Sociale Media voor Vastgoedmakelaars

Sociale Media voor vastgoedmakelaars – hoe maak je mooie afbeeldingen

Sociale media zijn niet meer weg te denken, je moet mee op de boot springen, ook vastgoedmakelaars ontsnappen hier niet aan. In deze blog ontdek je hoe je mooie afbeeldingen maakt en welke gratis tool je hiervoor inzet.

De gratis tool is Canva

Waarom Canva de beste tool is voor het ontwerpen van de mooiste online & offline media voor immo kantoren. En waarom zeg ik dat? Wel Canva heeft heel erg zijn best gedaan om zijn templates of sjablonen onder te verdelen in categorieën. En wrijf al maar in je handjes, want de vastgoedsector staat volgens mij op nummer één. Dat wil zeggen dat jij als vastgoedmakelaar veel minder werk hebt om zelf een mooi design te bedenken, want Canva heeft het harde werk voor jou gedaan. Drag ’n drop, kleur en lettertype veranderen & you’re of to go. Zo kan je je bezighouden met wat echt belangrijk is. Namelijk de champagne koud zetten #weereenhuisverkocht!

Wat is Canva?

Heb je al eens gehoord van Canva, maar heb je geen idee wat het is? Dat is helemaal niet erg. Lees even deze blog  en je bent helemaal mee. Maar ik wil je wel waarschuwen – it’s about to change your life. Als je eenmaal de verborgen pareltjes ontdekt van dit grafisch programma, dan heb je een geheim wapen in handen.

Hoe helpt Canva vastgoedmakelaars?

Sociale Media

Canva wordt gebruikt voor online en offline communicatie. Sociale media templates zijn hier een onderdeel van. Als je Canva opent en je typt ‘Sociale Media’ template in in de zoekfunctie dan opent hij een leeg 800 px x 800 px sjabloon voor je. Als je links van je sjabloon kijkt zie ‘Sociale Afbeelding Vastgoed’ staan #alseerstenogwel. Klik je op ‘alle’ dan geeft Canva je een mogelijkheid aan verschillende templates. Hierin kan je helemaal losgehen en je Facebookpagina vullen met toffe plaatjes. In de wilde weg beginnen posten is een optie. Maar gestructureerd en met een plan, brengt je uiteraard veel verder. Zo is het best aantrekkelijk om je huisstijl te gebruiken in al je communicatie. Heb je geen huisstijl of wil je je bestaande optimaliseren, check dan de gratis training ‘Maak je huisstijl in Canva’

Quotes

Een toffe manier om gemakkelijk, snel en veel content te maken is het ontwerpen van quotes. Maak één keer een template in Canva en zet hier telkens een andere quote in. Dit klinkt misschien als veel werk, maar het wordt easypeasy als je dit in Canva doet. In minder dan een uurtje tijd heb jij 52 quotes gemaakt. Goed voor elke week een post en dit een heel jaar lang.

Als extraatje heb ik enkele leuke quotes voor je uitgezocht die ik zelf in de vastgoedniche zou gebruiken.

 • Home is not a place.. it’s a feeling
 • There is nothing more important than a good, safe and secure home
 • The thrill of coming home has never changed
 • A house is made of bricks and beams. A home is made of hopes and dreams
 • Let’s stay home
 • Every family has a story. Welcome to ours
 • I came. I saw. I sold.
 • Keep calm and let’s find you a new home
 • Sold. favorite four letter word
 • Don’t wait to buy real estate. Buy real estate and wait
 • Need a house? I’m your girl
 • Everything a touch turns to sold
 • I turn coffee into houses
 • House + Love = Home
 • I’m a realtor. What’s your superpower?
 • Opening doors and changing lives. That’s what we do
 • You’re telling me I could have bought a house for less than paying rent?

Maar er is meer dan alleen Sociale Media voor Vastgoedmakelaars! 

In Canva vind je zo goed als alles dat je nodig hebt voor je communicatie – online & offline – en Canva heeft duidelijk een boontje voor vastgoedmakelaars, want in alles dat ze gemaakt hebben, hebben ze specifiek voor de immo sector mooie ready-to-use ontwerpen gemaakt. En niets houdt je tegen om deze ontwerpen ook in je Facebookmarketing in te zetten. Een overzicht:

Presentaties

Tussen je huizen door geef je als vastgoedmakelaar vast regelmatig een presentatie. Om nieuwe klanten mee te nemen door  de pareltjes in je portefeuille of om de medewerkers op kantoor een nieuwe training aan te bieden. Tijd verliezen met toffe en aantrekkelijke presentaties maken doe je liever niet. Canva biedt speciaal ontworpen  vastgoedpresentaties aan. Echt?? Yep, zo te gebruiken. Wil je liever een PPP? No Problemo.. In Canva zet je je presentatie om naar Powerpoint. Met één klik staat je vers gemaakte presentatie in Powerpoint #thissoundsnotreal. 

Flyers

Regelmatig eens van flyer wisselen? Geen probleem. Je hebt nu Canva toch? Ook hier gaat deze magische tool tot het uiterste voor je. Kies alvast uit deze 80+ voor de ‘real estate’ ontworpen pareltjes. 

Brochures

Je hoeft het niet te ver te zoeken. Binnenkort ga je iedereen omver whowen #isdatweleenwoord met je zelfgemaakte brochures? Inclusief je concullega’s en al.

Postkaarten

Origineel uit de hoek komen en in plaats van een brochure liever een postkaart? Met postkaart achterkant en al. Heb ik je dat al gezegd? Ja, dat kan.

Nieuwsbrieven

Waarschijnlijk geloof je het ondertussen al niet meer, maar yep, toch waar. Nieuwsbrieven schrijven klaar je in een mum van tijd met deze Nieuwsbrief Templates speciaal voor de vastgoedsector ontworpen. En als dit nog niet genoeg is, als je werkt met Mailchimp dan laad je je nieuwtjes met één klik in je Mailchimp account. #tijdbesparenhierbenjedan

Visitekaartjes

Ondertussen ben je een echte pro en mag een nieuw – in Canva gemaakt – visitekaartje niet ontbreken. Keuze uit meer dan 39 exemplaartjes? Check!

Icoontjes

Heb je na al die mooie templates zoiets van, prachtig toch, maar mis je nog een kers op de taart. Verfraai dan met extraordinary icoontjes speciaal op maat gemaakt voor immo-sterren. Keuze uit meer dan 1000 vastgoedicoontjes of gebouwen. Dat kan nogal eens tellen. Sociale Media voor Vastgoedmakelaars? Je bent nu helemaal #partyproof

_______________

Heb je verder nog vragen, wil je een leuk idee met me delen of wil je een Canva training voor je Vastgoedmedewerkers? Stuur een mailtje naar kelly@sprankelonline.be en ik geef je snel een antwoord.

_______________

Probeer Canva Pro nu 30 dagen Gratis. Klik op de afbeelding hieronder