Als je een online business hebt, dan weet je dat één van je struggles wel eens kan zijn om meer verkeer naar je website, Facebookpagina of Instagram pagina te krijgen.

Want, je hebt verkeer nodig om verkopen te doen, om je emaillijst op te bouwen, om mensen te laten klikken op je affiliate producten.

Dus een belangrijke vraag is. Waar komt je verkeer vandaan?

Je kan investeren in advertenties, maar dan moet je er wel iets vanaf weten. Als je zomaar wat doet, dan kan je mogelijks veel geld verspillen. Of je kan je tijd en energie gaan investeren in SEO, maar misschien heb je niet het geduld om hier op te wachten. Want SEO kan wel een tijdje nodig hebben befor it kicks in.

Gelukkig zijn er nog andere opties:

Wees een gast en schrijf een gastblog

Iedereen heeft content nodig. Dit is één van de zaken die steeds consistent aanwezig en nodig zullen zijn. Er is nooit genoeg content. En dit is waar jij kan helpen. Door een gastblog te schrijven, op een website die hetzelfde publiek heeft dan jij. Hier kan je dus iemand anders zijn publiek lenen.

Maar je mag natuurlijk niet oude content van jouw website nemen en dit gaan plaatsen als gastblog. Nee, om het beste resultaat te krijgen, zal je dit moeten doen:

 • Maak specifieke content voor het publiek van de website waarvoor je een blog schrijft
 • Deel ideeën en strategieën die nergens anders gedeeld worden
 • Verwerk je persoonlijkheid in deze content, zodat ze onmiddellijk een klik hebben met jou
 • Zorg ervoor dat er een onweerstaanbare reden is om door te klikken naar jouw website

Eénmaal op jouw blog leg je ze natuurlijk in de watten met de content die jij reeds gemaakt hebt. Dus een relatief gemakkelijke manier om nieuwe mensen op je website te krijgen. Bovendien doe je aan linkbuilding als er een linkje met jouw URL in het artikel geplaatst wordt.

Zelf heb ik ook meerdere artikels op andere websites staan, geen slechte beslissing, het kan je verkeer serieus de hoogte in doen schieten.

Zoek goede partners

Heb je geen lijst? Ontdek deze snelle manier om iemand anders zijn publiek te lenen en een kickstart te maken naar je eigen mailinglijst toe.

Plan een gratis event met een partner.

Hoe werkt dit?

 1. Jij (want jij hebt de kleinste lijst) maakt een onweerstaanbare gratis training die leidt naar een goedkoop, no brainer product.
 2. Installeer een affiliate tracking system zoals aMember, Infusionsoft or 1Shopping Cart.
 3. Bied je affiliates een hoog percentages aan comissie in ruil voor co-hosting jouw webinar en natuurlijk voor het brenagen van al dat extra verkeer

Dit is uiteraard een win:win situatie voor jullie beiden. Jij krijgt extra verkeer, je partner affiliate inkomsten. Zorg er dus zeker ook voor dat je een goede funnel klaar hebt staan nadat mensen zich inschrijven op je emaillijst. Zodat ze kunnen profiteren van al het goeds dat jij te bieden hebt.

Interview

Als je echt je expert positie wil vergroten én extra verkeer naar je website wil krijgen, dan moet je ervoor zorgen dat anderen je gaan interviewen. Net zoals ze doen met auteurs die nieuwe boeken hebben geschreven of acteurs aan de vooravond van hun nieuwste film. Ook jij en je onderneming kunnen voor een groot en nieuw publiek komen als jij deze strategie gaat toepassen. En dit door te antwoorden op vragen waar jij het antwoord van weet.

Er zijn verschillende opportuniteiten om een interview te scoren. Denk maar aan:

 • Andere blogs
 • Podcasts
 • YouTube
 • Events
 • Radio
 • Tv
 • Krant

Begin alvast met het versturen van de nodige mailtjes naar die andere blogs of podcasts. Vertel het tegen familie, vrienden en zakenrelaties. Get the word out. En blijf steeds openstaan voor mooie opportuniteiten.

Verwerk een CTA naar je gratis ebook.

Vergeet niet om bij elke blog die je schrijft een CTA toe te voegen. Een volgende stap die je mensen kunnen nemen. Dat kan van alles zijn, maar waarom geen CTA naar je gratis ebook. Hoe je trouwens geld kan verdienen met gratis ebooks lees je in dit artikel en gratis Canva Ebook Templates vind je hier onder.

 

 

Wil je trouwens de uitgebreide versie van 50 templatesKlik dan hier. 

Als er vragen zijn over deze of andere blogs, stuur me dan zeker een mailtje op kelly@sprankelonline.be. Ik ben er voor je en help je graag verder.