Digitaal droombord Canva

Honderd keer per dag kijk ik naar mijn gsm. Om sociale media en leuke emailtjes te checken of gewoon om een beetje rond te hangen op Google. Op een keer kreeg ik een ingeving en dacht ik, als ik toch zoveel naar mijn telefoon grijp, waarom niet een droombord als wallpaper instellen?

Want stiekem ben ik grote fan van doomborden, ik maak ze al mijn hele leven, ze kleuren mijn slaapkamer en de keuken. De papieren versie dan, maar sinds enkele maanden hangt ook een afgeprinte digitale versie op verschillende plaatsen in mijn huis. En toen kwam de ingeving. Waarom zet ik mijn dromen, mijn visionboard niet gewoon op mijn gsm. Zo zie ik meerdere keren per dag mijn wensen, mijn doelen, mijn toekomstplan.

In Canva* maak je je droombord in enkele minuten. En dat is goed nieuws, je hoeft geen boekjes meer te kopen om ze daarna aan flarden scheuren. #allesstaatonline

* Meer weten over Canva? 

Wat is een digitaal droombord?

Een droombord, een visionboard of een moodboard is een collage van je dromen, je wensen, je verlangens. De zaken die je blij maken en inspirerend, maar ook die je kracht, moed en doorzetting geven. Als je deze wensen visueel gaat maken en er dagelijks mee bezig gaat zijn, dan onstaat magie. Het bereiken van bepaalde zaken gaat nu eenmaal gemakkelijker als je je er een duidelijk beeld van gaat voorstellen. Het wordt echt en concreet. Het maakt je vrolijk. De energie in je lichaam gaat stromen en je gaat actie ondernemen.

Zelf maak ik ook al jaren droomborden, heerlijk vind ik dat. Ja, ik blijf er voor gaan, ik blijf doorgaan.. ik geef nooit op, denk ik dan bij mezelf. En soms, soms is de weg naar je dromen en verlangens even waardevol als het gewenste resultaat. Denk maar aan alle mensen die je onderweg ontmoet, de plaatsen die je ziet of de ervaringen die je mee maakt. Laat je droombord je source of inspiration and happiness zijn en deel het met jezelf. Elke dag opnieuw.

Een traditioneel droombord

Traditioneel maak je je droombord op een groot stuk papier. Je knipt je favoriete plaatjes uit verschillende tijdschriften. Plaats er persoonlijke foto’s bij en werkt het geheel af met leuke teksten of quotes. Als den niet gevonden in de boekskes of zelf geschreven of getekend. Je plakt de papier vol en je hangt je ontwerp op een plaats waar je vaak komt, zodat je regelmatig je shot of happiness binnen krijgt.

Het bereiken van je dromen en doelen gaat echt veel gemakkelijker op deze manier. Je hersenen maken immers geen verschil tussen wat echt is en wat niet. Visuliseren of leren visualiseren is daarom iets dat je zeker onder de knie moet krijgen. Verbeter trouwens elke dag je visualisatie techniek. Denk gewoon aan wat je gelukkig maakt, zie het verschijnen op je hersenpan en #behappy

Het feit alleen dat ik dit schrijf en er aan denk geeft me een geweldig gevoel. (Ik zou hier uren over kunnen schrijven – love it)  Maar goed, over naar de orde van de blog.

Een digitaal droombord werkt net hetzelfde. Je werkt alleen online. Je zoekt online je foto’s, je elementen, je illustraties en werk af met leuke lettertypes en inspirerende quotes. Verder werkt een digitaal droombord even goed als een offline one. Misschien nog beter zelfs. De kans bestaat dat je hier meerdere keren per dag naar gaat kijken.

 

Digitaal Droombord Smartphone

 

Hoe maak je dit in Canva?

Liever visueel? Kijk dan naar dit filmpje: Digitaal Droombord Canva

Maak je template aan

Open Canva en zoek naar Phone Wallpaper, Instagram/Facebook Verhaal of kies voor aangepaste afmetingen – 1080 px x 1920 px

Start vanaf een blanco canvas of laat je inspireren door de vele leuke templates. Heb je graag een neutrale of ga je toch voor een meer prikkelende achtergrond?

Voeg foto’s toe

Vraag jezelf af wat je gelukkig en blij maakt, waar wil je naartoe? Wat is je doel, wat wil je bereiken? Neem deze vraag mee in gedachten wanneer je in Canva zoekt naar passende afbeeldingen. Maar uiteraard duik je ook in je privé collectie of op vind je inspiratie op Pinterest. Deze foto’s kan je dan gewoon in Canva zetten bij je uploads.

Gebruik een raster om je foto’s in te plaatsen als je meer gestructureerd aan de slag wil gaan, maar dit hoeft uiteraard niet. Je kan ook de foto’s naar gevoel op je template plaatsen en/of gebruik maken van lijsten om je plaatsjes weer te geven.

Misschien zet je wel graag een foto van jezelf of je geliefden in het midden van je template en vul je je pagina door rond je foto te werken.

Laat je gaan in elementen en woorden

Snuiter in de zoekfuntie onder het tabje elementen naar de gepaste illustraties om je droombord mee op te vullen. Wees zo specifiek mogelijk. Heb je een element gevonden, maar sluit het toch niet helemaal aan bij je verwachtingen? Hoover dan over dit plaatje en rechts boven verschijnen drie puntjes. Klik hier op om meer trefwoorden te vinden en dus beter zoekopdrachten in te geven. In deze blog vind je bijzondere inspiratie

Plaats op je template ook woorden, zinnen of quotes toe. Zaken die je inspireren, die je moed, kracht en doorzetting geven. Of je kiest er misschien wel voor om een heel jaar rond een bepaald woord, een bepaald thema te werken. Zet je woord van het jaar dan in het midden en zet je dromen en ambities rond je onderwerp.

Je bent helemaal vrij om je eigen droombord in te vullen. Je moet geen regels volgen, je bepaalt zelf de richting, want jij maakt je eigen dromen waar.

Je droombord downloaden

Open de Canva App en download je droombord onmiddellijk op je smartphone. Geen gedoe meer met je afbeeldingen te mailen naar jezelf. Ja, dat deed ik vroeger. #waarisdetijd.  Plaats daarna je template op de gewenste plaats. Op je smartphone of op je verschillende sociale media accounts. Of kom bij Canva voor Ondernemers en toon je pareltje aan de groep. Ik ben alvast heel benieuwd.