Bitmoji's Canva

Een bitmoji is je persoonlijke emoticon, je maakt als het ware een cartoon van jezelf. In plaats van traditionele emoticons om te communiceren met je publiek, gebruik je nu je eigen stripfiguur om je online lief en leed te delen. Je bitmoji is een nieuwe manier om jezelf uit te drukken. En wat voor één? Door de geavanceerde technieken kan je een zeer realistisch beeld van jezelf of je collega’s neerzetten.

Wat is Canva?

Canva is een grafisch programma. Canva is speciaal ontworpen voor non-designers, een tool met een lage leercurve. Dit bedrijf wil dat iedereen – overal kan ontwerpen. Dus zelfs als je geen grafische achtergrond hebt, kan je hierin de prachtigste ontwerpen maken. Heel erg geschikt voor iedere ondernemer dus.

Voor de bitmoji app heeft Canva een parnership met Snapchat. Wil je dus de optie gebruiken, dan maak je best even een Snapchat profiel aan.

 

Bitmoji's Canva

Maak je bitmoji aan

 • Heb je nog geen Snapchat account, maak deze eerst aan.
 • Download de app op je smartphone of Iphone
 • Ga naar instellingen en maak je bitmoji aan
 • Kies je huidskleur, je kapsel, de vorm en kleur van je ogen en zelfs je outfit
 • Je bitmoji aanpassen gaat altijd

Koppel Canva en Snapchat

 • Open je Canva Account en open een ontwerp
 • In de editor kies je onderaan links voor de knop ‘meer’
 • Kies voor Bitmoji
 • Volg de nodige stappen om Canva en Snapchat te koppelen

Is alles gekoppeld? Hoera! Refresh je pagina en bewonder de talrijke bitmoji’s die Canva ter beschikking stelt. Ben je niet helemaal tevreden van je uitstraling? Verander dan je bitmoji in Snapchat en de veranderingen worden in Canva doorgevoerd.

Ga voor meer connectie danzij je bitmoji

Ondertussen weet je waar je je persoonlijke cartoon terug kan vinden. Gebruik hem regelmatig in je online communictie. Hierdoor versterk je je vertrouwensband met je publiek. Je popt namelijk op een creatieve, grappige maar ook zeer herkenbare manier hun sociale media leven binnen.

Gebruik bitmoji’s wanneer je vragen hebt voor je volgers of om ze aan te moedigen als je weet dat ze voor een uitdaging staan. Misschien wil je liever je vreugde of die van je bedrijf tonen op deze manier. De verschillende bitmoji’s in Canva bieden je vele creatieve mogelijkheden. Enkele voorbeelden:

 

Bitmoji maken
Bitmoji maken

Quotes

Verwerk je bitmoji in je wekelijkse quote, om je eigen gevoel of gedacht erin te verwerken.

Motivatie-post

In Canva staan enkele prikkelende motivators. Verwerk ze in je posts en verwen je publiek hiermee.

Profielfoto

Vervang je profielfoto of logo (tijdelijk) door een inspirerende bitmoji. Wedden dat je de aandacht trekt. Zeker als je ook op regelmatige basis gaat reageren op let’s say Facebook comments.

Behind-the-scene

Laat je volgers weten dat je out of office bent omdat je (minder) gezond gaat lunchen of omdat het je verjaardag is. Die bitmoji vind je ook in Canva.

Laat je maar volledig gaan

Anyhow. Honderd en één mogelijkheden om je online media strategie op te vrolijken en je publiek blij en enthousiast te maken.

Geef je bitmoji nog meer leven

Val nog meer op door je bitmoji meer leven te schenken in combinatie met sticker. Nadat je ontwerp klaar is check dan even volgende stappen:

 • Ga naar elementen
 • Zoek stickers en klik op – alles bekijken
 • Scroll even naar beneden voor de mogelijkheden
 • Of misschien brengen liquid blobs wel de juiste sfeer voor je ontwerp (elementen: zoekfunctie: liquid blobs)

Benieuwd naar meer Canva mogelijkheden? Duik dan de editor in en laat je creativiteit brein fantastische mogelijkheden ontdekken.

 

Nieuwe afbeeldingen nodig voor je blog of website?

Klik op de afbeelding hieronder of hier

Blog & Website Afbeeldingen