Rode ogen verwijderen. Als je een foto neemt en je hebt weinig licht in de omgeving en je gebruikt daarbij ook nog eens een flits. Dan heb je dus last van rode ogen of eerder rode pupillen. De kans dat je tegenwoordig nog veel rode ogen spot op digitale foto’s in zo goed als onbestaande. Maar hé, er zijn altijd uitzonderingen en moest je dus last hebben van een rood oog hier of daar, dan bestaat er zeer gemakkelijk manier in Canva die je in enkele seconde rode ogen laat verwijderen. Nope, geen Photoshop nodig, enkel Canva. En in deze blog leg ik je uit hoe je dat doet.

Rode Ogen Verwijderen in Canva

LET OP. VOORLOPIG WERKT DIT ENKEL IN DE OUDE FOTO EDITOR. MAAR JE KAN SNEL HEEN EN WEER SWITCHEN.

Open je te bewerken foto in Canva

Klik op deze foto en ga naar ‘edit image / afbeelding bewerken’ deze optie vind je links in de werkbalk, deze werkbalk verschijnt dus als je op de foto klikt.

Hierna ga je op zoek naar de app ‘Face Retouch’. Als je deze app nog niet gebruikt hebt, dan vind je hem onderaan, scroll dus een momentje naar beneden en klik hem aan. Je kan ook de zoekfunctie gebruiken om deze app te zoeken.

Als laatste kies je voor de optie ‘Red Eye – Rood Oog’, je klikt deze aan en gebruikt de slider om de intensiteit te bewerken.

Wat denk je hiervan? Gaaf of gaaf? In enkele seconden ben je verlost van die rode ogen. Als je show original aanklikt, dan zie je duidelijk het verschil. Zo gemakkelijk gaat dat dus!

 

Rode ogen verwijderen Canva
Rode ogen verwijderen Canva

PS: Misschien merk je wel op dat de dame op deze foto geen rode ogen van de flits van het fototoestel heeft. Dat klopt, ik vond namelijk geen foto in Canva die aan mijn wensen voldeed. En er zomaar eentje van het internet plukken, is not done. Anyhow, je snapt het punt wel. Moest je zo een foto hebben, dan kan je je rode ogen verwijderen in Canva. 🙂

Leestips!

Heb je zin om nog meer te ontdekken van Canva? Check dan deze blogs die ik voor je uitgezocht heb.

Canva verzamelpagina op deze website

Hoe maak je toffe Canva video’s

Een tabel maken in Canva? Hoe doe je dat?

Maak je CV aan in Canva

Achtergrond verwijderen in Canva

Ebook template maken in Canva

Hoe voeg je een lettertype toe in Canva? 

 

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over deze of een andere blog? Stuur me dan een mailtje op kelly@sprankelonline.be. Langs deze weg wil ik je ook laten weten dat deze website gebruik maakt van affiliate linkjes. Als je op één van deze linkjes klikt, dan krijg ik hier een kleine commissie voor. Het kost je niets extra, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Ook maakt deze website gebruik van advertenties. Hiervoor krijg ik ook een vergoeding en kan ik blijven gratis content maken. En daar dank ik je heel erg voor.