Valt het jou ook op dat er op Facebook veel reclame is over geld verdienen met een eigen digitaal product? Je kent wel die ene goeroe die digitale cursussen verkoopt en de andere die je leert hoe je die digitale cursussen maakt. En jij begint pas en vindt het allemaal wat overweldigend, dus denk je dat het niet mogelijk is om ooit online geld te verdienen omdat het allemaal nog zover af lijkt?

Maar wat als ik je zeg dat dit wel kan Ć©n dat je zelfs geen eigen product nodig hebt? Dat is zelf ook geen eigen product heb en dat ik maandelijks ook meer dan 1000 euro side hustle.

Hoe ga jij de strijd aan met iedereen die reeds online producten verkoopt. Hoe ga jij je concurrenten verslagen die al jaren online geld verdienen? Het antwoord is simpel; dat gaat niet. Maar ken jij het spreekwoord “if you can’t beat ‘em, join ‘em”? Wel dat klopt dus helemaal in het leven en al zeker in online marketing. Als je geen product hebt – omdat je geen wil maken of omdat je er gewoon nog geen tijd voor hebt gehad – dan nog kan jij geld verdienen. Wat zou je er van denken om maandelijks meer van onderstaande mailtjes te mogen ontvangen. Interesse? Ik vertel je in dit artikel hoe je hiermee van start gaat. En ja, dit is zonder eigen product. šŸ˜‰

 

 

Begin met bloggen

Je hebt het waarschijnlijk al wel gehoord. Start met een blog, word rijk en herhaal. Maar het is helaas niet zo eenvoudig als sommigen laten uitschijnen. Je moet er wel degelijk tijd en energie in steken. Bloggen is een lange termijn strategie, waar je wel een mooi inkomen mee kan verkrijgen. Als je het goed aanpakt uiteraard. Het is geen ‘snel rijk worden’ strategie. Maar bloggen is een manier om een degelijke basis op te bouwen voor je verdere financiĆ«le toekomst.

Geef je blog een naam

Het bedenken van een naam voor je blog, kan uitdagend zijn. Want je moet er ook zeker van zijn dan de URL.. “de www.ding.com” nog niet bezet is. Sommige bloggers zeggen dat dit het moeilijkste gedeelte van allemaal is. Wanneer je een naam voor je blog kiest moet je er zeker van zijn dat niemand anders deze naam gebruikt, dat het gemakkelijk te spellen Ć©n te onthouden is. En dan ook even na hoe het als URL uit gaat zien, want soms ziet het er anders uit dan je aanvankelijk dacht.

Ik geef toe, achteraf bekeken had ik graag een andere naam voor mijn blog willen kiezen. Maar nu zoveel pagina’s en berichten verder, lijkt het me een veel te grote hoop werk om dit allemaal te veranderen. Bovendien heeft mijn website al wat gescoord op zoekvolume. Ik durf er dus ook niet zomaar veel dingen aan veranderen. Dus, hij blijft.. :-d

Maar goed, terug naar jouw blognaam. Stel jezelf de volgende vragen;

  1. Wat is je onderwerp?
  2. Ga je een niche of een lifestyle blog starten?
  3. Wie is je ideale doelgroep?
  4. Kan je neem hierin mee groeien?

Niche bloggers praten meestal over Ć©Ć©n onderwerp, terwijl lifestyle bloggers een business rond zichzelf uitbouwen en schrijven over verschillende onderwerpen die verband houden met hun leven. Welke weg jij zal uitgaan is je persoonlijke keuze. Elke weg die je gaat nemen heeft zijn eigen voor-en nadelen.

En wie is je doelgroep? Voor wie ga je content maken? Wie wil je helpen met je blogs en artikels? Als je weet tegen wie je praat is het veel gemakkelijker om al je content te schijven en dat is zeker een heel belangrijke. Dus, keep it in mind!

Als laatste moet je zeker zijn dat je blog mee kan groeien met het leven. ‘Mama van een peuter’ klinkt heel leuk en schattig, maar die peuter wordt een kleuter en ooit ook wel een tiener. Resoneert je blognaam dan nog wel met dat wat je wil brengen? Denk na waar je wil staan over 5 jaar. Is de blognaam dan een naam waarmee je nog steeds verder kan?

ACTIE: Brainstorm een lijst van verschillende blognamen. Check even op internet of ze al bestaan en ze niet bezet zijn.

TIJD: Afhankelijk, maar blijf ook geen maanden hier in hangen

Start je blog

Voor minder dan 100 euro start jij je blog en dus je eigen bedrijf. Voor hosting en een domeinnaam raad ik je One.com aan. Die gebruik ik zelf ook. Als je bovendien via mijn link een lidmaatschap aangaat, dan krijg je 14 euro korting.

