Lore Segers Jewels

Samen staan we sterker en komen we deze crisis door. Het is belangrijk dat we elkaar steunen. Dit kan je op veel manieren doen. Eéntje daarvan is onze ondernemers een hart onder de riem te steken en Belgisch te kopen. Om hier ook klein beetje mijn steentje aan bij te dragen heb ik een blog gemaakt waar je toffe webshops kan ontdekken. Het is maar een kleine lijst, maar met je hulp kan het misschien wel groeien.

Ben of ken jij een Belgische webshop, dan hoor ik het graag. Stuur me een mailtje op kelly@sprankelonline.be en dan staat de webshop er ook snel tussen.

In de blog van vandaag ontdekken we het verhaal van Lore Segers Jewels

 

Lore Segers Jewels

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Ik ben Lore Segers, de ontwerpster van Lore Segers Jewels.

Wat is het verhaal van je onderneming. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan?

Ik heb in eerste instantie architectuur gestudeerd. Tijdens mijn studies wist ik al dat ik ook juwelen wilde ontwerpen. Zodoende ben ik na mijn studies architectuur begonnen met lessen in avondschool om goudsmid te worden, terwijl ik overdag mijn stage in een architectenbureau begon. Na 4 jaar later afgestudeerd te zijn, ben ik eerst nog een hele tijd (5 jaar) blijven werken als architect. Ik dacht deze twee beroepen te combineren, maar dit bleef enkel bij af en toe iets maken voor mezelf, vrienden en familie. Tot ik een drietal jaar geleden besloot volledig de overstap te maken. Sindsdien werk ik 100% als juweelontwerper en breng ik mijn eigen collecties uit.

De collecties zijn geïnspireerd op het natuurlijke proces van oxidatie.

Ik werk momenteel met zilver, koper en messing omdat deze metalen een kenmerk hebben dat ik heel interessant vind. Ze oxideren immers onder invloed van lucht, vocht, etc. en krijgen dan heel erg mooie kleuren en texturen.

Ten opzichte van goud of platina worden ze als minderwaardig beschouwd, maar wat mij betreft mag deze onvolmaaktheid in de verf gezet worden.

Mijn doel is om tijdloze juwelen te creëren, zodat deze langer dan een seizoen kunnen meegaan. Uiteraard kunnen er soms wel trendgevoelige elementen in een collectie zitten, maar het voelt nogal vreemd om na zes maanden te moeten zeggen dat iets waar we zo hard aan gewerkt hebben ‘afgeschreven’ is. Zo werkt het niet denk ik. Wij brengen dus jaarlijks onze nieuwe collectie uit.
Alle juwelen worden handgemaakt in mijn atelier in Leuven.

www.loresegers.eu

https://www.facebook.com/loresegersjewellery/

https://www.instagram.com/_loresegers_/

https://www.pinterest.com/lore_segers/

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Was er al een webshop?

Een fysieke winkel heb ik zelf niet, enkel een webshop. Onze juwelen worden echter wel ook via retailers verkocht, die nu hun winkel moeten sluiten. En normaal gezien sta ik regelmatig op marktjes, zodat mensen de juwelen in het echt kunnen zien en passen. Deze zijn nu helaas ook gecancelled.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

Ik probeer contact te houden met mijn volgers / klanten via sociale media, al lijkt het nu nog moeilijker vermits iedereen probeert om de mensen thuis te bereiken. Initiatieven die de Belgische webshops in de kijker zetten zijn dus zeker welkom!

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Het leukste aan mijn webshop is het deel “Fused by You”. Voor de laatste collectie Fast Forward Fusion creëerde ik 7 elementen in verschillende (geoxideerde) metalen, die je zelf kan combineren en een juweel mee vormen. De collectie zelf “Fused for You” is ook opgebouwd uit deze elementen.

Maar omdat juwelen dragen een vorm van zelfexpressie is, wilde ik mijn klanten graag de kans geven om hun eigen uniek juweel te maken. Via een aantal verschillende stappen, kan je aangeven wat je wenst en vervolgens maak ik het juweel voor jou.
Verschillende stappen: keuze welk type juweel (ketting, oorhangers, armband), materiaal ketting en lengte (zilver, geel verguld, rosé verguld) & aantal elementen (2, 3, of zelfs meer).
Dit bestond ook al vòòr de Corona-crisis, dus op dat vlak is er niets veranderd.

https://www.loresegers.eu/fused-by-you

mix-marie-bluebarring

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

De aanmaak van de labels voor verzending zijn niet mijn favoriete bezigheid, maar uiteraard neem ik het er graag bij als ik bestellingen binnen krijg.

Welk product uit je shop zet je graag eens extra in de spotlights?

De Q ringen mogen zeker in de spotlights. Dit zijn 4 verschillende platte ringen, die samen gestapeld kunnen worden of apart gedragen worden. Voor elk zijn er twee verschillende uitvoeringen mogelijk (zilver of rosé verguld), dus eindeloos veel combinaties mogelijk!

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Ik zou in de toekomst graag meer bestellingen krijgen via de webshop. Zeker nu ik door Corona gemerkt heb dat als je afhankelijk bent van andere winkels of marktjes, je inkomen ineens kan wegvallen.

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Momenteel heb ik niet echt meer vrije tijd, in tegendeel. Moest ik meer tijd hebben, zou ik graag meer tijd besteden aan het leren slijpen van mineralen. In de toekomst zal ik zeker meer collecties uitbrengen waarin ik mineralen en edelstenen verwerk, liefst door mezelf geslepen.

En werk je al met Canva? 😉 (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva)

Ik maak mijn IG stories op met Canva. Dan kan ik een mooiere layout maken en dezelfde kleuren telkens laten terugkomen, zodat mijn volgers hopelijk meteen herkennen dat het een story van mij is 🙂

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? Al dan niet Corona gerelateerd?

“Every cloud has a silver lining” – Ontdek het goede van deze vreemde periode en laten we die goede zaken verder zetten ook wanneer het ‘gewone’ leven weer opgenomen wordt.

 

Dank je Lore voor dit inspirerend interview en voor de motiverende woorden. Veel succes gewenst in de toekomst. Stay Strong.