Mijn zoektocht naar een groter passief inkomen brengt me op te gekke online plaatsen. Hier en daar ontdek ik toffe apps die je helpen met besparen of net met geld verdienen. Want als je kan besparen, dan verdien je toch ook?

Disclaimer: deze blog bevat affiliate linkjes + als je gaat investeren, doe dit alleen met geld dat je kan missen. 

Apps om geld mee te verdienen

Shopmium

Met Shopmium werk ik vaak. Het is een cashback en korting app, er staan altijd gave deals in die ik op regelmatige basis opneem. Naast de korting en de cashback kan je zelf ook mensen aanbrengen. Hier verdien je dan ook een paar euro mee. Dat geld wordt dan verrekend als je een product aankoopt aan bv 50%. Dan krijg jij de overige 50% betaald van het geld dat je in je wallet hebt waar je mensen mee aangebracht hebt. Hmm.. als ik dit zo nalees, is het duidelijk? Hmmwahah..

Als je mijn code gebruikt, krijg ik 3 euro en jij een pak koekjes van Lu. Als dat geen goede deal is..

—>>> gebruiken die code: 5i6pi6 

Lukt het niet? Stuur dan zeker een mailtje naar kelly@sprankelonline.be

My Shopi

My Shopi is een cashback, korting en folderapp. Ze hebben dus op regelmatige basis aanbiedingen waarvoor je een cashback kan krijgen, maar ze bieden ook kortingen en folders aan.

Persoonlijk gebruik ik deze app voor zijn cashbacks en dat zijn er al wel een aantal leuke geweest. De moeite om toch eens af en toe te openen deze app.

To Good to Go

To Good to Go is een app tegen voedselverspilling. Het levert je dus indirect extra centen op. Want je gaat hier pakketten voedsel kopen die anders weggegooid zouden worden en voor een pakker betaal je bijvoorbeeld 4 euro, maar dit heeft dan wel een winkelwaarde van 12 euro. Je doet er dus wel je voordeel mee en je geeft minder geld aan eten uit.

Je weet echter nooit op voorhand wat een pakket bevat. Het is dus altijd een kleine verrassing. Soms zijn het producten die je helemaal niet kent, op deze manier kan je op een creatieve manier variatie in je menu brengen. Als een pakket eens een keertje tegenvalt, laat je dan niet ontmoedigen, en ga een volgende keer terug. Misschien is het toevallig dat die winkel op dat moment geen grote voorraad aan ‘bijna over datum’ producten heeft.

Vergeet voor deze app je vriezer niet. Kans is groot dat je niet alles kan consumeren en dan kan je wat opbergen in de vriezer voor de volgende keer.

Bij twijfel check dan eens op Instagram naar toffe profielen die hiermee aan de slag gaan. Er zijn mensen die je hierover dagelijks berichten. Het is inspirerend om te zien hoe ze er zelf mee aan de slag gaan.

En check ook eens de To Good to Go filter. Misschien zijn er in jouw dorp weinig winkels of zaken actief, maar als je eens een grootstad op zet. Dan zie je dat er in Parijs of Londen honderden aanbiedingen zijn. Moest ik daar wonen, het zou nogal een feestje in mijn foodbudget zijn. 🙂

Eén van mijn favoriete apps om geld mee te verdienen.

Blox

Met deze app duik je in de crypto wereld. De wereld van Bitcoins en Altcoins. Als je nieuwsgierig bent en altijd al hebt willen proeven van cryptomunten, maar je geen idee hebt wat het juist is, dan is deze app een eerste opstap. Met Blox duik je al in de cryptowereld vanaf een paar euro. Bovendien krijg je als je mijn code gebruikt ook nog eens 10 euro extra wanneer je je aanmeldt.

Zo ben ik alvast begonnen. Geen idee wat crypto was, maar door de app begin ik er steeds een beter beeld van te krijgen. Als je dan de mails leest die het team je stuurt dan krijg je nog meer inzichten. En dan kijk je wat het met je doet. Kan je tegen de hoogtes en laagtes. Wat doet je het met je als een coin begint te groeien, maar vooral en dat is heel belangrijk. Wat doet het met je als een coin een duik neemt? Ben je hiertegen bestand. En even laten weten dat dit wel heel normaal is. Een coin kan heel snel zakken en dan ben je dat geld (op dat moment) kwijt. Want je hebt die coin nog altijd en die gaat wel opnieuw groeien.

Als ik experts hoor dan staat crypto nog maar aan het begin en zijn er dus nog heel veel mogelijkheden. Ik ben alvast gestart en blijf het doen. Lange termijn.. Ik ga voor lange termijn. Ik heb eens ergens gelezen, dat als je in het begin 100 euro had geïnvesteerd dat je nu, zoveel jaren later 9.000.000 op je rekening zou hebben staan. Nu, ik heb het ergens gelezen, dus er kan ook een nul meer of minder bijstaan. Dit gezegd zijnde. Ga voor lang, stop niet al je geld er in, en doe dit met geld dat je kan missen. Bijvoorbeeld met centjes die je via Roamler. De app hieronder maakt. Have fun and enjoy the ride. Ps; de race wordt niet altijd gewonnen door diegene die het snelst is.

