Shoplake

Prachtig toch, jonge mensen die weten dat ze willen ondernemen. Deze en andere webshops heb ik verzameld in een blog om Belgische webhops een hart onder de riem te steken tijdens deze Corona dagen. Ben jij of ken jij een webshop die nog niet in het artikel staat, laat het me snel weten op kelly@sprankelonline.be. Ik zet je er met alle plezier tussen.

In deze blog ontdek je Lara en haar mooie webwinkel Shoplake. Lara is één van die jonge powervrouwen die al heel vroeg weet welke richting ze uit wil gaan met haar leven. Haar verhaal lees je in het interview hier onder.

Shoplake

 

Dankje om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Dankjewel voor jouw interesse in mijn webshop. Mijn naam is Lara Kemps, student-zelfstandige uit Beringen van 20 jaar oud.

Wat is het verhaal van je onderneming. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan? 

Van jongs af aan heb ik altijd al de droom gehad om mijn eigen bedrijf op te starten. Naarmate ik ouder werd heb ik steeds meer interesse gekregen in de modewereld, dus droomde ik van een eigen winkeltje of webshop. In september 2018 ben ik dan ook begonnen met de opleiding ‘KMO & Ondernemen’. Dit is een opleiding die je voorbereid op het runnen van je eigen zaak. Toen ik in mijn eerste jaar zat begon mijn ondernemerszin al echt op te komen en kon ik niet meer wachten om de eerste stap naar mijn eigen zaak te zetten. Die zomer heb ik dan heel wat research gedaan over hoe je zoiets aanpakt, en heb ik ook daadwerkelijk een eerste stap gezet. Zo is Shoplake dus ontstaan.
Link webshop: https://www.shoplake.be

Instagram: https://www.instagram.com/shoplake.be/
Facebook: https://www.facebook.com/Shoplake

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Was er al een webshop?

Ik ben dus mijn eigen webshop opgestart, een fysieke winkel heb ik (nog) niet. Dit is wel een grote droom van mij voor in de verdere toekomst, dus ik hoop dat ik ook deze droom kan waarmaken.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

Ik bereik mijn klanten vooral via Instagram, waar ik informatie plaats over nieuwe collecties en dergelijke. Om te zorgen dat mijn webshop nu meer aandacht krijgt, plaats ik regelmatig kortingscodes op het Instagram account.

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Het allerleukste aan mijn webshop vind ik het uitzoeken van nieuwe collecties. Ik doe dit vooral online en besteed hier heel wat uren aan. Ik zoek vooral dingen uit die ik zelf ook heel erg leuk vind, maar ik ga natuurlijk ook mee in de laatste nieuwe trends. Voor de tijden van Corona was dit niet echt anders dan nu.

Shoplake

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Het administratieve gedeelte is iets wat ik liever wel zou willen overslaan. Alle facturen en bonnetjes bijhouden, dat is iets waar ik nog wat handiger in wil worden. Gelukkig is mijn mama boekhoudster, dus zij helpt me hier wel vaak mee.

Welk product uit je shop zet je graag eens extra in de spotlights?

Op dit moment is de London Jacket mijn favorite item. Het is ook het best verkochte item van dit moment. De London Jacket is het perfecte jasje voor de aankomende lente dagen wanneer het wat warmer is. Link: https://www.shoplake.be/product/1269581/london-jacket

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Ik kijk nu zeker anders naar mijn webshop. In deze tijden van Corona is een webshop natuurlijk de ideale oplossing. Mensen kunnen niet meer hun huis uit, dus bestellen meer dingen online. Het grootste doel wat ik natuurlijk wil bereiken is om steeds meer naamsbekendheid op te bouwen en zo ook een grotere doelgroep te bereiken. Zoals ik al eerder aangegeven heb is het ook een heel grote droom om in de toekomst ook een fysieke winkel te kunnen openen.

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Door Corona heb ik zeker meer vrije tijd gekregen. Ik ben natuurlijk nog een student, dus ik besteed wel nog altijd veel van mijn tijd aan werk voor school. Maar ik leer heel erg graag bij en ik zie dit als het ideale moment om verschillende webinars te volgen. Ik heb er al ééntje gevolgd over hoe je als retailer moet omgaan met deze Corona crisis. De komende weken heb ik ook nog een paar webinars gepland staan over het maken van een Facebook winkel en het promoten van je producten op social media.

En werk je al met Canva?

Zelf werk ik nog niet met Canva. Ik ken het zeker en vast wel, maar het is er gewoon nog niet van gekomen. Nu is wel het perfecte moment om me er wat meer in te verdiepen, dus hier ga ik zeker en vast wel eens tijd voor maken!

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? Al dan niet Corona gerelateerd?

Als je een grote droom hebt maar niet de eerste stap durft zetten om deze ook daadwerkelijk waar te maken, gewoon doen! Je zult altijd tegenslagen meemaken, maar als je echt iets wilt dan kom je er ook.

Dank je voor het interview Lara. Sprankel Online wenst je veel succes toe in de toekomst. #staystrong