Canva Masterclass Nederlands
Spread the love

Speciaal voor jou heb ik een Canva Masterclass in het Nederlands ontwikkeld. Canva is voor mij echt dé ontdekking van de afgelopen jaren. het is een geweldig goed programma om mee aan de slag te gaan. Perfect om je eigen ontwerpen – digitaal of print te maken.  En het beste van al. Je hebt absoluut geen technische of grafische achtergrond nodig. Al zal enige kennis van het programma je design-skills gigantisch verbeteren. Deze training is voor jou als als je business groeit en dus geen kostbare tijd over wil verliezen.

Ik weet nog hoe ik zelf begon aan het ondernemersavontuur. Vol passie om er voor te gaan, maar behoorlijk gestresseerd omdat ik geen idee had zichtbaar te worden in de online wereld. – Voor mijn theeverhaal – jaaa.. ik ben ook theesommelier  :-))) Alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb – online ondernemen & sociale media – , heb ik gebundeld op deze website en in de trainingen die in online, maar ook offline aanbiedt. Klaar om al mijn geheimen te ontdekken?

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op [email protected]

Wanneer is deze Canva Masterclass Nederlands voor jou? 

 • Als je nu pas voor het eerst van Canva hoort en er een wereld voor je open gaat. Yess.. die Facebookbanner, Instagrampost en dat visitekaartje maak je helemaal zelf.
 • Als je al wat ervaring hebt, maar je proces wil versnellen daar mega coole tips waar anderen niet over spreken.
 • Als je regelmatig Dr Google of Dr Youtube raadpleegt, maar enkel Engelstalige tutorials vindt en dit toch te snel voor je gaat.
 • Je alles op 1 plaats wil hebben en geen uren verliest door alles bij elkaar te sprokkelen.

Klinkt dit als muziek in de oren? 

 • na deze training ben je een echte Canva held
 • je maakt in enkele minuten fameus mooie Facebookposts
 • je leert veel nieuwe dingen, maar ondertussen heb je tijd over om aan je business te werken
 • na deze Masterclass creëer je ontwerpen met impact
 • je hoeft nooit geen ontwerpen meer uit te besteden
 • je ontdekt hoe je je huisstijl integreert in al je ontwerpen

Deze cursus is niet voor jou

 • als je alles zelf wil uitzoeken
 • je graag iemand wil betalen voor je ontwerpen
 • je tijd genoeg hebt om dezelfde fouten te maken als ik (het duurt ongeveer 3 jaar)

Waar volg je de Masterclass?

Check het Youtube Kanaal van Sprankel Online of druk op de verschillende linkjes die hieronder staan. Let wel even op. De video is gemaakt voor er verschillende Canva opties bijgekomen zijn. Ondertussen ziet je Canva er weer heel anders uit. Maar de uiteindelijke basis blijft hetzelfde, dus je gaat wel het één en ander ontdekken in deze Masterclass/Tutorial/Handleiding.

Een overzicht van Canva Tutorial Handleiding:

00:00 Homepagina

16:21 Sjablonen

22:38 Elementen – Alle – Foto’s – Illustraties

25:35 Rasters

27:56 Vormen

30:14 Kleurovergangen

31:47 Diagram

33:04 Lijnen

35:02 Lijsten

40:17 Illustraties

41:36 Tekst

53:50 Achtergrond

56:58 Uploads

59:40 Mappen

59:59 Meer

01:04:02 Openbaar profiel

Wat er nog bij gekomen is zijn de volgende opties:

(filmpjes volgen)

Homepagina

 • Foto’s

Als je op je Homepagina het tabje – Foto’s – aan klikt, ontdek je miljoenen kwalitatief en hoogwaardige gratis en premium pareltjes. Canva werkt hiervoor samen met Canva. In deze raad ik je altijd aan de zoekfunctie te gebruiken. Anders gaat het je uren tijd kosten om te vinden wat je zoekt.

 • Sjablonen

Op je Canva Homepagina klik je links op het tabje – Sjablonen – . Hier kan je op drie manieren op zoek gaan naar verschillende templates.

 1. Je gebruikt de zoekfunctie, door hier zeer gericht in te typen wat je nodig hebt.
 2. Per categorie browsen en zo op zoek gaan naar je ideale sjabloon
 3. Naar onder scrollen om uit te zoeken wat je nodig hebt.

Omdat punt 2 en 3 tijdrovend kan zijn, raad ik aan zo efficient mogelijk de zoekfunctie te gebruiken.

Elementen

 • Uitgelicht

In Canva uitgelicht tonen ze je illustraties of icoontjes die ze in de kijker willen zetten.

 • Tijd/Seizoensgebonden illustraties

Deze optie is zeer nieuw en ik ontdek hem voor het eerst in oktober 2019. Deze maand staat in het teken van Halloween en je vindt onder dit tabje ook allerlei Halloween gerelateerde icoontjes en illustraties terug. Ik ben benieuwd of dit elke maand wijzigt. Een update volgt later. Of kan je mss zelf zien.. moewhoahahah

 • Stickers

Gaaf! Zowel voor de Gratis versie als Canva Pro heb je nu de optie om stickers aan je ontwerp toe te voegen. Deze optie is ook zeer nieuw (blog bijgewerkt oktober 19) dus vermoedelijk ga je hiermee in de toekomst nog meer gave dingen doen. Wil je een voorgemaakt animatie sjabloon? Ga dan naar de homepagina en kies de optie: sociale media met animaties

 • Kleurovergangen

Kleurovergang of in het Engels Gradient geeft je de optie een kleurovergang over je foto of sjabloon te zetten. Super coole designs maak je hiermee. Je hebt overgangen met twee, maar ook met 3 kleuren.

Video

Deze optie laat je op dit moment (oktober 19) toe kleine stukjes video in je sjabloon te verwerken. Ideaal voor sociale media of in je presentatie. Ook deze optie staat nog in zijn kinderschoenen en achter de schermen wordt hard gewerkt om je meer mogelijkheden te bieden. Op dit moment is het er nog niet, maar ik veronderstel dat het wel gaat komen en dat is dat je je eigen video gaat kunnen opladen. Btw.. dit is wel al mogelijk als je de Canva App gebruikt.

Of je ook video gaat kunnen bewerken in Canva is op dit moment nog niet duidelijk.. maar ik ben alvast fan voor moest dit wel kunnen.

Whoepsieeeee!! Sorry!! Goed dat ik even check. Deze optie is voorlopig alleen in Canva Pro.. Ik check even mijn gratis account en ik zie dat ik geen video terug vind. Maar even nog dit dingetje.. Het kan zijn dat dit nog niet voor iedereen zichtbaar is. Maar weet dat het er wel aan zit te komen.

 

Even wat voorbeelden van ontwerpen van vroeger en nu

 

Ontwerp toen & nu Sprankel Online

 

Ontwerp toen & nu

 

Leuke blogs

Hoe maak je mini savings challenges in Canva? 

Werkbladen groep 1

Knipoefening Werkbladen

Vormen leren voor peuters en kleuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Thema Ruimte Templates in Canva

Peuters Woordkaarten

Piraten Woordkaarten

Vormen Woordkaarten

 

Probeer Canva Pro nu 30 dagen gratis. Klik op de afbeelding hieronder