Met flashcards, flits – of geheugenkaartjes maak je leren leuk voor je kids of voor jezelf. Leren of kennis op doen is eigenlijk super tof in plaats van ontzettend saai. Zeker als je het correct aanpakt. Uit eigen ervaring weet ik dat door het gebruiken van deze flashcards en het visualiseren van een bepaald onderwerp je beter de leerstof gaat onthouden. Goed nieuws dus voor alle mama’s, papa’s en teachers out there. En nog beter nieuws is dat je dit in enkele minuten tijd helemaal zelf kan maken in Canva. En gratis nog wel.

Flashcards Online Canva

Er staan tientallen soorten flashcards in Canva. Gratis en Pro. Dus, je gaat er heus wel een aantal tegenkomen die naar je zin zijn.

Soorten Flashcards

Soorten flashcards. De mogelijkheden zijn oneindig, je kan aan de slag gaan en je volledige creativiteit hier in leggen. Canva heeft miljoenen elementen, dus je kan je volledig laten gaan. Om je een idee te geven van welke soorten flashcards je op dit moment in Canva vindt:

  • Fruit Flashcards
  • Dieren Flashcards
  • Emoties Flashcards
  • Het weer Flashcards
  • Soorten speelgoed Flashcards
  • Leer vormen Flashcards
  • en ga zo maar door..

Flashcards printen? Hoe doe je dat?

Eens je de juiste flashcards gevonden of gemaakt hebt, dan kan je ze ook afprinten natuurlijk. Gebruik de download button en download je Flashcards als PDF Print, daarna kan je ze afdrukken via je huisprinter. Als je je flashcards lamineert, dan heb je er langer plezier aan. Hoppa. Ready to rumble.

Flashcards maken in de Canva app?

Als je handig bent met de Canva app op je smartphone, dan kan je uiteraard je flashcards bewerken in de app. Dus ja, jij kan je plaatjes maken als zoonlief aan het voetballen is. Persoonlijk werk ik niet graag met de app, ik vind mijn laptop gemakkelijker. Maar dat maakt iedereen voor zichzelf uit natuurlijk.

Gratis Flashcards in Canva

In Canva vind je flashcards die gratis zijn, maar ook flashcards waarvoor je Canva Pro nodig hebt. Hieronder breng ik een overzicht van een aantal flashcards die voor altijd gratis zullen blijven.

Fruit Flashcards

Als je op dit moment actief bezig bent met het leren van verschillende fruitsoorten, dan ga je deze flashcards te gek vinden om samen met je kind(jes) te gebruiken. Deze gratis Fruit Flashcards zijn erg handig om je mini me’s over fruit te leren, maar je kan ze ook gebruiken op je zoektocht in de winkel, in huis of in boeken. Ideaal dus om op een toffe manier te leren. Je kan deze gebruiken bij de allerkleinsten, om woordjes en fruit te leren, maar ook peuters en kleuters beleven hier veel plezier aan. Als je kind naar het eerste leerjaar gaat, kan het ook handig zijn in combinatie met houten letterblokjes. Deze flashcards moet je nog wel even vertalen van het Engels naar het Nederlands en je bent klaar om te vertrekken. Download de pdf met deze gratis fruit flashcards en je bent klaar voor uren speelplezier.

Fruit Flashcards Canva 

 

Dieren Flashcards

Leren over dieren, dieren herkennen, het geluid herkennen is één van de eerste skills die jij je kleintje aanleert. Deze super schattige dieren flashcards, speciaal ontworpen voor je baby, peuter of kleuter zijn erg handig in zijn of haar spel. Kinderen hebben een natuurlijke interesse in dieren en de wereld erom heen. De hond van de buren die de aandacht trekt of de kat op oma’s schoot. Als jullie samen gaan wandelen of wanneer je een uitstapje naar de zoo brengt. Kinderen zijn gek op dieren. En met deze flashcards zal je zien dat het oefenen op dierengeluiden of dieren herkennen eens zo gemakkelijk gaat. Ook deze flashcards ga je eerst nog moeten vertalen van Engels naar Nederlands en als je echt creatief aan de slag wil gaan, kan je misschien de dierennamen wel vervangen door dieren geluiden. Ook met deze printables is uren plezier verzekerd. Om je kaarten langer te bewaren wordt aangeraden ze te lamineren.

