Geld verdienen met Gratis Ebooks

Geld verdienen met gratis ebooks. Ontdek in dit artikel een strategie die al lang bestaat en nog steeds zeer succesvol is. Whoopwhoop. Aan de slag!

Regelmatig ontvang ik mailtjes met de vraag hoe je online geld kan verdienen. Dit kunnen mensen zijn die net gestart zijn met hun onderneming of ondernemers die al een tijdje bezig zijn, maar bewust willen overschakelen naar online.

En mijn eerste reactie is altijd, maak een ebook en geef dit gratis weg.

Mijn brein is beginnen werken en ik dacht, waarom maak ik hier geen blog over. Al mijn tips verzameld in één leuk artikel. Zo kan ik je alle informatie geven en ontdek je ook meteen hoe je met een gratis ebook gemakkelijk centjes kan verdienen.

De strategie die ik je ga vertellen werkt uitstekend. Je kan er snel veel extra centen mee verdienen. Het is een strategie die al zeer lang toegepast wordt en al veel mensen blij gemaakt heeft. Zet al je worries maar aan de kant. Jij gaat je ebook gewoon gratis weggeven.

 

Gratis Canva Ebook Templates

 

Ben je gek? Geld verdienen met gratis ebooks?

Je denkt misschien wel dat ik crazy ben. Die content waar je zo hardaan gewerkt hebt gratis weggeven? Wel ja. En wel om deze redenen:

 1. Je bouwt sneller een mailinglijst op.

Mensen gaan zich sneller inschrijven op je gratis weggever, dan dat ze hem gaan kopen. Je hebt
hier dus de mogelijkheid om snel een grote lijst te laten groeien.

 1. Je gaat affiliate inkomsten genereren.

Affiliate Marketing is het promoten van andere bedrijven hun producten. Als mensen een aankoop doen via jouw link, dan krijg je hier commissie voor. De strategie achter ‘Een Gratis Ebook’ is het genereren van affiliate inkomsten, daar verdien je dus je centen mee.

!! Tip: In plaats van affiliate producten kan je uiteraard ook je eigen producten in je gids aanbieden.

Kies een onderwerp

Welk probleem hebben mensen? Waar hebben ze een oplossing voor nodig? Denk eens na, welke vragen stellen ze aan jou? Welke vragen zijn herhalend?

Misschien willen je volgers weten hoe ze snel 10 afvallen, of hebben ze nood aan vegan recepten. Of misschien willen ze ontdekken hoe ze online geld kunnen verdienen?

Dus, wees relevant. Waar gaat je business over? Waar is er vraag naar?

En stap af van het idee dat iedereen alles al weet over jouw onderwerp. Dat is niet zo!

Het lijkt voor jouw evident, omdat je er middenin zit en omdat je met gelijkgestemden omgaat die hetzelfde doen. Er zijn altijd mensen die geen idee hebben waar ze moeten beginnen. We zitten ook allemaal in een ander stadium in ons leven. Het kan goed zijn dat ze nog nooit groene smoothies hebben gedronken en dus niet weten hoe hier aan te beginnen.

Een uitgelezen kans voor jou om hier iets rond te doen. Ook al zijn er anderen je voor gegaan. Als jij verfrissend en out of the box denkt, dan zal je altijd mensen raken. Jij trekt namelijk het type persoon aan dat voor jou bestemd is. En ze gaan dan niet bij de buren. Dus!

Ready – Set – GO!!

Zoek affiliate producten

Zoek affiliate producten die complementair zijn bij je niche en het ebook dat je publiceert. Als mensen op zoek zijn naar manieren om online geld te verdienen, dan kan je daar een passen product zoals een ‘Online geld verdienen in 10 Stappen – ebook’ bij plaatsen.

Willen ze meer over copywriting leren, dan kan je doorverwijzen naar je favoriete copywriting cursus.

Of willen ze schitteren op Instagram en hun volgende cursus daar laten doorgaan, dan helpt dit ebook ’30 tips voor je Instagram Cursus’ vast.

Voila, je begrijpt wel waar ik naartoe wil. Zoek producten die bij je niche, je ebook en je verhaal horen. Er zijn verschillende bedrijven die dit soort van marketing toepassen. Google maar eens op dat bedrijf + affiliate marketing en je weet het onmiddellijk. Nadat je je producten gevonden hebt, sprankel met je linkjes in het rond, net zoals ik doe in dit ebook. Yep, achter de linkjes zitten mijn affiliate producten.

Zelf ben ik al een tijdje actief in de Affiliate Marketing en met een tof resultaat. Maar voor niets gaat de zon op, je moet er wel voor werken. Het is voor mij drastisch gewijzigd nadat ik een training Affiliate Marketing gevolgd heb. Dit heeft me extra kennis, creativiteit en doorzetting gegeven. Zelf zal ik nooit meer overstappen naar een fysiek product om te verkopen.

