Geld besparen met Corona
Spread the love

Begrijp me niet verkeerd. Het is dikke ellende op dit moment. De zaken die gebeuren zijn ongezien en wie weet wat staat ons nog allemaal te wachten. Maar bij de pakken blijven zitten is ook geen oplossing. Creatief en bewust zijn is nu misschien wel een leuke om de komende dagen, weken, maanden mee bezig te zijn. Want Corona is overal, het beheerst ons leven. En daarom dacht ik, waarom doe ik hier niet een leuke challenge rond. Dus een uitdaging bovenop een uitdaging. En zo ging ik gisteren aan de slag met het maken van een super toffe Canva Template:

Geld besparen: Corona Money Challenge

Pretparken, zwembaden en plaatsen om te wijnen zijn verboden terrein. De meeste tijd brengen we nu thuis of in de natuur door. Vermoedelijk ga je centen sparen. Of verliezen, als je een onderneming bent die noodgedwongen moet sluiten, maar ook dan moet je naar je uitgaven kijken en misschien geeft deze challenge je dan toch een houvast. Centjes die je anders zou opdoen aan lekkere etentjes, leuke kinderfeestjes of toffe bioscoop bezoekjes, dat gaat nu niet meer. Dus deze ellende heeft toch een lichtpuntje.

En als je nu eens een mooi doel stelt,  bewust en actief gaat consuminderen en in kaart brengt wat er vandaag ik je portefeuille blijft zitten. Dan heb je die nieuwe Iphone of die online cursus sneller bij elkaar dan je had gedacht. Oftewel: How to save money fast. Btw: nieuwe skill leren? Dat doe je op dit platform twee maanden gratis. Vermoedelijk de tijd die we thuis gaan moeten zitten.. Ik hoop het uiteraard niet, maar als ik naar China en Italië kijk…

Ik ga hiermee alvast aan de slag, want ik wil mijn gezin trakteren op enkele dagen extra in een wigwam in Slagharen. Als alles terug in orde is deze zomer tenminste. Dus, er is een leuk ontwerp gemaakt en dat wil ik graag met je delen. Als je op de afbeelding hieronder klikt, dan kom je rechtstreeks bij de template in Canva terecht. Ik laat je hem zelf bewerken naar eigen smaak en voorkeur. Test Canva een keertje uit. Wie weet ben je binnenkort ook verslaafd? 😉

 

Geld besparen Corona

 

Heb je nog geen Canva registratie? Maak dan een gratis account aan. Wil je beter met Canva leren werken? Ontdek dan verschillende blogs op Sprankel Online of check deze tutorial op Youtube.

Wat is de opdracht?

Je gaat gedurende enkele weken bewust met je financiën bezig zijn. Je gaat dagelijks noteren hoeveel centjes je bespaart nu België, Nederland en de rest van de wereld zo goed als plat ligt? Maar je gaat ook doelgericht omgaan met geld en jezelf nog meer te stretchen door deze weken zo minimalistisch mogelijk door te komen. Je legt een doel vast. Met welk extra’tje wil jij jezelf verwennen als dit Corona ding weer weg is?

Stel jezelf de vraag:

  • Wat is mijn doel en hoeveel moet ik hiervoor sparen?
  • Op welke manier en op wat ga je besparen?
  • Wat gaat misschien toch een grote uitdaging zijn en hoe ga je dat overwinnen?
  • Kan dit een leuke challenge worden?

Say whattt?

Stel dat je op nu zaterdagnamiddag niet naar de binnenspeeltuin gaat met je 3 kids, je hiervoor 3×11 euro (de inkom) + 50 euro ( eten en drank) in je pocket laat zitten, dan noteer je op de template dat je een bedrag van 83 euro uitspaart. Als het even kan, steek die centjes ook fysiek in een spaarpotje of parkeer ze veilig op de bank.

Je gaat op zondagavond met je nieuwe lief niet uit eten en naar de cinema kunnen. Je hoeft dus niemand te trakteren. Je bespaart toch lekker weer 100 euro. In plaats van een gezellig avondje uit ga je naar je persoonlijke Netflix lounge. Je haalt enkele pizza’s uit de diepvries en gaat in de zetel wijnen.

Een grote uitdaging gaat misschien zijn dat je alles online gaat uitgeven aan grote kledingwebshops of veel te dure online cursussen. Heb daar oog voor en probeer, indien je dit wil uiteraard,  extra je best te doen en dit te laten. Denk aan je doel.

Alles wat je de komende weken bespaart lijst je op en steek je weg. En op het einde van de rit mag je je trakteren op je voorop gestelde doel.

De spelregels

Op de meest essentiële zaken ga je niet besparen. Je blijft je huur en je vaste kosten betalen. Je blijft ook naar de winkel gaan voor boodschappen en wc papier. Als dat nog beschikbaar is.. Moewhahaha

Maar bespaar op volgende zaken:

1. Date Nights

Wat denk je van verdwalen in de natuur?

2. Niet essentiële boodschappen

Een handige tip hierbij zijn twee leuke boeken die ik al een tijdje in mijn bezit heb en waar super lekkere gerechtjes in staan. De klok rond, lekker en gezond. Voor 6 euro. en Een hele dag lekker en gezond eten. Voor 5 euro. Oftewel budget koken. Maak een plan en houd je er aan.

3. Koffiezaken, café’s restaurants bezoeken

Gohhhhh? T’zal thuis moeten gebreuren. Tip: Sla die kookboeken eindelijk eens open.

4. Vakantie

Het zal moeilijk worden om te vertrekken, ze sluiten overal de grenzen. Hier bespaar je toch weer extra euro’s mee.

5. Nieuwe kleren en schoenen

Misschien tijdens de komende vrije dagen eerst je kleerkast eens uit te rommelen en dingen te dragen die je alweer een tijdje verloren was?

6. Uitjes naar plaatsen waar je inkom moet betalen.

Het zal niet dadelijk voor morgen zijn, dus hier bespaar je opnieuw een aardige duit.

7. Alcohol

Er de volle pot voor betalen op café is weer voor een tijdje gedaan. Gin-Tonic die je thuis drinkt is net iets goedkoper. Enjoy!

8. ….

Er zijn tal van zaken waar je op gaat kunnen besparen. Wees creatief en ga voor fun!

Ben je ook enthousiast voor de Challenge: Geld Besparen met Corona?

Wat denk je, ben je net zo enthousiast als ik en heb je zin er in te vliegen en een aardig centje over te houden op het einde van Corona? Doe dan mee, laat dit op de Facebookpagina van Sprankel Online weten en geniet van de ervaring.

Je template downloaden doe je door op onderstaande afbeelding te drukken en ze vanuit Canva te downloaden en af te drukken. Heb je vragen of opmerkingen over ‘geld besparen met Corona’? Stuur ze als de bliksem door naar [email protected]

 

Geld besparen Corona