Algemene Woorden Flashcards

Misschien leert je kindje liever algemene woordjes, dan zijn deze flashcards helemaal wat je nodig hebt. Van fruit naar groenten, van dier naar bloemen en huisjes. Ook deze herkenbare beelden zullen herkenning in de ogen van je kids brengen. Ideaal voor jou als mama, maar ook als je lesgeeft of in een kinderopvang werkt gaan deze beelden succes brengen. Erg gemakkelijk, al zeg ik het zelf. Ook hier weer even de vertaling van het Engels naar het Nederlands maken.

Kleuren Flashcards

Deze flashcards behoren tot mijn persoonlijke favoriet. Als je kind klaar is om over verschillende kleuren te leren, dan gaan deze flitskaarten erg handig zijn. Deze kaarten zijn gratis en je vindt ze uiteraard ook in Canva. Hier kan je ze bewerken en aanpassen. Je kan meer kleuren toevoegen of bepaalde kleur gerelateerde elementen op de flashcards zetten.

Je kan met deze kaarten creatief aan de slag gaan, ze gebruiken om te tonen en de kleuren te benoemen, maar je kan ze ook laten zien en je kids op zoek laten gaan naar voorwerpen die een bepaalde kleur hebben. Fun verzekerd voor baby’s, peuters en kleuters. Thuis of op school. Voor je deze templates gaat afdrukken, kan je – indien gewenst – nog even de vertaling van het Engels naar het Nederlands maken.

Vormen Flashcards

Met deze handige flitskaarten met vormen en kleuren leer je je kinds heel gemakkelijk nieuwe skills. Ze zijn perfect om vormen en hun namen te leren kennen. Ideaal voor je peuter en je kleuter. Thuis, op school of de voor- en naschoolse opvang. Het is een kleine voorbereiding op de rekenles. Hoera.. 🙂

Met deze kaartjes kan je vormen gaan sorteren, voorwerpen met dezelfde vorm zoeken of ze met speelklei de juiste vorm laten namaken. Misschien heb je nog wel andere ideeën om met deze kaartjes aan de slag te gaan. Voor je ermee van start gaat. Juist.. Vertalen van het Engels naar het Nederlands.. Have fun!

Vormen Flashcards

 

Vele andere gratis flashcards

Wil je toegang krijgen tot tientallen andere gratis flashcards in Canva? Check dan even onderstaande link.

<< Flashcards in Canva >>

Let wel even op dat je templates echt gratis zijn. Canva Pro templates herken je aan het icoontje waar een kroontje en het woordje free op staan. Dit wil zeggen dat deze templates gratis zijn voor Canva Pro gebruikers. Als ze echt gratis zijn voor iedereen, dan verschijnt er geen icoontje als je erover hoovert en kan je ze gewoon gebruiken zonder dat je een Canva Pro account moet hebben.

Canva Pro Flashcards

In Canva vind je ook een heleboel Canva Pro Flashcards. Deze kan je dan zonder problemen gebruiken als je een Pro gebruiker bent. Je vindt er tientallen. Even enkele voorbeelden hieronder.

Nummer traceren Flashcards

Deze Flashcards zijn geschikt van zodra je kindje interesse toont in cijfers en vooral, deze zijn geschikt om zelf mee aan de slag te gaan. Als je deze flitskaarten lamineert, dan kan je een uitwisbare stift gebruiken en kunnen de kids deze nummers traceren. Perfect toch om mee aan de slag te gaan in de eerste of al meer gevorderde schrijf skills aan te scherpen. Je merkt waarschijnlijk wel het verschil in flashcard grootte in vergelijking met de kaarten van hierboven. Deze zijn groter, maar je kan dit altijd omzetten en verplaatsen naar een kleinere flashcard.

Alfabet Maze Flashcards

En voor je het weet is de moment daar. Dé moment dat je kids interesse tonen in lezen, schrijven. In letters en woorden. Dan is het super tof om met deze flashcards aan de slag te gaan. Want alle begin is moeilijk, ook zo als je begint met lezen en schrijven. Maar deze toffe kaartjes helpen met het nemen van een leuke start. Veel plezier met de zoektocht in of met de letters. Voordeel hier, is dat je niet moet gaan vertalen. Afdrukken en gebruiken. Of lamineren en opnieuw gebruiken. Wat jij wil.
Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een kleine commissie. Zonder dat jij hiervoor extra kosten betaalt. Wens je meer info hierover, stuur me gerust een mail naar kelly@sprankelonline.be.
Heb je na het lezen van deze blog meer zin gekregen om meer over Canva te ontdekken? Check dan deze toffe verzamelpagina die ik hiervoor gemaakt heb.