Spread the love

Een watermerk zet je over een foto, een element of een illustratie wanneer je niet wil dat anderen ze zomaar mee aan de haal gaan. Op deze manier voorkom je dat je producten zomaar ergens, gratis en voor niets op het internet rond zwerven.  Met een watermerk toon je dus de echtheid van het product aan of voorkom je dat mensen gaan stelen.

Voor of achtergrond?

Een watermerk wordt meestal over een ontwerp geplaatst, al kan je het evengoed op de achtergrond plaatsen. Als je dit digitaal goed plaatst is het moeilijk om dit te verwijderen.

Watermerk Canva

Als je kijkt naar een premium element, een foto of een illustratie in de Canva bibliotheek, dan zie je dat hier het Canva watermerk over geplaatst is. Zo is het voor de gebruiker (meestal) duidelijk dat je moet betalen voor dit element. Van zodra je de aankoop realiseert, zal ook het watermerk verdwijnen. Of als je een Canva Pro gebruiker bent, dan zie het watermerk zelfs niet staan, niet in je ontwerpen en ook niet in je downloads.

Niet heel zeker of je een betaalde foto gebruikt? Van zodra je wil downloaden gaat Canva je wel vertellen of je moet betalen voor je ontwerp. Als je moet betalen, heb je altijd te maken met een premium element. Canva laat je zelfs zien over welke foto of illustratie het gaat.

Je kan echter wel een gratis concept met watermerk downloaden. Maar dan zie je dit wel staan op je afdruk. Dit is echter handig om te testen of je ontwerp goed is of niet.

 

Zelf een watermerk maken

  • Uiteraard kan je in Canva zelf je eentje maken. Volg onderstaande stappen en er gaat nooit nog iemand met jouw afbeeldingen lopen.
  • Maak een ontwerp van 800 x 800 px
  • Zet je logo in het midden van het ontwerp
  • Ga naar elementen en kies een leuk element uit. Hier kan je je fantasie laten gaan. Maar vaak wordt er iets gekozen dat geassocieerd kan worden met je merknaam.
  • Kies eventueel een leuke lijn, geef deze een kleur naar keuze en zet er je merknaam bij. Of een letter van je merknaam.
  • Of maak een leuk logo in Canva en maak hier je watermerk van.
  • Belangrijk is om je watermerk te downloaden als PNG met transparante achtergrond. Daarna laad je het opnieuw op en kan je het over al je ontwerpen zetten.
  • Verfijn indien nodig.
  • Heb je nog geen Canva Pro? Check dan de aanbieding hieronder. Have fun!

 

Canva Pro Free Gratis

 

Wil je meer weten over Canva, check dan deze verzamelpagina, je vindt er allerlei toffe artikels, van achtergrond verwijderen tot het maken van een ebook. Canva rules!