Gebruik deze code als je wil registreren, het is een win-win voor ons alletwee 🙂

372K-72BB-C89E

Roamler

Roamler is een toffe side hustle. Afhankelijk van je tijd kan je hier grote of kleine bedragen mee binnen sprokkelen. Ondertussen zijn mijn eerste stappen ook gezet en je wordt er hoe langer je het doet, behendiger in. Je moet inderdaad even over de drempel, want je gaat als het ware controles uitvoeren in winkels.

Na het downloaden van de app, open je Roamer, geef je je locatie aan en ga je op zoek naar de taken. Je kan filteren op o.a afstand, categorie en vergoeding. eens je dit hebt ingesteld krijg je een overzicht van taken in je buurt. Ik herinner mij wel dat ik eerst een soort van instaptaak moest uitvoeren voor ik level 2 taken te zien kreeg. Geen nood, deze taak doe je gewoon thuis van vanaf dan ben je vertrokken.

In de app zie je dat er meer mogelijkheden zijn om extra cash te verdienen. Je hebt de gewone merken en prijschecks, maar daarnaast kan je ook aan de slag gaan als commercieel vertegenwoordiger, merchandising crowd of als reviewer. Maar je kan ook gratis gaan eten op bepaalde plaatsten (in ruil voor een bepaalde taak dan wel te verstaan). Als je deze taken correct uitvoert krijg je hiervoor een vergoeding. Dit is geld waarvoor je actief werkt, het is dus geen passief inkomen.

Maar je kan ook mensen uitnodigen om hetzelfde te doen en aan de slag te gaan met de app. Je krijgt dan een commissie als ze aan de slag gaan met de app en ook een bepaald % betaald als ze bepaalde taken uitvoeren.

Als je zelf een invite wil ontvangen, stuur me dan een mailtje en ik zorg ervoor dat je ook Roamler wordt. HappyhappyJoyJoy!! Van deze apps om geld mee te verdienen.

Mijn online adres: kelly@sprankelonline.be

Cake

De Cake App als in ‘een stuk van de Cake voor jou’. Een banking app die geld opbrengt. Met deze app krijg jij in één oogopslag een overzicht van al je rekeningen, krijg je inzichten in de manier waarop je je budget besteed en verdien je extra cash.

In het begin was ik zelf sceptisch. Ja, zo een app die ik moet koppelen aan mijn bankrekeningen. Is dat wel veilig? Wat met mijn privacy?

Dus wat speurwerk leert me dat dit bedrijf een officiële betalingsinstelling is en dat ze onder toezicht staan van de Nationale Bank van België. Ze verdienen hun centen door banktransacties van duizenden gebruikers samen te voegen en de hier uit vloeiende statistieken en rapporten ANONIEM te verkopen aan bedrijven. Hierdoor begrijpen bedrijven beter waar wij, de consument dus, zijn geld aan uit geeft. Ze verkopen dus marktinzichten aan retailers en merken.

Zelf heb ik even getwijfeld, maar ben dan toch ingestapt. Het is anoniem en goh ja, Facebook weet alles van mij, Google ook, de Covid-lijn ook. Dus, nu ben ik ook officieel een Cake gebruiker en heb mijn eerste passieve inkomsten al ontvangen. 0,71 cent. 🙂 voor de eerste maand. Ik heb geen idee wat het in de toekomst gaat worden. Maar he, ik moet niet werken voor dit geld en vele kleintjes maken één groot.

Verder heb je ook de mogelijkheid om cashbacks te verkrijgen als je een aankoop doet bij één van hun partners, dat zien ze dan via je bankrekening en krijg je automatisch dat bedrag terug gestort. (Waarom kan ik deze dingen niet bedenken?)

Download dus snel die App en ontvang ook jouw deel van de Cake.

Deze App is beschikbaar voor gebruikers in België, maar er is een uitbreiding voorzien naar Nederland.

Mijn Boeken App

Heb je thuis veel boeken liggen en ben je net als ik met een opruimactie begonnen, maar wil je je boeken niet gratis naar de kringloopwinkel brengen of staan ze al twee jaar op Facebook Markerplace maar heeft niemand je hiervoor gecontacteerd. Dan heb ik fantastisch nieuws voor je. Verkoop je boeken aan mijnboeken.be.

Surf naar de website en registreer je, daarna kan je met de app aan de slag en heb je binnen no-time extra cash op je bankrekening staan.

Belangrijk voor je verder gaat. Je moet wel weten dat het geen al te grote vetpot gaat zijn. Waar je op Marketplace nog 10 euro kan scoren voor een boek van Sandra Bekkari, ga je even schrikken als je je boek boek met de app gaat scannen. Verwacht er niet teveel van. Voor dat gave boek van Sandra betalen ze nog geen twee euro.

Maar goed. Als je net als ik een verzameling boeken heb opgebouwd de laatste 10 jaar, dan ga je heus wel een mooi bedrag bij elkaar scharrelen. En die centjes kan je dan weer investeren. Want 50 euro die je in crypto omzet brengt je binnen 20 jaar wel een mooie som geld op. En dat gaan je boeken, die stof liggen pakken natuurlijk niet doen.

Download dus snel die gratis app en lees de verdere instructies op hun website: www.mijnboeken.be

Voor gebruikers in België en Nederland, één van de tofste apps om geld mee te verdienen.

Tip?

Heb je nog tips of ken je nog Apps om geld mee te verdienen?

 

Meer weten over geld verdienen, door Canva bijvoorbeeld? Check deze blog.