Lauraquamermaids

Tijdens het schrijven van een blog over Belgische webshops, dit om onze ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens deze Corona crisis, ontdek ik elke dag pareltjes van shops. Ik wist niet eens dat er zo veel leuke initiatieven zijn uitgewerkt. Dus, ik ben heel benieuwd. Ben of ken jij nog leuke shops, laat het me zeker weten op kelly@sprankelonline.be en ik zet je er zeker tussen.

Eén van die gave pareltjes is de shop van Stefanie. Laat je verwonderen door Lauraquamermaids.be

Lauraquamermaids

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Mijn naam is Stefanie, ik ben net 37 geworden en woon in Elewijt.

Wat is het verhaal van Lauraquamermaids.be . Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan?

Ik ben ongeveer 4jaar geleden samen met mijn mama in dit avontuur gestapt en sinds 1,5 jaar run in Lauraqua Mermaids op mijn eentje. Ik ben in dit avontuur gestapt omdat er 4jaar geleden nog geen sprake was van zwemmen met een zeemeerminnenstaart in België. Het was mijn dochter Laura die maar bleef zeuren voor een zeemeerminnenstaart. Ze had filmpjes op you tube gezien en ze wou dat ook. 🙂 Na op opzoekwerk op het internet kwamen we al snel uit dat ze blijkbaar enkel in Amerika verkrijgbaar waren en de prijzen heel duur waren om zo een staartje in België in te krijgen.
En toen kwamen we het op het idee om een webshop te openen. En zo is het allemaal begonnen. We gingen op zoek naar leveranciers over heel de wereld. Want we wouden kwaliteit maar ook een goede prijs aanbieden. We hebben getwijfeld om naar de Chinese markt gegaan. Maar die verkochten vooral namaak van grote zeemeermin merken. Dat wouden wij niet. Tot we uitkwamen bij een leverancier in Zuid-Afrika. Die enkel met Afrikaanse vrouwen werkten. En we waren vertrokken. We begonnen onze webshop met drie zeemeerminnenstaartjes. Ondertussen is ons assortiment veel uitgebreider en worden onze zeemeerminnenstaart gemaakt in Spanje. Ik probeer mijn webshop te vullen met leuke zeemeermin spulletjes. Ik zoek nog steeds het hele internet af om juist dat ene te vinden dat mijn webshop zo uniek maakt.
.

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Was er al een webshop?

Ik heb enkel een webshop.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

Voor de moment is het heel stilletjes in de webshop. Ik probeer wel wat aandacht te krijgen. Maar het is niet makkelijk.

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Moeilijk te zeggen want mijn webshop draait niet door het Corona virus.

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Het papierenwerk 🙂

Welk product uit je shop zet je graag eens extra in de spotlights?

Mijn leuke zwembrilletjes! Enkel verkrijgbaar bij Lauraqua Mermaids.

Lauraquamermaids zwembril

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Neen, ik hoop nog steeds om de grootste van België te worden. 🙂
.

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Geen extra vrije tijd. Ik heb nog een full time job en ik werk van thuis uit. Dit vind ik helemaal niet leuk. Ik hou van het sociaal contact.Ondertussen heb ik wel een cursus aangekocht om te groeien met je website, maar heb er voor de moment geen fut voor. Ik zal blij zijn als we allemaal terug uit ons kot mogen.

En werk je al met Canva? 😉 (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva)

Ik werk met canva voor:
– business kaartjes
– flyers
– IG stories
– IG posts
Een heel makkelijk en gebruiksvriendelijk programma.
.

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? Al dan niet Corona gerelateerd?

Als we allemaal flink in ons kot blijven, zwemmen we deze zomer weer allemaal rond in onze zeemeemeerminnenstaart. (Of zo iets :))

haha! Dat gaan we doen 🙂 Dank je Stefanie van Lauraquamermaids.be voor het interview. En veel succes gewenst met de uitbouw van je webshop #staystrong