor jong en oud. Het zorgt voor plezier en ontspanning en je kunt er je creativiteit volledig in kwijt.

Of misschien wil je je homedecor wel opvrolijken en dit doe je met Art Prints.

In deze blog leg ik je uit hoe je hier mee begint. En als je liever de video hierover ziet.. Hier drukken dan.

Wat je nodig hebt?

Een Canva account en deze gave elementen om je Covind 19 kleurboek te illustreren. Als je meer wil weten over Canva, check de blog hier

Je kan hier je volledige hart en ziel in kwijt goed voor vele uren ambience.

 

Loading Preview…

Powered by Creative Market

 

Hoe begin je?

Om je Covid 19 kleurboek te starten, doe je eerst je de aankoop van de Stay Home collectie, je volgt de stappen online en na betaling kan je de collectie downloaden.

Je gaat naar Canva en gaat alle png bestanden uploaden. De eps en de jpg bestanden kan je niet opladen in Canva, maar dit is niet erg, want op het einde van de blog heb ik daar een tip voor.

De elementen staan nu bij je uploads. Je kan ze best in een mapje zetten, zo heb je ze gemakkelijk bij de hand en moet je niet te ver gaan zoeken. Zeker als je later nog andere elementen gaat opladen. Als je de Canva Pro versie hebt, dan heb je eindeloos veel mapjes. Werk je met de gratis versie – wat perfect is voor deze oefening – dan kan je ze in één van de twee mappen die Canva je biedt onderbrengen.

Laat het ontwerpen van het Covid 19 kleurboek beginnen

Goed, alles staat nu klaar om te starten.

Zorg voor een lege A4 template en klik het element aan dat je op je pagina wil hebben. Wil je een nieuwe pagina, dan heb je onder je template de mogelijkheid een nieuwe template toe te voegen. En voila, je bent vertrokken.

Afhankelijk voor wie je het kleurboek maakt, bepaal je wat er op je pagina komt te staan. Je peuter van 2 heeft misschien genoeg aan één element op de pagina terwijl je dochter van 14 misschien wat meer uitdaging nodig heeft.

In ieder geval, dit is een collectie met zeer veel png’tjes. Dus combineren, mix & matchen is helemaal toegestaan.

  • Dus je kiest een A4 template uit
  • Wil je  een draak of een krokodil inkleuren? Kies je element, klik hier op en je plaatje wordt op je blanke canvas geplaatst.
  • Maak het groter of kleiner al naar gelang je wens.
  • En je kan je templates personaliseren door er tekst bij te plaatsen. Hiervoor klik je op het lettertype boven in de werkbalk. Een pro tip: als je in de zoekfunctie – outline – intypt, dan krijg je lettertypes die je kan inkleuren.
  • Als je het perfecte lettertype hebt gevonden, kan je je tekst groter of kleiner maken en hem het gewenste kleurtje geven.

 

Covid 19 kleurboek

 

Voor wie is dit?

Door op deze manier in je eigen kleurboek in elkaar te knutselen maak je verschillende unieke plaatjes die je dan kan delen met je kids, je dierbaren, maar misschien ook op je werk, om samen sterk te staan of te sensibiliseren.

Misschien is dit wel leuk voor leerkrachten om te verwerken in hun lessen, voor gezondheidswerkers die hun collega op een originale manier in de bloemetjes willen zetten. Voor kleinkids die hun grootouders al zo lang moeten missen. Het is dus in feite voor iedereen. En ik was er zo wil enthousiast over dat ik de aankoop onmiddellijk gedaan heb. Zo een zacht prijsje voor deze prachtige illustraties in return.

Maar er is meer.. Art Prints

In deze collectie zitten niet alleen zwarte-witte illustraties, de gekleurde versie krijg je er ook gewoon bij en dat is zalig. Want daar kan je ook heel veel mee doen. Je kan de kaartjes die voorzien zijn gebruiken voor inspiratie. Want helaas.. deze bestanden kan je (nog) opladen in Canva maaar.. en dit is het leukste gedeelte. Je kan je eigen de inspiratie gebruiken om je eigen art printables maken.

Geef je creativiteit de vrije loop en start met het maken van je eigen wall art. Art voor in de living, je slaapkamer, je badkamer, de garage, het tuinhok of het kleinste kamertje. Maar net zo goed voor je bureau op het werk, de winkel die je terug open doet of verwelkoming in je kapsalon. Of je maakt kaartjes, flyers of posters en laat ze afdrukken om mee te geven aan je klanten. Omg.. ik word hier helemaal wil van al de mogelijkheden. Wat is dit toch zalig om te doen.

 

Corona art prints

 

Een Art Print, hoe begin je er aan?

Wel, net hetzelfde als bij de kleurplaat.

  • Je opent Canva en kiest een A4 uit (of flyer of kaartje,.. wat je nodig hebt)
  • Het element waar je mee wil werken klik je aan en plaats je op je lege pagina.
  • Je maakt dit groter, kleiner en zet hem op de gewenste locatie.
  • Naar eigen smaak en goesting zet je er meer elementen bij en je werkt je art print al dan niet af met tekst.

Als je kleurplaat of art print klaar is en je wil hem in zijn fysieke vorm beschouwen, dan kies je voor de pijl boven rechts en klik je op downloaden. Je kiest de pagina die je wil downloaden, eentje, drie of allemaal? en kiest voor pfd print. Downloaden klikken en voila. Ze staan op je computer. Daarna loop je even naar de printer en print de hele handel af (of niet).

De done-for-you kaartjes

In de collectie zitten ook een twintigtal toffe kaartjes en enkele leuke patroontjes die je mag gebruiken. Deze dingetjes uploaden in je Canva account gaat spijtig genoeg niet. Maar je zoekt online naar een converter en magic wil happen. Misschien wil je er een poster van maken of toch liever een gewoon kaartje. Ook dat kan. Dus eerst omzetten naar het gewenste bestand, uploaden in Canva en dan in de juiste format plaatsen.

De patroontjes kan je ook verwerken in leuke posts. Misschien wel op je sociale media account met een leuke of belangrijke boodschap op. Waar je ook voor kiest, ik ben er zeker van dat je boodschap spreekt en zal gehoord worden.

Als laatste

Wel even meegeven, als je deze illustraties zakelijk wil gebruiken ( voor de kleurplaten, de art prints of de done for you cards ) moet je even de (extended) commerciële licentie kopen. Als je hem gebruikt voor je thuisje, dan is de persoonlijke licentie voldoende. Maar goed. Dit alles voor een zeer zacht prijsje.

Als je iemand kent die heel blij zou kunnen worden van deze prachtige illustraties, deel dan even deze blog met hen. Ik vind dit gewoon zo schitterend en ik zou graag willen dat heel veel mensen hiermee aan de slag gaan, gewoon omdat dit een prachtige collectie is en iedereen op een ludieke manier een verzetje kan gebruiken. Bovendien leer je misschien wel een nieuwe skill en word je, net als ik helemaal verliefd op Canva. 

Dus, je weet wat je kan doen! Aan de slag ermee en mail me zeker om me het resultaat te laten zien.Ik ben heel benieuwd naar je Covid 19 kleurboek of je Art Prints Of misschien heb je wel een prangende vraag.. dan mag je me ook altijd mailen op kelly@sprankelonline.be

Loading Preview…

Powered by Creative Market

 

Hoe maak je een covid 19 kleurboek_