Dorien Moons Dpuur

Tijdens Corona wil ik ook mijn steentje bijdragen, daarom ben ik een tijd geleden een verzamelblog gestart met Belgische Webshops. Btw goed nieuws.. via mijn analytics zie ik dat dit artikel goed begint te scoren en dat er webshops gevonden worden op deze manier. Met deze blogs wil ik dus de online ondernemers een hart onder de riem steken en ze het beste toewensen de komende periode.

Ben of ken jij ook een webwinkel? Geef dan snel een seintje op kelly@sprankelonline.be en ik voeg je zo snel mogelijk toe. Vergeet niet, extra kansen om gevonden te worden. Daar wil je toch helemaal voor gaan.

In de blog van vandaag maak je kennis met Dorien Moons van Dpuur. Benieuwd hoe ze de zaken tijdens deze periode aanpakt? Lees dan snel verder.

 

Dpuur Dorien Moons (1)

 

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Hallo, ik ben Dorien Moons van Dpuur, een praktijk voor de gespecialiseerde & oncologische voetverzorging, daarnaast geef ik ook nog workshops rond aromatherapie.

Wat is het verhaal van Dorien Moons, Dpuur. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan?

In 2011 startte ik een opleiding van enkele jaren voor gespecialiseerde voetverzorging. Tussentijds werkte ik in de zorgsector. Door de drukte ben ik hierin gestopt en ben ik in een andere job terecht gekomen. Ik merkte al snel dat ik het zorgzame mistte uit de zorgsector. Hierdoor terug enkele bijscholingen gaan volgen en in 2018 terug gestart met een praktijk voor gespecialiseerde voetverzorging. Ondertussen merkte ik ook dat er veel baat was bij voetverzorging bij oncologische patiënten & ben hierin ook nog een extra opleiding voor gaan volgen, zodanig dat ik deze mensen ook op de juiste manier kon verder helpen. Alles wat met natuurlijke producten te maken heeft, heeft me ook steeds aangesproken en zo ben ik dan via mijn mama in contact gekomen met etherische oliën. Dit vond ik heel boeiend en ben me ook hierin gaan verdiepen aan de hand van opleidingen & cursussen.

Ondertussen geef ik hierin ook workshops & kreeg ik al snel de vraag van klanten waar ze mijn assortiment van etherische oliën & andere producten van mijn praktijk van bij hun thuis konden ontdekken. Van hieruit is dan mijn webshop onstaan. Je kan mijn webshop via mijn website terug vinden. Ook kan je me via facebook & instagram volgen, waar ik regelmatig tips, productjes of resultaten op deel.

www.dpuur.com

www.facebook.com/DorienMoonsDpuur

www.instagram.com/dorien.dpuur

 

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Hoe kijk je hier tegenaan? Was er al een webshop?

Inderdaad, mijn praktijk moest van dag 1 dicht. Mijn webshop was er al vanaf begin dit jaar, maar ik merkte dat deze nog zijn weg naar buiten moest vinden.
Ik merk nu door corona dat deze nu beter zijn weg begint te vinden naar de mensen toe.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media? Of zet je een andere strategie in?

Ik plaats nu regelmatig op instagram & facebook tips over de juiste producten voor hun voeten te verzorgen van thuis uit, ook post ik filmpjes af en toe om zelf thuis aan de slag te gaan om dingen te maken met etherische oliën. Mochten ze dan niet de etherische oliën in huis hebben of de producten, dan vermeld ik dit in de filmpjes zodanig dat ze hiervoor terecht kunnen in de webshop

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Dat ik via deze weg de mensen toch nog kan verder helpen. Leuk is ook om te zien welke producten de mensen graag hebben of welke categorie.

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Als er nieuwe producten zijn, deze op de webshop zetten. De hele tekst uitschrijven, foto’s erbij maken, .. Ik vind het zeker zo fijn om de mensen de uitleg persoonlijk te kunnen geven van een product. 😉

Is er een product dat je graag extra in de kijker zet?

Ja! J namelijk magnesium opname via de huid. Heel veel mensen kennen de opname via tablet vorm, maar nog niet via de huid. Deze opname is veel doeltreffender, je neemt hiervan alles op, kan niet gaan overdoseren & het is zalig om te doen. Fijn om te relaxen in bad of in een voetbadje. En het is ook nog eens goed voor het hele lichaam. Magnesium is nl het 3de grootste mineraal wat ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren..

 

https://www.dpuur.com/product-page/magnesiumkristallen-750gr-250gr-gratis

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Ik hoop in de toekomst dat er nog meer mensen de weg vinden naar de webshop.

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Ik heb inderdaad veel meer ruimte overdag gekregen, doordat de praktijk dicht is. Ik probeer deze vooral goed te besteden aan papierwerk, dingen die ik te lang heb laten aanslepen of dingen die ik al lang had moeten doen maar uitstelde. Ik probeer ook nieuwe workshops uit te werken, of online trainingen te volgen om zelf nog meer te kunnen leren.

En werk je al met Canva? (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva)

Ik werk al een hele tijd met canva, ik denk zelf dat ik hier nog wel wat meer en uitgebreider kan leren over het gebruik. Maar ik vind het een geweldige tool!

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? ( Corona – webshop – lokaal kopen – online kopen …)

Mocht je diensten of producten nodig hebben om deze lokaal te kopen bij de handelaar uit jou gemeente of omliggende. Op dit moment merk ik zelf dat zij echt wel heel veel doen om er toch voor te zorgen dat hun diensten/producten jou richting kunnen uitkomen en vaak zonder meerkost. Ook zij proberen een klein stukje inkomst nog te redden. Dus steun de lokale handelaar. 😉

__________

Dank je Dorien Moons van Dpuur  voor dit inspirerende interview. Veel succes gewenst in deze uitdagende periode.