Ben je net als ik verslaafd aan weekplanners? Een overzicht maken, een wekelijkse planning maken, up to date blijven en dan ontzettend blij worden als je weer die taken van je todo lijst hebt kunnen strepen. Ik wel. En als die planning dan nog eens op een mooie printable staat, dan ben ik helemaal gelukkig.

En goed nieuws. Want als je Canva open doet en op zoek gaat in de zoekfunctie naar ‘weekly Planners’ dan maakt je hartje gegarandeerd enkele serieuze sprongen.

Wat er de laatste maanden bijgekomen is van mooie weekplanner templates is on-ge-loof-lijk.

Veel Canva Pro templates en sinds kort ook erg veel gratis weekplanners. In deze blog laat ik he een aantal pareltjes zien, maar ga gerust zelf op zoek. Je gaat versteld staan. Net als ik. Ik zie die weekplanners staan en besluit om er meteen een blog over te schrijven. Ik ben zo enthousiast, dat de woorden moeiteloos komen. En dan moet ik zorgen dat wat ik wil vertellen op papier komt te staan.

Let’s go!

ps: in een vorige blogpost gaf ik al eens een wekelijkse planner weg.

Weekplanners in Canva

Open je Canva en ga in de zoekfunctie op zoek naar ‘weekly planners’. Zelf zoek ik altijd in het Engels, omdat mijn account ook in het Engels staat. Ik heb de indruk dat de mogelijkheden dan groter zijn. Je kan uiteraard, als je account in het Nederlands staat, ook op zoek gaan naar weekplanner (al-weet-ik-niet-of-er-dan-zoveel-mogelijkheden-zijn)

Of klik op deze link.

Scroll in eerste instantie een beetje naar beneden, het kan zijn dat de weekplanners er in het begin wat gewoon en niet enthousiast uit zien, vanaf je begint de scrollen veranderen ook de ontwerpen en er staan prachtige zaken tussen.

Als je over de weekplanners hoovert en er verschijnt een een button met het woordje Free naast, dan weet je dat je een Canva Pro template bekijkt. Deze templates zijn ‘free’ voor Pro gebruikers. Hoover je over een template en er verschijnt niets in de rechterhoek, dan weet je dat de template gratis is en dat je hem dus met een gratis account kan downloaden. Hoera!!

Wil je kleurrijk of net minimalistisch? Druk of liever wat zachter? Of wil je weekplanners voor thuis, op werk of op school? Doorzoeken die library en je gaat nooit meer van nul moeten beginnen. Een aantal voorbeelden:

  • Weekly Planner
  • Workout Planner
  • Fitness Planner
  • Meal Planner
  • Kids Weekly Planner
  • Tanden poetsen weekelijks planner
  • Weekly Content planner

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kijkt je ogen uit. Ik kan mezelf soms verliezen in het zoeken van een mooie planner. Gebruik daarom ook de filters die je links naast al de templates vindt, om zo goed als mogelijk te verfijnen.

Zoals je ziet is er qua layout voor ieder wat wils. Je kan gaan voor weekplanner waar je de dagen in zijn algemeen op ziet staan, of je kan verfijnen en een weekplanner zoeken die uren op je planner voorziet.

Als de planner niet de gewenste taal heeft, dan kan je dit natuurlijk zelf heel gemakkelijk aanpassen. Dit kan je ook met kleuren en layout doen. Als zou ik er niet teveel mee gaan spelen. Mijn ervaring hiermee is dat ik het template alleen maar lelijker maak, dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Gewoon afdrukken die handel, je bent klaar en verliest er dan geen tijd mee.

https://www.sprankelonline.be/online-planner-maken/

Mijn top 15 printable weekplanners in Canva

Deze planners vind ik heel leuk en gebruik ik zelf om mee aan de slag te gaan.

Minimalistische weekplanners

 

Klik hier voor de weekplanners

Dit is eentje die ik zelf gemaakt heb. Ik gebruik hem zelf en heb er al veel plezier aan beleefd. Je kan er uiteraard voor kiezen om deze planner in een andere kleur te zetten en er elementen bij te zoeken. Persoonlijk doe ik dat niet, want dan ben ik teveel tijd kwijt met het zoeken van leuke elementen. Gewoon afdrukken en klaar. Eenvoud siert. Wist je niet dat ik een eigen account op Canva heb, neem dan hier zeker eens een kijkje. Ik maak er vooral educational templates. Neem gerust een kijkje op mijn Canva Creator profiel. 

