Meer verkeer naar je website, dat wil jij toch ook? Want meer verkeer betekent meer lezers, meer klikjes, meer inschrijvingen op je nieuwsbrief en dus uiteindelijk.. meer verkopen. Van je fysieke, digitale of affiliate producten. Dus ja, absoluut zeker dat jij dit ook wil. In deze blog geef ik je enkele tips om meer verkeer naar je blog en website te krijgen.

* Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je via deze linkjes een aankoop doet, krijg ik hiervoor een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan en kan ik blijven toffe inhoud maken. Dus dank je wel hiervoor. 

 

Canva Pro Free Gratis

 

Leg je persoonlijkheid in je website

Ontwikkel boeiende content, artikels waar je lezers werkelijk wat aan hebben in plaats van alleen maar sales praatjes of van die saaie berichten. Gooi er ook af en toe een persoonlijk artikel doorheen. Mensen weten graag met wie ze te maken hebben. Dan kunnen ze een connectie leggen.

Comment op drukke blogs

Ga af en toe eens wat andere blogs lezen – liefst blogs met wat verkeer – en ga schrijf dan een pakkende comment. Ik ben ervan overtuigd, dat als dit mensen raakt, ze gaan doorklikken naar jouw website (via de link die je kan toevoegen). Bovendien heb je op deze manier ook een backlinkje naar je eigen website. Wat dan weer goed is voor je SEO. Nu hoor ik je denken – misschien is dit een no-follow link? Goh, ik weet niet echt of de meeste bedrijven hier op deze manier mee bezig zijn. Ik zie allesinds toch veel backlinkjes van zulke websites terugkomen in mijn Google Search.

Zoek je publiek op Facebook

Zoek op Facebook naar relevante groepen en post (indien dit mag) je blog op deze pagina. Er bestaan ook verschillende Bloggers groepen op Facebook, ook daar strooi je je bloklinkjes zeker in het rond.

Blog naar je mailing

Wanneer je een blog online geplaatst heb, stuur hem dan ook naar je mailinglijst. Gegarandeerd dat mensen je laatste nieuwe blog gaan lezen. Het is soms moeilijk bij te houden wanneer een nieuwe blog online komt. Op deze manier maak jij het heel gemakkelijk voor je mensen. Vraag ook aan je emaillijst om je blog te delen en geef ze hiervoor een beloning. En als laatste emailtip; zet een link van je beste blog in je emailhandtekening. Meer bezoekers zijn zo gegarandeerd.

Gastbloggers gezocht

Ga op zoek naar websites die gastbloggers zoeken. Contacteer deze mensen – liefst druk bezochte blogs – en vraag of je een nieuw artikel mag schrijven in ruil voor een linkje naar jouw eigen website.

Wees controversieel

Als je een mening hebt, wees dan ook niet angstig om dit te delen. Gegarandeerd dat dit bezoekers gaat trekken.

Geef iets weg zonder een email te vragen

Geef ook eens een keertje iets weg zonder dat je hiervoor een emailadres voor in de plaatst vraagt. Dat weten je mensen of toekomstige lezers ook wel te waarderen.  Een printable of templates  die je in Canva maakt, een quiz, een vragenlijst of gewoon iets leuks waarvan je weet dat je publiek dit wel op prijs kan stellen. Maak dit voor je eigen blog of voor de website van iemand anders. Zolang dit maar extra verkeer naar jouw website brengt.

Delen maar

Deel je blog op je sociale media kanalen. Op Facebook, Instagram en Twitter (als je dit nog hebt), maar vergeet ook Linkedin en Pinterest niet. Heb je ergens anders nog online vrienden zitten. Vergeet hen zeker daar ook niet. Deel ook regelmatig je oude blogs nog eens via je sociale media kanalen.

Zet een weggeef actie op poten

Zoek gelijkgestemde online ondernemers en zet een mooie giveaway op poten want mensen zijn helemaal gek van gratis spullen. Op deze manier bereik je mensen die je nog niet kennen.

Hou je website up-to-date

Zorg ervoor dat je website ten alle tijden up-to-date is. Niets is vervelender dan op een pagina te landen, uitkijkend naar die ene speciale workshop en er achter te komen dat je net 5 weken te laat bent om je in te schrijven. Hetzelfde voor (affiliate) producten die je aanbiedt op je blog. Hou je website dus bij op een consistente manier en mensen komen terug voor meer.

Zoekwoordonderzoek

Voer goed zoekwoordonderzoek. gebruik hiervoor Neilpatel.com. Dit is een gratis website, maar het helpt je aardig op weg.

Schakel familie en vrienden in

Vraag aan je lieve tantes, ooms, broers, zussen en al je vrienden om dat leuke blog van je massaal te delen.

Oude blogs

Verbeter je oude blogs en link naar andere blogposts

Youtube

Maak een YouTube video van je beste blogs. Dit gaat uiteraard voor meer bezoekjes naar je website zorgen, maar dan mag je zeker dat linkje naar je website niet vergeten.

 

 

Canva Pro Free Gratis

 

Heb je vragen over deze of andere blogs? Neem dan zeker contact op met kelly@sprankelonline.be en ik help je zo snel mogelijk verder. Wil je meer weten over Affiliate Marketing, check dan zeker deze verzamelpagina over Affiliate Marketing en begin vandaag nog met centjes verdienen. Voor zowel bloggers als bedrijven.