tips affiliate marketing

Elke dag nieuwe kansen – Tips Affiliate Marketing

Dankzij het internet heb je bijna alles onmiddellijk binnen handbereik. Met slechts een paar klikken krijgt je toegang tot duizenden en zelfs miljoenen stukjes informatie, in de vorm van blogs, artikels, podcasts of video’s. En weet dat je je kan verdiepen in elk interessegebied. Nu het internet steeds vertrouwder wordt en meer mensen online gaan, is het internet ook dé plaats om te kopen en te verkopen.  Wist je dat het ‘wereld wijde web’ elke dag groeit met meer dan een miljoen pagina’s. De online wereld is booming. Zeker omdat steeds meer mensen het internet gebruiken voor informatie, educatie, amusement, zakelijke en andere persoonlijke redenen. Je moet geen ondernemer zijn om te beseffen dat dit fenomeen je torenhoge financiële voordelen kan opleveren. De snel groeiende populariteit van het internet in de afgelopen jaren is zeker een kans voor bedrijven en dat wil je als ondernemer toch niet missen. Lees hier verschillende tips over Affiliate Marketing.

 

Klikken en downloaden die handel 🙂

 

Moet je ervaring hebben?

Maar je moet geen jaren ervaring hebben als ondernemer om geld te verdienen met het internet. Ohwww noo! En laat dit maar even binnen komen. Ook jij kan via internet veel geld verdienen, zelfs als je geen producten hebt om te verkopen en zelfs wanneer je geen bekend en gevestigd bedrijf bent. Echt! Je kan zelfs online centen verdienen zonder dat je een website hebt.

Hoe verdien je online centen?

Hoe? Dat is via affiliate marketing. Misschien heb je hier al wel eens van gehoord of ben je deze woorden tijdens het surfen op internet al een tegen gekomen. Affiliate marketing is het delen of promoten van andere ondernemers hun producten.  Als mensen dan op je link klikken en een aankoop doen, dan krijg jij als affiliate hier een commissie voor. Deze manier van ondernemen is tegenwoordig één van de snelgroeiende bedrijfstakken omdat bewezen is dat het kostenefficiënt en meetbaar is om grote winst te behalen, zowel voor de handelaar als voor de affiliate partners aangesloten in het programma. I kid you not. Zelfs ik heb inkomsten via affiliate marketing en als ik dat kan, kan jij dat ook.

Voordelen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing werkt dus zeer effectief voor de handelaar en de affiliate. Ten eerste krijgt hij de kans om zijn producten op een grotere markt te adverteren, wat zijn kansen om het product te verkopen en hier dus op te verdienen vergroot. Hoe meer affiliate websites of hardwerkende affiliates hij krijgt, hoe meer verkopen hij kan verwachten. Door de producten en diensten op deze manier op de markt te laten brengen, bespaart de eigenaar zichzelf tijd, moeite en geld bij het zoeken naar mogelijke markten en klanten.

Wanneer een klant op de link op de aangesloten website klikt, het product koopt, het aanbeveelt aan anderen die hetzelfde artikel zoeken of het opnieuw koopt, vermenigvuldigt de handelaar zijn kansen om te verdienen. Aan de andere kant profiteert de aangesloten marketeer van elke klant die op de link op zijn website klikt en die het product daadwerkelijk koopt of gebruik maakt van de service die door de handelaar wordt aangeboden. In de meeste gevallen krijgt de affiliate commissie per verkoop, wat een vast percentage of een vast bedrag kan zijn. Voor digitale producten ligt dit tussen de 25 – 50%, voor fysieke producten ligt dit een stuk lager, dat zal tussen de 5 -15% liggen.

Maar stel nu dat je een ongelooflijke fan bent van Canva Planner Templates en je deze ook op je website wil promoten, nu, ik promoot dit ook en ik weet dat je hier 50% commissie voor krijgt. Wel 2x een verkoop en je hebt je investering al terug. En al de verkopen daarna zijn pure winst. Ehh What! Ja, dat bestaat. Geen nood om dus je eigen product in de wereld te zetten, promoot gewoon dat van anderen.

Heb je een website nodig om dit te kunnen doen?

Een website is een belangrijk onderdeel van affiliate marketing, maar niet altijd noodzakelijk, als je het mij vraagt. Er zijn ook verschillende andere mogelijkheden om mensen te laten klikken op je linkjes. Zo kan je Pinterest als strategie inzetten, je kan tegenwoording rechtstreeks naar het affiliate product linken. Maar je kan ook Youtube inzetten als jouw affiliate marketing kanaal. Dan maak je linkjes naar de producten waar je over schrijft.

Maar je kan uiteraard ook voor een mix van alles gaan. Maar start met één kanaal en zie wat je prettig vindt. Met de hier boven beschreven opties, Pinterest en Youtube ben je sneller vertrokken en zal het niet zo lang duren voor mensen gaan klikken.

Als je kiest voor een website, dan kan je weg wat langer duren. Je moet immers een website bouwen, teksten gaan schrijven en een publiek opbouwen. Mensen geven na enkele maanden op omdat ze geen resultaat zien. Maar net dan mag je niet opgeven. Start je vanaf nul, ga dan voor een gebruiksvriendelijke website, hiermee ga je je mensen aantrekken en ze motiveren om op je linkjes te klikken. Zoals ik net eerder zei, hiervoor ga je inspanningen moeten leveren. Zorg dat je weet wat je klant nodig heeft.

 

Klikken en downloaden die handel

 

Content is King

Maak een leuke website vol met originele, nuttige en relevante inhoud. Onthoud dat internetgebruikers online gaan om informatie op te zoeken, maar dat ze daarom nog geen aankoop zullen doen. Mensen willen soms ook gewoon rondhangen online op zoek naar nuttige en aantrekkelijke artikelen. Content is nog steeds King, zorg er dus voor dat je schrijfsels dus van goede kwaliteit zijn, zodat ze je ook helpen bij een hogere positie in de zoekmachines.

Door interessante content te plaatsen, zet jij je in de wereld als expert en word je een betrouwbare aanbieder van het product of de dienst die je promoot. Ga voor naamsbekendheid en bouw van daaruit verder. Want als jij veel verkeer op je website krijgt, krijg je meer kliks en meer kliks, is meer inkomsten.

De mogelijkheden in affiliate marketing zijn eindeloos en worden alleen beperkt door je eigen verbeeldingskracht, originaliteit, vindingrijkheid en vastberadenheid.

Meer weten over Affiliate Marketing

Wil je meer leren en tips over Affiliate Marketing volg dan deze training. Deze heb ik zelf ook gevolgd en heeft mijn online leven drastisch gewijzigd. Mijn ervaring lees je in deze blog. Wat ik vind van deze training en wat de do’s en dont’s zijn zie je in dit filmpje

Wil je nog niet aan de slag met een website, maar wil je met Pinterest starten, koop dan deze pins die je vlot aanpast in Canva. Je krijgt bij aankoop trouwens een prachtige gids van hoe Pinterest werkt. Dus, het excuus, ik weet niet hoe Pinterest werkt gaat hier niet op. Een product waar de wereld trouwens gek op is, zijn deze Canva Planner Templates. In 2 verkopen heb jij je investering terug.

Heb je vragen na het lezen van dit artikel over ‘Tips Affiliate Marketing’ stuur me dan op kelly@sprankelonline.be en ik help je graag verder.