Deze template is een pro template

Minimal Pastel Weekplanner

Strak, minimalistisch, pastel en bovendien een gratis Canva planner template. Wat heb je nu nog meer nodig zegt? Persoonlijk zou ik mijn week wel laten starten bij maandag, dus als ik deze gebruik, dan verzet ik snel de dagen van de week. Vind jij hem ook mooi?

Klik op deze link voor de weekplanner

 

Clean en Simpel Weekplanner

Helemaal fan van deze gratis Canva template weekplanner, al zou ik de kleuren wel even veranderen. Die spreken me niet zo fel aan. Maar de layout eens zo meer. Ik ben vooral enthousiast over alle extra’s die toegevoegd zijn naast de dagen van de week. Zo krijg je een overzicht om je ‘gewoonten’ bij te houden. Elke dag die 30 minuten wandelen of die liter water drinken. Een confrontatie komt met deze planner wel heel dicht bij. Hahaha.. Naast de to-do list en notities heb je nog ruimte om je behaalde doelen neer te pennen. Dit zorgt toch ook voor extra motivatie. Misschien kan je dit nog verstreken door jezelf een beloning toe te kennen als je deze optie helemaal vol schrijft.

Klik hier voor de weekplanner

 

Minimalistische Persoonlijke Weekplanners

Als het allemaal iets minder kleurrijk mag zijn, dan vind je in deze weekplanner misschien wel je bondgenoot. Ook weer helemaal gek op de optie om te tracken. Jaaa, ik denk toch dat ik dat een belangrijk dingetje vind om toe te voegen aan een weekplanner. Je hebt dan gewoon een extra duidelijk overzicht.

 

Klik hier voor de weekplanner

 

Kleurrijke weekplanner

Als je van retro en kleuren houdt, dan gaat deze planner helemaal je ding zijn. Er is voldoende ruimte voorzien om elke dag aan de slag te gaan. Behalve op zondag.. dan mag je rusten. Hahahhaa.. doe je dat? Op zondag rusten of werk en plan je toch stiekem door?

 

Klik hier voor deze weekplanners

 

Purperen Pastel weekplanner

Ook dit is een Pro template. Heerlijk die pastel paarse kleur. Ik weet zelf niet wat het is, maar de laatste tijd heb ik een zwak voor alles wat pastel is. Deze planner heb ik dan ook wel eens stiekem gebruikt. Het is erg handig dat er ruimte gelaten is voor een wekelijks todo-lijstje en andere notities. Deze weekplanner oogt alsof hij voor kinderen ontworpen is, maar als volwassen vrouw ga je hier ook veel plezier aan beleven.

 

Klik hier voor de weekplanner

 

Kleurrijke weekplanner voor je menu

Met deze gratis Canva planner maak je een planning op voor de maatijden van de week. Super handig als je gepland en gestructureerd eten op tafel wil zetten. Deze planner maak je wel in Canva zelf, zo is hij ontworpen. Je kan er nadat je hem afgedrukt hebt nog weinig aan veranderen. Dit heeft voor- en nadelen. Ik vind dit tof, maar ik weet uit ervaring dat anderen dit niet zo handig vinden. Daarom heb ik even voor je rond gekeken en heb ik onderstaande gratis weekplanner voor je gevonden. Het was even rondzoeken, want de meeste maaltijd weekplanners zijn Pro templates.

Klik hier voor de weekplanner

 

Minimalistische Maaltijd Weekplanners

Niet één maar liefst drie verschillende planners die je vindt onder deze optie. En gratis bovendien. Een weekplanner, een dagplanner en een maandplanner. Voor ieder een template naar zijn eigen voorkeur en smaak. Wat ik ook zeer interessant vind is dat er een boodschappenlijst in verwerkt is op planner 2. Ideaal. Zo plan je je menu en je boodschappen voor een hele week en hoef je misschien maar één keer per week naar de winkel te hollen. Winwin zou ik zo maar eens zeggen. Persoonlijk ben ik ook fan van de marmeren achtergrond. Jij ook? Indien dit niet zo is, kan je hem altijd vervangen. Dat kan met alles in Canva..

 

Klik op deze link voor de weekplanner

 

Terug naar School Weekplanner

Ook aan de kids is gedacht. Met deze gratis terug naar school planner is de lessen hervatten terug één groot feestje. Ideaal om al de taken van de week in op te lijsten en af te werken. Een mens zou toch zo terug naar school willen gaan, nietwaar? Op deze weekplanner vind je alle dagen van de week + voldoende ruimte om eventueel ook nog notities bij te schrijven.

