Er is de laatste tijd veel te vinden over het verwerven van een passief inkomen. Je vindt ontzettend veel profielen op Instagram die je vertellen over de weg naar meer centjes. Je kan beginnen met investeren in aandelen en crypto, maar ook via een eigen website bouw je aan je droom. En dit door affiliate marketing toe te passen.

Zelf ben ik ook al een tijdje bezig met affiliate marketing en met succes. Ik heb hier, via mijn website ook een inkomen uit. Wil je zelf ook deze wereld verkennen? Dan heb ik zalig nieuws voor je. Elke Aerts, van Online Vibes heeft een prachtige training voor je gemaakt. Je leest er alles over in deze blog.

 

 

Wie is Elke Aerts?

Elke Aerts is de eigenaar van Online Vibes, maar ook van Veganistisch Koken. Ze draait al geruime tijd mee in de wereld van de online marketing en ik heb haar enkele jaren geleden online leren kennen. Nadien ben ik haar nog een paar keer tegen gekomen om vegan marktjes en ik ben haar altijd wel blijven volgen. Als je van iemand in de online wereld wel iets kan leren, dan is het van Elke. Ze is een krak in affiliate marketing, maar heeft ook verschillende toffe YouTube kanalen, heeft enkele boeken op haar palmares staan en nu heeft ze ook een affiliate marketing cursus ontwikkeld. En dat vind ik tof. Een Belgische cursus over affiliate marketing. Hoera voor dit!

Wat is Passief Inkomen?

Een passief inkomen is inkomen dat je verkrijgt uit assets die je in het verleden opgezet hebt. Het verhuren van een woning en die inkomsten die je eruit verkrijgt. Het opzetten van een website, de blogs die je schrijft en de inkomsten die je hieruit op je bankrekening ziet verschijnen.

Voor een passief inkomen moet je in eerste instantie werken, later pluk je er de vruchten van. Om passieve inkomsten van je website te kunnen ontvangen, daar heb je eerst een blog voor moeten schrijven. Voor dat huis dat je verhuurt, heb je eerst centen moeten verkrijgen. Vermoedelijk door te gaan werken hiervoor. Je stopt dus die centen in de aankoop van je woning en de huurders betalen je maandelijks de huur. Die huurgelden is voor jou passief inkomen. Het kan ook zijn dat je natuurlijk alles gekregen hebt, door het erven van die appartementsblok van je overleden groottante. Heerlijk. Zorg goed voor je toekomst in dat geval.

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is het promoten van andere hun product. Als mensen dan via jou link een aankoop doen, dan krijg jij hier commissie voor. Een passief inkomen. Zelf heb ik ook een affiliate website.. Deze website en mijn blogs gaan voornamelijk over Canva. Als jij via één van mijn linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hier commissie voor.

Waar gaat de cursus Affiliate Vibes over?

In meer dan 80 video’s neemt Elke je mee in de BASIS van affiliate marketing. Je moet uiteraard goed weten wat het is en welke mogelijkheden het je biedt. Ook moet je beschikken over een uitstekende MINDSET, want affiliate marketing is niet snel rijk worden door niets te doen. Nee, je gaat je hiervoor moeten inzetten, ook als je in de eerste maanden niets of weinig returns ziet.

Je leert in de training meer over wat NICHES zijn en welke bij jou passen. Over wat ga jij je website maken? Wat boeit jou en waar kan je een onuitputtelijke bron van ideeën over voorleggen? Ben je een beginner in het bouwen van een website, dan prijs je jezelf maar gelukkig, want in deze training wordt je ook geleerd hoe je zelf een WEBSITE in de lucht krijgt. Tenzij je dit liever wil uitbesteden..

Het maken van goede CONTENT, het zoeken van toffe BEELDEN en een correct ZOEKWOORDONDERZOEK zijn essentieel in het slagen van affiliate marketing. Laat je zeker niet afschrikken, je leert hier in. Je eerste blog zal misschien wat tijd vragen, maar als je aan blog 20 begint, dan heb je al heel wat meer ervaring in de vingers. Net zo voor het zelf maken van beelden of het zoeken van beelden die je online mag gebruiken.

Natuurlijk moet je ook weten waar je affiliate producten vindt? Waar zijn die AFFILIATE NETWERKEN waarbij je kan aansluiten en hoe maak je linkjes? Eén van die netwerken is Bol.com en als je nu deze link volgt, dan kom je bij één van de boeken van Elke terecht. 

En als laatste wil je natuurlijk weten hoe je BEZOEKERS op je website krijgt. Het is tof dat de familie je blogs leest, maar het doel is toch van meer mensen te bereiken. 🙂 Elke deelt in de training haar kennis hierover.

EXTRA. Er is ook ruimte voor extra informatie in de training Affiliate Vibes. Dit gedeelte is momenteel in ontwikkeling, maar groeit dagelijks.

Wanneer is de training NIET voor jou?

Het gaat misschien gek klinken – want uiteindelijk gaat deze blog ook naar een affiliate link van ‘Affiliate Vibes’ gaan -, maar wanneer volg je deze training best niet? Wel, als je snel geld wil verdienen. Dan ga je beter een real-life side hustle doen. Gaan bijwerken in een restaurant of in een winkel. Dan heb je je geld snel in handen, maar daar heb je later geen voordeel meer van. Van affiliate marketing wel. Daar besteed je eerst je tijd (gratis) om er nadien de vruchten van te plukken, like forever.. 🙂

Als je snel opgeeft, dan is deze cursus ook niet voor jou. Gemiddeld genomen duurt het twee jaar voordat een zelfstandige activiteit deftig begint te bollen. Zo ook met een website, passief inkomen en affiliate marketing. Het heeft tijd nodig en in het begin zie je echt geen centjes binnen komen. Maar als je blijft volhouden, dan komt dit wel. Dus.Je.Mag.Niet.Opgeven!

Ga je snel geld verdienen met Affiliate Vibes?

Affiliate Marketing is een manier om op lange termijn geld te verdienen. Hoe snel het gaat, is ook afhankelijk van jouw inspanningen. Schrijf je elke dag één blog of schrijf je elk kwartaal 1 blog? Volg je de richtlijnen en pas je zoekwoordonderzoek toe?

Het is dus niet voor iedereen hetzelfde. Voor de ene duurt het vier maanden, voor de ander een jaar. Heb je al een netwerk of begin je van nul? Ik heb met mijn website na drie weken mijn eerste centjes binnen gehaald, maar ik heb die blog toen in mijn netwerk gedeeld.

Er zijn dus veel factoren die bepalen of je snel geld gaat verdienen of niet. Maar eens de bal aan het rollen gaat, dan is hij vertrokken.. 🙂

 

 

Sprankel Online maakt gebruikt van affiliate linkjes. Wil je weten hoe je dat ook doet? Volg dan zeker de training hierboven! Succes!