Begin met een gratis thema als je start. Je design doet er in het begin echt niet toe. Belangrijkste is om verkeer naar je website te krijgen. En dan kan alleen maar gebeuren als jij regelmatig goede content toe voegt.

Een blog opstarten is echt niet zo heel moeilijk, check zeker YouTube. Er zijn honderden gratis filmpjeĀ  te vinden hierover.

Eens je blog staat, moet je content gaan toevoegen. Artikels zoals deze. Wat is je onderwerp? Waarom heb je dit gekozen? Zorg dat je een onderwerp kiest dat je passie geeft. Zo zal het gemakkelijker en vlotter gaan om hier dagelijks aan te werken.

Iedere keer dat je een blog schrijft, houd dan je ideale lezer in gedachten. Hoe kan jij hen helpen? Zelf hou ik ervan om mijn lezer (jij dus) praktische tips en tricks mee te geven. Deze tips gaan je honderden euro’s laten besparen en verdienen. Want jij bespaart tijd, moeite en geld door het lezen van mijn blogs. Je leert stiekem van de fouten die ik onderweg reeds gemaakt heb. En dit moet jij met jou onderwerp ook aan jou lezers brengen.

ACTIE: Kies een blognaam, koop een domeinnaan en zet je WordPress site op

TIME: Dit kan in minder dan twee uur tijd

Link naar blogcursussen

Word een affiliate

En eens je een affiliate wordt, dan begint de magie te werken. Geld verdienen met een blog, wanneer je geen eigen product hebt, is meestal een combinatie van advertenties, hier en daar wat posts die gesponsord zijn Ć©n affiliate marketing. Het is een uitstekende manier om geld te verdienen zonder dat je dus een eigen digitale product hebt.

Hoe vind je affiliates die bij jou en je blog passen?

Het allerbelangrijkste in de wereld van de affiliate marketing – voor mij persoonlijk – is authenticiteit. Affiliate producten vinden die goed betalen, die bij je passen en je eigen waarden en normen nastreven, kan soms een heuse zoektocht zijn. Maar het is niet onmogelijk. Zo ben ik zelf affiliate partner van Canva en enkele online producten/trainingen. Je doet er goed aan uit te zoeken welke weg je uit wil en welke producten bij je passen.

Btw, meer weten over Canva? Check deze verzamelpagina die ik voor je gemaakt heb.

Een manier om uit te zoeken of een bepaald merk een affiliate product heeft, is door in Google dit merk in te typen en er affiliate achter te zetten. Zo ontdek je redelijk snel of ze op deze manier te werk gaan. Of ben je fan van een bepaald online product, mail dan even naar de eigenaar en wie weet ontstaat er wel iets moois.

Bouw aan je online vastgoed

Affiliate marketing is jouw gouden ticket naar een prachtig passief inkomen, zonder dat je een eigen product hebt. Uiteraard kan je dit later nog altijd gaan ontwikkelen natuurlijk. Als je nieuw bent en net start met bloggen, dan focus je best op content die evergreen en relatief gemakkelijk is. Belangrijk uitgangspunt; het moet je publiek helpen.

ACTIE: Zoek drie producten waarvan jij graag een affiliate partner wil worden. Als je toegelaten wordt, schrijf dan interessante en informatieve blogs zodat je lezer via jou de stap neemt om dit product aan te kopen.

TIJD: Alles dat nieuw is heeft tijd nodig, maar geef niet op en dan ontvang je ook ‘geld-mailtjes’ in je online brievenbus. Stay focused!

Hoe begin je aan affiliate marketing?

Wel, de man waarvan ik alles geleerd heb heeft een cursus gemaakt en die moet je echt eens bekijken. Cursus Affiliate Marketing

Leer alles wat nodig is over online marketing

Een nieuwe skill leren heeft tijd nodig, je gaat moeten investeren in opleidingen en je gaat je tijd ook anders moeten gaan indelen. 2 artikels schrijven en denken dat je gaat scoren, dat gaat helaas niet lukken. Je gaat diep moeten duiken in de wereld van affiliate marketing, alles leren over bloggen, SEO, misschien ook wel Pinterest, Youtube en uiteraard ook over affiliate marketing. Op YouTube kan je veel gratis info vinden, maar ’time is money’ . Dus om je toch op weg te helpen en je goed te laten starten, raad ik je onderstaande training aan.

En zorg er gewoon voor dat je de investering terug verdient met affiliate marketing.

Jouw blog en affiliate marketing inspanningen zullen op termijn lonen, je kan hier echt goed geld mee verdienen. Maar je moet consistent en met focus aan het werk gaan. Heb je hier vragen over, stuur dan zeker een mailtje naar kelly@sprankelonline.be