Canva is een fantastisch programma, noem een grafisch ontwerp op en je kan het maken in dit deze editor Van visitekaartjes, tot cv’s. Van Instagram Stories tot Etsy afbeeldingen. Je kan dus meer met Canva dan je denkt. Bovendien zijn ze nu bezig met het optimaliseren van hun video mogelijkheden. Daarover lees je meer in deze blog. Maar in dit artikel laat ik je templates ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze kan maken in Canva.

Voor je plezier

1.Ā Digital Bullet Journaling

Ben je ook fan van Bullet Journaling, maar heb je geen tijd om alles zelf uit te tekenen. Goed nieuws. In Canva maak je je planner, smuk je je templates op en als je tevreden bent, dan druk je ze als de bliksem af. In deze blog lees je meer over hoe je dit aanpakt.

2. Art Printables

Art Printables, toffe plaatjes om de muren van je huis op te vrolijken. In de living, badkamer of kinderkamer. Het kan allemaal. In deze blog lees je hoe je hier mee start.

3. Kleurboeken maken

Stel je voor dat je nooit meer op zoek moet gaan naar toffe kleurplaten om je kids te verwennen. In Canva maak je die allemaal zelf. Er mee starten is niet zo moeilijk, maar een verslaving aan het maken van leuke plaatjes staat wel voor de deur. Niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb. Ontdek er alles van in deze blog.

Voor je website of je blog

4. Hero afbeelding

Een hero image is een grote afbeelding, meestal wordt dit gebruikt op je homepagina en is dit het eerste dat mensen zien. In Canva maak je dit in een handomdraai. Ook heb ik een cursus gemaakt waarin ik je uitleg hoe je deze Hero afbeelding maakt in Canva.

5. Uitgelichte afbeelding

Als je met WordPress werkt, is de uitgelichte afbeelding de afbeelding die bovenaan je blogartikel verschijnt. Tenminste als je hem op de juiste plaats plaatst natuurlijk. Ik veronderstel dat in andere CMS systemen ook de mogelijkheid bestaat een uitgelichte afbeelding te plaatsen. In de cursus ‘Website en blogafbeeldingen’ leg ik je uit hoe je dit heel gemakkelijk maakt in Canva.

6. Afbeelding Sidebar

De afbeelding in je sidebar is een extra kans om te linken naar belangrijke artikels of mensen te verwijzen naar je affiliate producten. Je raadt het al.. In de cursus wordt van naaldje tot draadje uitgelegd hoe je dit maakt.

7. Lead magnet/optin/ freebie

Een gratis weggever, een freebie, een optin,of een leadmagnet. Dit zijn digitale prints, pdf’s die je maakt in Canva. Deze zaken maak je ook in Canva. Vanuit een bestaande template of helemaal van scratch. Up-to-you.

8. Infographic

Een infographic is informatie die visueel gebracht wordt. Je leest er over in deze blog of je volgt de cursus ‘Website en Blogafbeeldingen’ en je bent binnen no-time een infographic expert.

9. Media kit

Een media kit wordt door bloggers gebruikt om hun stats op een boeiende en creatieve manier te brengen naar de buitenwereld. Zeer interessant als je met bedrijven wil samenwerken. Juist ja – in de cursus ontdek je hoe je dit maakt.

10. Auteur Bio Foto

Zo van die auteur bio foto’s maakt je op een halve minuut in Canva. En er zijn bijzonder toffe elementen die je vindt in Canva om je foto in te plaatsen. Ga voor uitzonderlijk. Ga voor Canva.

11. Alle andere afbeeldingen

Het wordt saai hee.. maar klopt.. ontdek toffe tips en tricks in deze cursus. šŸ˜‰

Voor je email marketing

12. Email header

Consistent zijn, ook in je emailverkeer, begint met een header die in je huisstijl gemaakt is. Yep. Canva is je go-to project.

13. Email template

In Canva staan voorgemaakte Mailchimp Templates. Dus je maakt je hele email op in Canva en dan met Ć©Ć©n knop plaats je dit in je Mailchimp account.

14. Email handtekening

Altijd al afgevraagd hoe mensen toch die digitale emailhandtekeningen maken? In deze video ontdek je hoe.

Voor events

15. Presentaties

Heb je een event en moet je een presentatie afspelen? Inderdaad.. Canva is je partner in crime. In deze blog lees je hoe je presentaties maakt in Canva

16. Event programma

Ook het programma voor je event maak je aan de hand van bestaande templates of helemaal van nul in Canva.

17. Flyer

Flyers nodig voor je event, digitaal of print. Laat je maar eens verrassen door de reeds done-for-you templates die je vindt in dit grafische programma.

18. Uitnodigingen

Ook de uitnodiging die je verstuurd voor je event. Je raadt het al. Canva.

19. Menu voor eten en drinken

Serveer je hapjes op je event en wil je de mensen hiervan een overzicht geven. Een menu to the rescue. In Canva vind je een aantal aanpasbare templates.

20. Promo Graphics

Uiteraard ga je je event in de kijker willen zetten. Al je promo materialen maak je in Canva. Wat jij nodig hebt..

_______

Uiteraard zijn er nog veel meer Canva mogelijkheden, want Canva is nu al gigantisch groot en ze zijn voordurend in ontwikkeling. Ze maken alles beter en gemakkelijker voor hun gebruiker. Daarom is deze lijst eigenlijk nog lang niet af.. en daarom ben ik benieuwd. Zijn er ontwerpen die jij maakt die hier niet tussen staan. Laat het me weten op kelly@sprankelonline.be.