Toen in 30 was heb ik een seminar gevolgd van T Harv Eker. En dat heeft mijn leven gewijzigd. Ja, het kan behoorlijk vreemd klinken, maar als ik er op terug denk, dan is het zo. Dat weekend is er een knop omgedraaid en mijn money mindset is gegroeid. Het is ook daar dat ik voor het eerst van passief inkomen heb gehoord. En ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds verwonderd waarom niemand mij dat eerder heeft verteld. Mijn ouders niet, op school niet. Nee, ik was 30.

Het is ook daar dat is zei dat ik een passief inkomen van 2000 euro wens te verkrijgen. En ja, bijna 12 jaar later ben ik daar. MAAR.. en dit wil ik wel even duidelijk zeggen. En dit zijn op dit moment bruto en geen netto inkomsten.

Ik ben niet onmiddellijk na dat seminar beginnen knallen. Want na dat seminar is gebeurd is dat ik ben beginnen sparen en mezelf eerst uit te betalen. Ik ben toen elke maand 10% van mijn inkomen beginnen weg te zetten. Pay yourself first. Maar dan kwamen er weer grote kosten, dan was dat geld weer weg.. enfin.. ik ben er niet heel erg consequent mee bezig geweest. Maar er is altijd wel een vlammetje blijven branden.

 

Vind je dit een mooie template? Check hem hier? 

 

Pensioensparen

In de jaren ervoor ben ik begonnen met pensioensparen bij de bank en voor mijn gedacht ben ik dan beginnen investeren in mijn toekomst en dit gaat me later passieve inkomsten opleveren. Deze centen zijn niet tastbaar voor mij, omdat ik het nooit in handen heb.

Verhuur appartement

5 jaar na het seminar ben ik dan gaan samenwonen met mijn vriend, in zijn huis en ben ik dus mijn appartement gaan verhuren. Mijn eerste echte passieve centen rollen binnen. Hoera!! Maar in plaats van deze ook te investeren, ben ik deze gaan opdoen. Ja, leuk.. extra geld om dingen mee te kopen. Als ik er nu aan terug denk, kan ik mezelf werk voor het hoofd slagen. Ondertussen ben ik wat wijzer en gaan die centen (voor een groot deel) ook naar een aparte rekening.

Ik heb in de afgelopen tijd ook extra hypotheek betaald, dus de lening die ik nu betaal is echt niet meer zo heel veel.

Affiliate Marketing

Enkele jaren geleden ben ik dan zelfstandige in bijberoep geworden, ik heb veel uitgeprobeerd, ben een aantal keer van richting gewijzigd en ben uiteindelijk aanbeland op het punt dat ik mijn centen enkel en alleen passief wil laten binnen komen. Geen klantenwerk, geen workshops, mij niet hoeven te verplaatsen. Alleen werken van achter mijn laptop op een plaats waar ik verkies. En meestal is dit thuis. ­čśë

Nu, het passieve geld dat ik verkrijg via affiliate marketing, daar heb ik eerst wel iets voor moeten doen. Ik heb een blog geschreven en heb hier tijd in gestoken. Als Google na een tijd het artikel oppikt en er mensen op mijn website komen en dan een aankoop doen, dan is dat inkomen passief. Ik heb hier twee jaar voor gewerkt en twee jaar niets of weinig inkomsten van gehad. Nu begint het stilletjes te lopen en de artikels die ik twee jaar geleden heb geschreven, daar heb ik nu inkomsten van.

Mijn affiliate inkomsten komen van Canva en af en toe eens van Bol, maar dat is echt verwaarloosbaar.

Wil je zelf meer weten over affiliate marketing. Check dan deze cursus. 

Royalties van Canva Templates

Ik heb de opportuniteit gekregen om bij Canva aan de slag te gaan als Canva Creator. Ik maak templates voor Canva en als mensen deze templates downloaden, dan krijg ik hiervoor uitbetaald. Dit is echt een droom die uitkomt. Ik voel me echt heel gelukkig en ben zo dankbaar hiervoor.

Mijn Canva Creator profiel vind je hier. 

EFT’s

Sinds ik me begin dit jaar meer ben beginnen interesseren in geld, ben ik ook gestart met beleggen. Ik kies op dit moment voor 2 EFT’s of fondsen, ik doe dit bij de bank en kijk er niet naar om. Elke maand gaan de centen van de rekening en verder hoef ik me hier ook niets van aan te trekken. Ik heb gekozen voor duurzame bedrijven die investeren in milieu.

Ik kijk er niet naar om, maar het kriebelt toch om zelf ook met aandelen aan de slag te gaan. Maar ik ken er te weinig van en heb geen tijd en energie om hier in te investeren. Dus, ik vind dit een goede oplossing. In de toekomst hoop ik hier toch meer tijd voor vrij te maken.

Crypto

Crypto is Bitcoin of Altcoins. Ik weet al lang van het bestaan, maar heb er nooit interesse voor gehad. Tot ik me meer ben gaan verdiepen in centen en enkele mensen op Instagram ben beginnen volgen.

Ik heb een heel klein beetje geld geïnvesteerd is twee coins, waarvan de ene coin verdubbeld is en de andere voor de helft verminderd. Het ligt nu een beetje stil, omdat ik wil kijken hoe crypto zich beweegt en te kijken of het wat voor mij is.

Want een verdubbeling van je centen is leuk, maar als de helft weg valt, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Ik wil met die centen die ik geïnvesteerd heb kijken of ik hier tegen bestand ben.

Een online shop voor mijn templates

Op dit moment overweeg ik nog een zevende vorm van passief inkomen en dat is het openen van een shop op Etsy of Creative Market voor het verkoop van┬á Canva templates. Het ontbreekt me even aan energie om alles goed gemanaged te krijgen. Want h├ę, eerst moet je een beetje werken, voor er passieve inkomsten uit verder vloeien. Ik hoop hier snel een update te kunnen plaatsen om je te vertellen of ik er mee aan de slag ben gegaan of niet.

2K passieve inkomsten

Op dit moment leveren mijn affiliate, mijn royalty inkomsten en mijn appartement me dus meer dan 2K passieve inkomsten per maand op. Dit zijn bruto inkomsten. Het doel is om dat te laten groeien naar netto inkomsten.

De inkomsten die ik heb uit pensioensparen, EFT’s en Royalties tel ik hier niet bij. want dit is geld dat ik niet effectief in handen heb.

Mijn passief inkomen verhaal volgen?

Ik heb besloten om meer over mijn passief inkomen verhaal te delen hier. Heb je vragen, stuur me dan een mailtje op kelly@sprankelonline.be. Heb je zelf ook een sappig passief inkomen verhaal en wil je dit delen op deze website. Stuur dan ook een mailtje.

Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je via deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een commissie. Hierdoor kan deze website blijven bestaan. Je moet je geen zorgen maken dat je zelf extra moet betalen, want dat is gelukkig niet. Affiliate marketing is dus ook een manier om passief inkomen te genereren.