Klik hier voor deze weekplanners

 

Badminton Weekplanner

Hoe grappig is dit. Je vindt in Canva zelfs een weekplanner voor je badmintonlessen. Als je dit soort lessen volgt is deze vondst natuurlijk de max. Maar gelukkig kan je zo een Canva planner template ombouwen naar de behoeften die je hebt. Zo wordt deze badmintonplanner even snel een voetbaltraining planner. Even in de kleuren van de club, een aantal nieuwe elementen en klaar is Rosa. Geniet van je sportmoment.

 

Klik op deze link voor de template

Weekplanner voor kinderen

Ik heb nog een leuk pareltje gevonden. Prachtige layout, ben er helemaal weg van. Alleen vind ik dat er niet zoveel ruimte is om zaken op neer te schrijven. Maar aan de andere kant? Heb je dat wel nodig al kind? Anyhow. Er is veel aandacht besteed aan planners, dus ik vind dat deze kanjer dan ook in de top 15 mag staan.

 

Klik op deze link voor de template

 

Lunch Menu Planner

Nice, deze ben ik zelf nog niet zo vaak tegen gekomen. Maar het is een planner om je lunch voor heel de week voor te bereiden. Deze ga ik snel afdrukken en zelf mee aan de slag gaan. Tof dat de optie gelaten is om ingrediënten neer te pennen. Je zou ze nu ook nog moeten kunnen onderverdelen in ‘in huis en winkel. Strak plan. Die optie voeg ik er zelf even aan toe. Deze weekplanner is een gratis planner. Hoera voor dat!

Klik op deze link voor de weekplanner

Beige Minimal Weekplanner

Hier wordt ik nu helemaal wild van. Van minimalistische planners. Niet te veel prikkels, alleen maar focus op dat wat belangrijk is. Prachtig ontwerp. Bovendien is deze weekplanner helemaal gratis. Perfect om de week mee door te komen.

Klik hier voor deze planner

 

Tanden poetsen Weekplanner

De template die je als ouder nodig hebt om een gewoonte te maken van tanden poetsen. Als ben ik niet helemaal fan van de kleur (kan je aanpassen) ik ben wel grote fan van het idee van deze planner. Waarom bedenk ik die dingen nu zelf toch niet. 🙂

 

Klik hier voor deze planner

Tanden Poetsen Weekplanner twee

Van de creator van de tanden poetsen planner van hierboven ontdek ik nog een tweede tanden weekplanner in de library. Deze keer ben ik wel fan van de kleuren. Dus ga ik er beslist mee aan de slag voor mijn zoon. Misschien moet ik hem dan wel niet in het roze laten. Alhoewel.. gender neutraal denken Kelly. Deze planner is ook een Pro planner. Dus gratis voor Canva Pro gebruikers.

Klik hier voor deze weekplanner

Conclusie Weekplanners:

Ik ben speciaal opgehouden bij nr 15, want anders gaat dit artikel te lang worden. Als je mij laat doen, ik kan nog uren doorgaan met het bekijken van en het beschrijven van die super toffe gave weekplanners die je in Canva vindt.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je hier je smaak niet vindt, dan weet ik niet waar je dit wel gaat vinden. En ik ben ervan overtuigd dat dit slecht een kleine greep is uit wat Canva je te bieden heeft. Ik weet dat er veel creators zijn en dat ze fulltime bezig zijn met het maken van toffe content. Gratis en voor Pro gebruikers. Dus wat je hierboven ziet en wat je in de library ziet is slecht het topje van de ijsberg. Weet dat dit nog allemaal gaat uitbreiden.

Gebruik goede zoekwoorden, neem je tijd om even door te scrollen. Ga eventueel kijken bij wat de creator nog meer op zijn account heeft staan en druk af wat je nodig hebt.

Ik ben alvast een zeer grote fan en hoop dat ik je hiermee kunnen inspireren heb?

Sprankel Online

De website van Sprankel Online maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een toffe commissie. Het kost jou geen extra centen, maar hierdoor kan deze website wel blijven bestaan en kan ik blijvend gratis content maken. Heb je vragen over dit artikel of over iets heel anders, stuur me dan zeer snel een mailtje. kelly@sprankelonline.be en ik probeer zo snel mogelijk bij je terug te komen.

Wil je meer lezen op de website over Canva, check dan deze verzamelpagina die ik voor je aan het opzetten ben.

Bedankt!!

Lieve groetjes, Kelly