bloggen voor working at home moms

Bloggen voor Working at Home Moms? Wat als je een mama bent en liever thuis werkt en er zo meer bent voor de kids, dan gaan te werken voor een baas. Gaat dat? Absoluut! Er zijn honderden mama’s te vinden die voor deze levenwijze gekozen hebben. Dus, waarom zou dat jou niet lukken? In een reeks van artikelen neem ik je mee in verschillende mogelijkheden. Het ene zal al beter bij je passen dan het andere. Maar hé, zo weet je tenminste wat de mogelijkheden zijn. Wat dacht je over het starten van een blog?

Bloggen voor Working at Home Moms

Bloggen is één van de beste manieren om te starten als Working at Home Mom, het is namelijk erg gemakkelijk om hier mee te beginnen. Maar dit wil niet zeggen dat het easy is om hier geld mee te verdienen. Verwacht dus niet dat de centjes onmiddellijk binnen komen rollen. Bloggen heeft tijd nodig. Ik ken bloggers die pas na drie, vier jaar beginnen verdienen zijn. Tuurlijk kan het vroeger, dit is echter afhankelijk van je niche, je inzet en je advertentiekosten.

Niet starten met bloggen dan? Jawel! Doen! Je inzet zal uiteindelijk beloond worden. Maar misschien is het een goed idee om je blog te starten naast andere zelfstandige activiteiten? Als je dan in deze combi de nodige zorg en aandacht besteed aan je blog zal het uitgroeien tot een bedrijf. En zo zijn er van het begin toch wat inkomsten.

Er zijn echter een paar dingetjes waar je op moet letten. Zeker als je van je blog een bedrijf wil maken. Want, er zijn honderden blogs te vinden op het wereld wijde web en vaak gaan die net over het onderwerp dat jij uitgekozen hebt. Als jij je blog te ingewikkeld maakt en je lezers begrijpen niet wat je wil zeggen, dan raadplegen ze heel snel Mr Google again. De volgende tips maken je blog gebruiksvriendelijk en zorgen voor consistente lezers. Want dat.. is wat je nodig hebt.

 

bloggen voor working at home moms

 

Formaat van je blog

Let goed op het formaat van je blog. Toekomste lezers willen weten hoe je blog werkt. Gelukkig hebben de meeste blogplatformen (WordPress, Blogger,..) vergelijkbare formaten én staat het meest recente bericht bovenaan. Herkenbaar dus, mensen verwachten dit ook al.  Zorg er ook voor dat je je linkjes verstand gebruikt. Link niet teveel naar andere sites en plaats alleen linkjes voor blogs en inhoud dat gerelateerd is aan het onderwerp van jouw blog. Uitgangspunt is je lezers zoveel mogelijk informatie te geven over jouw niche onderwerp. Teveel nutteloze informatie gaat afleiden en doet je bezoekers vertrekken.

Houd dus je lijst met linkjes kort en krachtig. Zorg per artikel zeker voor één interne link – een link naar een andere blog op je website – en één externe link – een link naar een andere website. Wat dacht je van één van je eigen sociale media kanalen? Bijvoorbeeld een link naar Youtube en die toffe video die je voor je blog gemaakt hebt.

Kleur en achtergrond

Als je nog niet gestart bent met je blog is het handig eens grondig na te denken over de achtergrond en de kleuren van je blog. Denk hierbij aan lichte achtergrond en donkere tekst. Laat je niet verleidien door achtergronden en kleurkeuzes die bepaalde blogprogramma’s je bieden. Onthoud dat studies hebben aangetoond dat het menselijk brein dit type formaat beter kan verwerken dan een lichte tekst op een donkere achtergrond. Het uitzicht is misschien lekker opvallend, je lezers zullen niet zo lang blijven hangen op je website. Kies ook voor een effen achtergrondkleur in plaats van hippe patronen of ontwerpen. Soms kom je nog van die websites tegen. Dat is echt zo 2013. Hideous.

PS: als je al een bestaande blog hebt en je bent niet tevreden van het resultaat, dan kan je dit uiteraard altijd wijzigen.

Proeflezen

Lees je schrijfels na of laat ze nalezen door een externe partij. Er is niets zo vervelend dan slechte spelling en grammatica op je website. En geloof mij. Dit kom je elke dag tegen. Kleine tik op eigen vingers.. ik maak ook schreif vauten. Daarom lees ik alles ook heel goed na en toch ontglippen er altijd kleine vautjes. But remember, de online wereld is er ééntje van tekst, neem dus je tijd en haal je typos er uit.

Hoe vaak posten?

Hier verschillen meningen wel eens. De ene zweert bij een wekelijkse post, iemand anders doet het tweewekelijks en een derde persoon heeft geen tijd en post een keertje per maand. Maar weet, als je wil groeien, dan post je best zo consitent mogelijk én aan een hoog tempo. Minstens 1x per week. Ik ken bloggers die succesvol zijn met één blog per week en ik ken anderen die twee keer per dag een stuk online gooien. Zoek dus uit wat voor jou werkt en aan welk tempo je inhoud kan ontwikkelen. En vergeet niet; kwaliteit boven kwantiteit.

Houd dus je blog fris en interessant door minstens één maal per week te posten. Want met zoveel info beschikbaar op het internet kunnen je lezers op een ander gaan als jij hen de informatie niet biedt. Als je niet weet waarover je gaat schrijven, bevraag dan je mensen of je klanten met een enquete of een poll. Je kan ook schrijven over een bepaald product dat je gebruikt hebt of je post een blog met handige tips over dat ene onderwerp. Niet elke post hoeft lang en ingewikkeld te zijn. Maar wees wel consistent en post minstens een keer per week.

Copywriting

Verscherp je schrijfskills en neem een copybad. Je hoeft geen opleiding in avondschool te plannen, met de cursus van Copwriting in 30 dagen heb je deze skill al heel wat eerder onder de knie. In deze periode leer je je webteksten verbeteren om direct meer resultaat te behalen. Leer online meer verkopen dankzij Edward Hendriks van doyoucopy.nl

Klik hier en ontdek dat de cursus voor een spotprijs wordt weg gegeven.

In no time ben jij aan het bloggen voor je Working at Home Moms business

Affiliate Marketing

Als je centen wil verdienen met je blog, dan is het aangewezen om je te verdiepen in de wereld van affiliate marketing. Hier heb ik zelf een training voor gevolgd en nadat ik serieus aan de slag ging, stegen ook mijn affiliate commissies. Onmisbaar als je van je blog een succes wil maken.

Wil je mijn mening lezen over de training – Affiliate Marketing van Jacko Meijaard – Lees dan deze blog.

Of beter nog. Check deze en leer van de master himself. 

____________

 

In de reeks Working at Home Moms zullen nog meer artikelen verschijnen. Keep an eye op deze website en laat je verrassen door interessante blogs. Heb je vragen over ‘Bloggen voor Working at Home Moms’ of wil je je ei kwijt, stuur dan naar kelly@sprankelonline.be en ik antwoord je zo snel mogelijk.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van affiliate producten. Als jij via mijn linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hier een kleine commissie voor, at no extra cost for you. Sprankel Online dankt je hiervoor, want zo kan deze website blijven bestaan.