Je hebt het wel eens gehoord. Bloggen en maken van content zijn een fantastische manier om producten te verkopen. Je maakt je lezer warm voor het product, ze klikken op je link en als ze een aankoop doen. Whoppaah. Dan verdien jij een affiliate commissie. Nu, het verdienen van je commissies op deze manier kan werken, maar het werkt nog beter als je een goed plan hebt. Een plan dat ervoor zorgt dat je je onderwerpen zorgvuldig uitkiest, dat je de juiste informatie geeft en dat je effectief de interesse wekt van jouw lezer, voor de producten die je promoot.

In deze blog neem ik je mee doorheen deze drie tips. Want zelf staat mijn website ook bol van affiliate linkjes, naar Canva Pro onder andere, en daarom geef ik je graag mijn ervaring mee. Dus laten we er meteen in duiken.

Een product waar vraag naar is

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van het schrijven van één of meerdere blogs. Schrijf je over een product waar vraag naar is? Want, als je dit niet doet, lezen je mensen dan wel verder? Maak even wat tijd vrij om volgende oefening te doorlopen.

Maak een lijst van onderwerpen waarover je zou kunnen schrijven. Wat is of zijn de problemen die het product oplost?

Voor Canva Pro is dit zeer gemakkelijk – voor mij om uit te leggen en rond te schrijven. Check bijvoorbeeld deze Canva verzamelpagina. Canva Pro helpt (o.a) om mooie plaatsjes te maken voor je sociale media. Zelfs als je geen designer bent. Er staan ook verschillende pro templates in, dus je moet zelfs niet meer van nul beginnen bij het opbouwen van je template. Je kiest één van je favoriete designers uit, je volgt zijn profiel en whoppa, inspiratie voor een heel jaar. Je bespaart een heleboel tijd, tijd die je opnieuw in jouw onderneming kan pompen.

Geef de juiste informatie

Nadat je een lijst met producten en problemen hebt geschreven, is het tijd om één probleem en onderwerp uit te kiezen en hiermee aan de slag te gaan. De rest bewaar je voor een volgende blog.

Schrijf in bullet points uit waar je het product voor inzet. Voor elk puntje schrijf je een alinea aan juiste informatie. Koppel hier een voorbeeld aan, zodat mensen effectief kunnen lezen wat het product in de praktijk doet. Wek de interesse van je lezer. Mensen zijn op zoek naar informatie. Hoe is het product voor jou? Hoe is het voor anderen. Ze willen verhalen lezen en bevestiging zoeken, voor ze een aankoop doen.

Wil jij een cursus rond ‘Consuminderen’ verkopen. Laat je mensen dan verhalen rond dit onderwerp lezen. Echte verhalen, van echte mensen. Wil je een product als Canva promoten, dan ga je eerder moeten vertellen hoe het product werkt en hoe ze het zelf onder de knie krijgen.

Wees geduldig

Als je een affiliate website opstart is het key om geduldig te zijn. Het is als een bedrijf opstarten, het is in feite een bedrijf opstarten. Zeker als je nieuw bent, al de vaardigheden nog moet leren en je dit doet als een side hustle. Google heeft tijd nodig om voor jou een mooi plekje te vinden op het wereld wijde web.

Geduld dus. En niet 1 maand, ook niet drie maanden, maar ga maar uit van minstens een jaar voor je een ROI begint te zien. En ROI is niet die ene mooie boy, nee Roi is een Return On Investment. Dat wat je terugkrijgt voor de investeringen die je hebt gedaan.

En eerlijk, de ROI voor deze website is redelijk steady. Ik heb elke maand een mooie side hustle dankzij mijn affiliate linkjes. Ik hoef niet persé elke week een artikel te schrijven. In de zomermaanden is er zelfs geen extra content verschenen en toch blijven de inkomsten mooi stabiel.

Nu, dit is niet overnacht gekomen. Ik heb hier veel tijd en energie in geïnvesteerd, maar na twee jaar, is het stabiel, plaats ik tussen de 0 en 4 artikels per maand online en heb ik voldoende tijd en ruimte om me op een ander project te focussen. Mijn Canva Creator profiel is er bijvoorbeeld eentje.

Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag en wil je ook een passief inkomen dankzij affiliate marketing, volg dan een training en ga er helemaal voor. Ik promoot onderstaande training, omdat deze mij erg op weg gezet heeft. En die investering van die paar tientjes heb je er zo weer uit. Dat moet gewoon je doel zijn. Zorgen dat je je investering er terug uit hebt en eenmaal je weet wat het is om op deze manier geld te verdienen, dan ga je gewoon door natuurlijk

 

Affiliate Marketing Revolutie Jacko Meijaard
Affiliate Marketing Revolutie Jacko Meijaard