Teachable Review Nederlands

Een Teachable Review in het Nederlands, geschreven voor jou, de inspirerende ondernemer die haar (of zijn) kennis wil delen in een eigen online cursus. Want geloof mij, het maakt niet uit in welke niche je zit. Marketing, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid of muziek. Er is nood aan jouw kennis. Ik ken online platformen waar de trainingen als zoete broodjes over de toonbanken gaan. En ja, zelf volg ik ook regelmatig een nieuwe cursus #eagertolearn. Waarom had ik deze vaardigheid niet toen ik in het middelbaar zat? Moehahahaw.. Anyhow.. in deze blog meer over het platform waar ik zelf ook mee werk. En wil je vooraf even een preview? Check  Sprankel Online Academy.

Wat is Teachable? 

Teachable is een LMS (learn Management system), een online platform voor het geven en volgen van online trainingen. Deze software is zeer gemakkelijk in gebruik en is ontwikkelt voor mensen die geen technische achtergrond hebben. Iedereen kan een school in Teachble maken.

Welke ondersteunende functies biedt Teachble aan?

TeachableU

Voor je enthousiast begint te bouwen aan je training is het toch wel verstandig om even TeachableU te verkennen. Deze optie is enkel als je voor een betaald plan kiest. TeachableU helpt je in het maken van je training. Ideaal om stap voor stap uit te voeren en zo tot een waardevolle training te komen. In feite is dit al een training op zich.

De 5 core classes die ze aanbieden:

 • Choose your course topic – kies de naam voor je cursus

In deze eerste training laten ze je kennis maken met je why. Nadien ga je aan de slag om je idee te valideren, je ideale doelgroep te identificeren en je idee te verfijnen. Als afsluiter laten ze je je curriculum plannen en de naam van je school en je cursus kiezen.

 • Create your course – creëer je cursus

In deze online gids begeleiden ze je in het creëren van je online training. Tekst en foto content, PDF’s en downloadbare content, screencast en video, het komt allemaal aan bod.

 • Build your audience – bouw je publiek

In deze training geven ze je tips voor het opbouwen van je publiek. Dit doe je door het creëren van een minitraining (zoals de mijne – Maak je huisstijl in Canva & 3 gratis sjablonen), emailadressen te verzamelen en verkeer naar je gratis weggever te sturen of te trekken. In deel 3 van TeachableU worden de geheimen allemaal uit de doeken gedaan.

 • Launch your course – lanceer je cursus

In deel 4 helpen ze je met je prijszetting, het creëren van een salespagina, een 30 dagen lanceerplan en een extra bonus

 • Partner Workshops

Het laatste deel van de training staat ook boordevol waardevolle content. In deel 5 staan de maandelijks live workshops met experts uit de industrie. En je gaat zien dat dit gewone mensen zijn zoals jij en ik. Dus niets is onmogelijk. Je training promoten via Instagram, Pinterest of via je email lijst? Deze en meer onderwerpen vind je hier terug.

Mijn mening: deze informatie is goud waard. Je wordt letterlijk bij de hand genomen om je cursus uit te bouwen. Ook de maandelijkse trainingen worden iedere maand correct op tijd afgeleverd, het zijn stuk voor stuk ervaren mensen die hun kennis delen #likelikelike

Help

Heb je een vraag dan zijn er twee opties. De online guides of het Custum Care team. In feite staat alles online en kan je het gemakkelijk terug vinden als je de zoekfunctie gebruikt of de guides raadpleegt. Geen antwoord gevonden? – heb ik ook al gehad –  dan vraag je een ticket aan en stel je de vraag aan het team.

Mijn mening: de guides zijn duidelijk en het Custum Care team heeft mijn vraag binnen een dag beantwoord. Zelf heb ik veel aan deze support, dus #happychappy hier.

 

 

 

Maar er zijn meer functies:

Dashboard

Het dashboard is de startpagina, hier kom je binnen en vind je alle informatie van je live feed terug. Je ziet wie er op welk uur ingelogd heeft en hoe de sales voor ‘vandaag’ en deze maand verlopen. Alles is zeer accuraat heb ik al opgemerkt. Verder vind je er ook alle items die ik in deze ondersteunende functies bespreek.

