Clover Gin
Spread the love

We mogen met zijn allen een tijdje niet meer buiten komen. Maar dat wil niet zeggen dat we in ons kot niet mogen genieten van lekkere hapjes, tapjes en één of meerdere waanzinnig smaakvolle drankjes. Clover gin is zo één van die drankjes. Drie zussen die aan een prachtig product én webshop werken. Daar maak je vandaag kennis mee.

Waarom op Sprankel Online zal je denken? Wel, om Belgische ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens deze Corona dagen heb ik beslist een blog te schrijven over webshops in Belgie. Het resultaat vind je hier. Ben je of ken je een webshop? Laat het me zeker weten op [email protected] en ik zet je ze zeker tussen.

Maar voor nu – eerst gin! Enjoy!

Clover Gin

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Charlotte, van Clover gin.

Wat is het verhaal van je onderneming. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan?

Wij zijn 3 zussen die een 4 tal jaar geleden “Clover gin” op de markt hebben gebracht. Het begon  allemaal als een ‘pop up’ idee, we zouden 5 batchen doen (van telkens 400 flessen) en zouden wel  zien hoe lang we er over zouden doen om alles te verkopen. De verkoop  liep meteen als een trein  en vandaag zijn we uitgegroeid tot een vaste waarde onder de Belgische gin merken. We hebben 2  gins, een non alcoholische gin en een mooi assortiment glazen en andere accessoires zoals  sustainable rietjes, onderzetters,… Ook hebben we een mobiele gin bar en gin truck waar we mee op evenementen staan zoals trouwfeesten, openingen van winkels, after works…

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Was er al een webshop?

Ja, we hadden gelukkig al een webshop. Ik moet wel zeggen dat onze verkoop vooral loopt door onze B2B klanten, en dat zij en/of hun klanten noodgedwongen hun deuren moeten sluiten, heeft een zeer grote impact op ons. Ook al onze evenementen zijn reeds afgelast.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

We proberen dit vooral via onze social media te doen. Ook zitten we middenin een verhuis, we hebben al enkele leuke items gevonden in onze stock waarmee we dan acties koppelen aan onze webshop. Hou zeker onze instagram in de gaten 😉

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Ik vind het leuk dat we niet enkel een ‘gin’ merk zijn, we hebben het hele plaatje er rond ook. Mensen kunnen door dat ze nu niet meer enkel en alleen onze gin ergens zien of drinken nu ook zien dat we een heleboel andere leuke producten hebben.

 

Clover Gin

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Ik vind eigenlijk alle taken van onze webshop zeer leuk. Het is hartverwarmend dat mensen elkaar toch wel willen steunen in deze bizarre tijden door lokaal te kopen.

Welk product uit je shop zet je graag eens extra in de spotlights?

Dat is een moeilijke, als ik toch zou moeten kiezen kies ik onze ‘golden straws’. Ze zijn niet alleen prachtig maar ook sustainable, na gebruik doe je ze gewoon in de vaatwasser.

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Onze webshop kent nu wel een grote groei, ik hoop natuurlijk dat dit kan aanhouden. Hoewel we natuurlijk ook wel inzitten met al onze klanten die ook groot omzetverlies lijden nu. We zullen zeker iedereen ook aansporen om hun flesje clover gin (na de lockdown) bij hun favoriete verkooppunt te halen :).

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Zoals ik al schreef zitten we middenin een verhuis, dus zeker druk genoeg daarmee. Verder heb ik ook kinderen dus ik ben mezelf aan het verdelen tussen de taken van moeder, ondernemer, leerkracht, poetsvrouw, kok,… 😉

En werk je al met Canva? 😉 (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva)

Nee nog niet! Ziet er wel super leuk, als de verhuis klaar is wil ik dit zeker ééns proberen.

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? Al dan niet Corona gerelateerd?

Keep calm, stay inside and drink a (clover) gin and tonic 😉
Goed idee! Dank je voor het interview en succes in de toekomst! #staystrong