Een kleurenpalet is een set van kleuren die je gebruikt voor je huisstijl of andere indrukwekkende projecten. Het is soms heel erg overweldigend, want er is zoveel keuze als je gaat rond snuisteren op het internet. Hier lees je hoe Canva de ideale partner is bij het maken of kiezen van mooie kleurencombinaties voor je website gemaakt of dat ebook dat je aan het schrijven bent

Hoe maak je kleurpaletten?

Via een foto

Hiervoor gebruik je de Canva Color Palette Generator. Wil je een kleurenschema dat perfect bij die mooie foto past. Wel, volg dan de link en upload een foto in de generator. Canva gaat kleuren uit je foto extraheren en na enkele seconden heb je al een mooie combinatie. Niet tevreden, dan test je gewoon met een andere foto.

 

 

Via een kleur, thema of keyword

Heb je een favoriete kleur, een leuk event op de planning of gewoon een onderwerp waar je rond wil werken. Ontdek dan Color Palettes of Kleurenpaletten van Canva en typ je idee in de zoekfunctie. Canva toont je meerdere kleurencombinaties. Hoera! Wat een feest! Klik op je kleurencombinatie naar keuze en je ontdekt de hexcodes. Als je naar onder scrolt zie je ook gerelateerde combinaties. Hopelijk krijg je nu geen keuzestress. hihi

Via het kleurenwiel

Via het kleurenwiel ontdek je een stukje kleurentheorie en verschillende kleurencombinaties helpen je verder in je zoektocht naar het perfecte kleurenpalet. Ga je voor complementaire kleuren of het je liever triadic. Of baseer je je keuze op warme of koude combinaties. Meer informatie over de verschillende kleurencombinaties vind je op deze pagina

Tetradic - Color Wheel Canva
Tetradic – Color Wheel Canva

Via de betekenis van kleuren

Wil je liever het kleurenschema van je website opmaken via de betekenis of de symboliek van kleur? Ook daar heeft Canva een toffe tool voor. Typ je kleur in de zoekfunctie en kom alles te weten over een bepaalde kleur.

Als ik bijvoorbeeld voor een blauw kleurenpalet wil gaan, dan ontdek meerdere blauwe kleuren in deze tool. Maar dat is niet alles, als ik blijf doorklikken ontdek ik alles over deze specifieke kleur. wat het is, de geschiedenis, de betekenis, hoe te gebruiken, welke kleuren er perfect bij gaan en een reeks gelijkaardige kleuren. Rechts ontdek je ook de verschillende kleurencombinaties, waarbij je van mono naar triad de verschillende opties ziet. Hoover over een bepaalde kleur om de hexcode te ontdekken.

Waar vind je foto’s voor je kleurenpalet?

Canva zelf is een hele goede tool om verschillende foto’s van hoogstaande kwaliteit te vinden, maar in deze blog heb ik nog 53 sites voor gratis afbeeldingen voor je uitgezocht. In dit artikel worden enkele pareltjes getoond, je hebt de standaard grote stockfoto website’s maar er zitten ook charmante kleinere foto websites tussen. Absoluut de moeite om eens tussen te snuisteren. Heb je hierna nog steeds niet gevonden wat je zoekt en wil je liever Pinterest afbeeldingen gebruiken. Dat mag natuurlijk ook. Op Pinterest zoek je op foto’s of kleuren. Bewaar je pins als inspiratie.

Heb je een foto of kleur gevonden, laat er dan de Canva tools op los. Je creëert ongetwijfeld unieke en mooie kleurenpaletten en op die manier onderscheid je je van de concurrentie en bespaar je duizenden euro’s.

De mooiste templates om je kleurpalet nog beter te visualiseren?

Klik op de linkjes hier onder en ontdek tal van prachtige templates die je helpen bij het visualiseren van je project, je huisstijl.

A. Kleurenpalet 1

B. Kleurenpalet  2

C. Kleurenpalet 3

D. Kleurenpalet 4

E. Kleurenpalet 5

F. Kleurenpalet 6

 

Nu is het aan jou – kies het juiste kleurenpalet!

Ik ben heel erg geïnteresseerd in de lezers van mijn website. Ik ben dus heel benieuw of je aan de slag gaat met deze toffe tools en wat het uiteindelijke resultaat is. Daarom zou ik het heel tof vinden moest je me hierover een mailtje sturen op kelly@sprankelonline.be. Het maakt me gewoon heel erg blij als ik je verder heb kunnen helpen.

Canva Pro Free Gratis

 

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Hoe maak je een kleurenpalet? ” answer-0=”In deze blog lees je vier manieren die je helpen bij het maken van je kleurenpalet” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Hoe werkt een kleurenwiel? ” answer-1=”In deze blog vind je een link naar een kleurenwiel, het is eenvoudig in gebruik en zo weet je onmiddellijk welke kleuren goed samen gaan” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Voor ik een kleurenpalet samen stel wil ik meer weten over de betekenis van kleuren” answer-2=”Goed idee! In deze blog vind je een link naar meer info over de betekenis en de symboliek van kleuren” image-2=”” headline-3=”h3″ question-3=”Je kleurenpalet visueel maken? ” answer-3=”Gebruik de templates die je in deze blog vindt en je heb een scherper en duidelijker beeld over jouw gekozen combinatie” image-3=”” headline-4=”h3″ question-4=”Canva Pro gratis gebruiken? ” answer-4=”Check de blog en ontdek hoe jij Canva Pro maar liefst 45 dagen gratis kan testen. ” image-4=”” count=”5″ html=”true” css_class=””]