Gebruikers

Bij gebruikers krijg je een overzicht van wie je studenten zijn. Ze komen binnen via je gratis weggevers, je betaalde training of je voert ze handmatig in. Studenten emailen? Yes u can! Naast studenten heb je de optie om auteurs – zij die ook een training maken – of affiliates in te voeren. Je hebt zelfs de optie om de progressie van je studenten te volgen. Ideaal als je in je werkomgeving een training uitbouwt en je zeker wil zijn of je mensen alles netjes uitgevoerd hebben.

Site

In het site gedeelte maak jij van je school een pareltje. Logo, kleuren en lettertypes, je voert je huisstijl in. Kies je voor een standaard of een custum domain? Verder zet jij in dit gedeelte o.a. ook de navigatie, de biografieën, de pagina’s en de comments naar je hand.

Sales

Hier levert Teachable je een duidelijk overzicht van je transacties, payouts en upsells. Ik zou niet weten hoe het nog beter kan.

Emails

Emails versturen is ook mogelijk vanuit Teachble zelf. Zelf werk ik niet met deze optie, want heb Mailchimp gekoppeld aan het systeem. Al is dat in principe zelfs niet meer nodig bedenk ik me nu.

Settings

In dit gedeelte pas je de instelling van je school aan. Van algemene settings als de naam van je school tot meer specifieke instellingen zoals BTW tax of creditcardgegevens.

En misschien wel de belangrijkste functionaliteit:

Cursussen

Ahhh!! Eindelijk kan je beginnen met het opladen van je cursus, maar ook het opstellen van je sales en thank you page horen hierbij. Maar absoluut geen reden tot stress. Alles is super eenvoudig gemaakt. Je moet alleen je eigen tekst invullen – dat kunnen ze nog net niet voor je doen.

Nadat je je training helemaal opgeladen hebt kies je de juiste prijs, wel of geen drip content, wel of geen comments en doe je ook een certificaat op het einde van je cursus?

Mijn mening: ik heb lang getwijfeld over het nemen van een abonnement bij Teachable. Ik dacht dat ik het even allemaal zelf via een WordPress plugin zou opzetten, gelukkig heb ik daar niet voor gekozen, want dan stond mijn training nu nog niet online. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Teachble voor mij zeer gebruiksvriendelijk is, zeer mooie layout – prachtig design. Mensen die in mijn school komen zijn onder de indruk en geven hiervoor regelmatig complimenten. Je hebt absoluut geen technische kennis nodig en zelf zonder handleiding geraak je wegwijs in de verschillende functionaliteiten. Mijn tip: klik gewoon stap voor stap op elke optie en vul in wat ze je daar vragen. Herhaal en herhaal een laatste keer ter controle. By now staat je school online en kunnen die verkopen beginnen en herinner dit: #everythingItouchturnstosold.  

Wat is de prijs? 

Review Nederlands een overzicht van de betaalde opties:

Gratis

Je gaat goed moeten zoeken naar de gratis optie. Want deze laten ze je namelijk niet zien in het prijsoverzicht. Je betaalt ongeveer 10% per sale die je doet aan Teachable, dus een goede starter. Je verliest waarschijnlijk wel tijd en energie door het zelf uit, want je hebt geen toegang tot TeachableU. In Teachable

Basic: 29 p/m (wanneer je onmiddellijk voor een jaar betaald)

 • 5 % transactie kosten
 • 2 admin level gebruikers
 • Maandelijkse uitbetaling
 • TeachableU – Cursus Creator training
 • Coupon codes
 • Drip Course content
 • Geïntegreerde Affiliate Marketing
 • Geïntegreerde Emailmarketing

Professional: 79 p/m (wanneer je onmiddellijk voor een jaar betaald)

 • Geen transactie kosten
 • 5 admin level gebruikers
 • Onmiddellijke uitbetaling
 • Prior support
 • Quizzen
 • Geavanceerde rapporten
 • Unbranded website
 • Cursus Certificaten

Business: 399 p/m (wanneer je onmiddellijk voor een jaar betaald)

 • Geen transactie kosten
 • 100 admin level gebruikers
 • Onmiddellijke uitbetaling
 • Prior support
 • Manueel studenten importeren
 • Bulk studenten invoeren
 • Aangepaste gebruikersrollen

Voor welke optie ga jij? 

Ik ben zeer leergierig en ben benieuwd naar welke online training jij gaat opzetten. Stuur je me een mailte op kelly@sprankelonline.be om me een sneakpeak van je school te tonen? En heb je wat gehad aan deze Teachable Review in het Nederlands?