Omdat affiliate marketing gewoon een fantastisch businessmodel is. Je maakt content en zorgt dat je mensen op de linkjes klikken. Je hebt geen zorgen met versturen van producten of customer care. Dat is allemaal voor het bedrijf voor wie je producten promoot. Wil je trouwens eens een kijkje nemen in de Affiliate Marketing training en mijn mening over dit product horen? Kijk dan naar dit filmpje op Youtube.

Schrijf je ebook

Als je je topic en je producten hebt, dan is het tijd voor creatie. Zorg ervoor dat mensen een oplossing voor hun probleem krijgen. Is schrijven niet zo je ding en wil je je skills en je zelfzekerheid aanscherpen dan gaat deze cursus Copywriting je daar bij helpen. Heb je dat nodig deze training? Nee, maar het gaat wel je creatief schrijfproces versnellen. Je leert ook de do’s en de dont’s en weet onmiddellijk waar je op moet letten. Zelf heb ik ook een cursus copwriting gevolgd toen ik gestart ben met mijn eerste blog.

Dat was ‘De Theeblog’. Een jaar later was ik genomineerd voor de ‘Belgian Food Blog Awards’ en heb ik samen met collega theesommelier het receptenboek ‘Homemade Icetea – 50 verrassende recepten’ geschreven. Just saying 😉

Bepaal vooraf waar je ebook over gaat – kies een niche, maar prop niet al je waardevolle informatie in één ebook – meerdere ebooks maken is toegestaan.

 • Kies een onderwerp uit je niche.
 • Waar heeft je klant nood aan? Wat is de pijn of de angst van deze persoon?
 • Neem een blad papier en noteer in bullet points….. Wat is de grootste vraag of frustratie bij jouw doelgroep?
 • Noteer je advies, recepten of andere – must know – facts eerst in een Word document
 • Schrijf daarna alles rustig uit
 • Een ebook hoeft geen 50 blz te zijn. 2 of 3 pagina’s is ook een goede start.
 • Deel je kennis in een tof ebook dat je in Canva maakt – easy peasy!
 • Een ebook schrijven hoe begin je daar aan?

Ontwerp je ebook

Als je tekst geschreven is dan wil je dat je woorden mooi tot hun recht komen en zorg je dat ze in een toffe layout terecht komen.Een ebook maak je in Canva, maar als je geen tijd wil verliezen, dan raad ik je aan vanuit Canva Ebook Templates te starten. Je wint gegarandeerd aan tijd, energie en geld.

Pas alles aan naar jouw stijl, uploaden die handel en weggeven maar. Yes! Geld verdienen met gratis ebooks.

Waar kan jij je ebook delen?

 • Stuur hem naar je emaillijst – ook als deze nog niet groot is
 • Deel hem op je eigen sociale media kanalen
 • Vraag toestemming aan Facebook group beheerders of je je email in je geliefde Facebook groep mag zetten
 • Zet een Call To Action in je blog artikelen
 • En misschien ook een linkje in je sidebar?
 • Plaats hem onder je handtekening in je email
 • Vertel erover als je gaat netwerken
 • Doe een simpele Facebook Advertentie

Als je hier nu al eens mee begint, als je linkjes op verschillende plaatsen staan te blinken is de kans groter dat mensen er op gaan klikken. En dat is het ‘Just make them click’ De eigenaar van het product doet de rest.

Leuk extra’tje

Als leuk extraatje bij dit artikel wil ik je graag mijn brein lenen. Mijn mind loopt altijd over van ideeën en als lezer van deze blog mag je daar gebruik van maken. Ik help je bij het bedenken van je ebook. Ik ga hem niet voor je maken, maar ik geef je graag inspirerende ideeën.

Dus stuur als de bliksem een mail naar kelly@sprankelonline.be met een korte beschrijving waar je business over gaat, een linkje naar je website en sociale media kanalen. En geef me in de mail ook even mee welke vragen mensen je regelmatig stellen. Wat willen ze weten?En als je gaat lanceren, yes je eigen gratis ebook boordevol affiliate linkjes op de markt, dan gaat je leven veranderen. Yes you can!

Omdat ik graag erg betrokken ben, hoor ik graag hoe het met je verder gaat. Als ik je ergens mee kan helpen, dan hoor ik dat liefst op kelly@sprankelonline.be.

En nu; geld verdienen met gratis ebooks.

 

Gratis Canva Ebook Templates

 

Meer blogs over ebooks:

De kracht van een ebook. Meer lezen, klik hier

Hoe maak je een ebook in Canva. Klik hier.